Jump to content
Annons

Viper

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det verkar som problemet är löst och att cRiTza hade rätt om hårddisken. Rensade bort alla digidesign database-mappar, men inte blev det bättre för det. Inte heller hjäpte det att byta sladdar och portar på varenda pryl. Tydligen gillade inte pro tools min nya fina, snabba gigantiska hårddisk från freecom. När jag la över projekten i min gamla Maxtor-disk som bara är gigantisk rent fysiskt så verkar allt rulla på. Hoppas detta kan va till hjälp för någon annan som råkar på samma sak.
  2. Det är en Mbox mini. Glömde skriva det förut. Har spelat in 2 hyfsat stora projekt innan på min nya fw-disk utan detta problem innan.
  3. Har nedgraterat mac os x till 10.6 och problemet kvarstår. Bouncade ned ett projekt (det hördes brus när bouncningen spelades upp) och till min stora förvåning blev bruset med på den nedbouncade wav-filen.
  4. Det är en firewiredisk. Den är formaterad enligt vad du skrev. Den är på 1 terrabite och har bara ett part tre projekt än så länge. Har även reparerat den med skivverktyg. Håller nu på att lägga in Snow Leopard igen. Såg att PT inte stödjer versioner senare än 10.6.2. Funkar inte det ska jag testa att göra det du skrev. Tack alla för hjälpen!
  5. Nej, men jag har testat att öppna andra projekt och det är samma problem då.
  6. Har kört PT 8 LE på min vita iMac (2gig ram) med extern firewire disk ett tag. Idag började det brusa på adiokanalerna. Ett jäkligt högt oljud! Har endast ett trumspår EZ drummer (som ej brusar) och 2 gitarrspår som börjat brusa då och då. Det låter ungefär som när man kör en prov-versionen av en plugg, men det är fruktansvärt hög volym på bruset. Reglarna åker upp i 0 när det brusar, eftersom jag spelar in ganska högt, då jag har förstärkare i samma rum blir bruset outhärdligt. Det brusar både vid upp- och inspelning. Bruset är dock inte inspelat. Har inga pluggar på kanalerna och allt har funkat bra förut. Kör snow leopard 10.6.3 och PT LE 8.0.3cs2 Hårddisken är en Freecom. Någon vänlig själ som kan hjälpa? Lite panik med låtar när man har en deadline... Vore mycket tacksam! (ja jag sökte här på forumet men hittade ingen tråd som hjälpte mig)
  7. Orange Tiny Terror. Kan inte nog rekommendera denna underbara lilla rörförstärkare. Kan köras på 7 eller 15 Watt. Helrör utan massa tjafs i signalvägen. Pre, Post (eller gain och volym om man så vill) och en tonkontroll. Jag brukar köra på 7 watt när jag spelar in. Den låter ganska högt ändå, så det kanske inte är optimalt om man bor i lägenhet. Som alla hederliga helrörstoppar tar den olika dist och overdrivepedaler mycket bra. Det finns numer en hard wired edition som tydligen ska vara ännu bättre, men jag har inte provat den och den är nog dyrare än 4 000. Har du Spotify, lyssna på Love at first bite från skivan Ravenous med WOLF. Solot där gjorde jag med tiny terror och en overdrive.
  8. Har tänkt att göra en ren ominstallation av Mac OS X och installera om Pro Tools som jag idag fick på DVD. Är problemet kvar då får jag nog vända mig till Digidesigns kundtjänst (som man verkligen inte är helt nöjd med...) Tack för hjälpen!
  9. Jag la den i papperskorgen och nu startar PT. Tackar och bockar! Men är den inte något jag behöver? Vad gör denna plugin? Niklas
  10. Kör Mac OS X 10.6.2 på en vit iMac 2Ghz Intel Core 2 Duo med 2 GB RAM. Uppgraderade till Snow Leopard alltså. Uppgraderade även till senaste Pro Tools LE 8.0.3 som ska vara kompatibel med Snow Leopard. Kör Mbox 2 mini. När jag startar Pro Tools fastnar den i början av startprocessen. När den kommer till Loading Plugins, DigiReWire.dpm så kommer den förhatliga badbollen, sen händer ingenting. Börjar få lite panik med tanke på att jag ska lägga ett gitarrsolo på en skiva med snar deadline och inte ens får igång PT. Har kollat på Digidesign.com och inte blivit klokare, har även sökt på Studio Forum utan att hitta något. Finns det någon som kan hjälpa? Tacksam för svar! 😆
  11. Jag hade turen att se honom live när jag far 14 år eller nåt. Det var på John Norums första soloturné på 80-talet. MJ brände av ett bass-solo och man stod bara och gapade. R.I.P Marcel.
  12. Råkade ut för samma grej. Skriver för en skiva som snart ska bli klar. Fick PANIK! Men det fixade sig tack vare era kompetenta tips. TACK! 🙂 Blir inga mer uppdateringar av iTunes eller Quicktime mer... Tror inte jag ska peta i vare sig OS X eller PT förrän skivan är inspelad och klar... Huga, man får ju hjärtsnörp för mindre.
  13. Viper

    plankare?

    Själv finns jag här ibland. Planket var kul. Det gav mig musarm så jag knappt kunde spela gitarr, ha ha. Mot slutet vill jag minnas att det var rätt många rötägg dock. Nils-Bill
×
×
  • Skapa ny...