Jump to content
Annons

DagonII

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Passar på att hålla med här. Jag började med att köpa ett Audiophile 2496 från M-audio och en billig Behringerpreamp. Köpte en liten Tapco mixer när jag behövde en bättre preamp till sånginspelningar och liveinstrument. Ljudkortet i sig går väl nytt för under tusenlappen idag och är fortfarande allt man behöver. Borde fås begagnat för några få hundringar. Inga preamps dock - finns lika billiga som faktiskt har det också.
  2. Om du skall spela in i Borås djurpark så var de i alla fall för en 2-3år sedan inhägnade i ett ganska litet hägn med en betongmur kring. Man kom relativt nära och hade lejonen på en liten ö en bit bort med fri luft emellan. För att komma närmare fick man kliva in i en byggnad där de hade en glasvägg mellan dig och lejonen. Nära nog direktkontakt alltså. Ett lejon klev fram och pissade på/mot oss och gjorde en del obehagliga ljud. Just då lade jag inte märke till vilken ljudvalitet man fick där inne 😑 Lycka till.
  3. Och om Claes utmärkta förslag är för billigt så kan du istället titta på Zoom H4 (ca 3000kr) som dubblerar som enkelt ljudkort och portabel stereoinspelare och 4-kanals porta. Även där får du med Cubase LE och kan dra nytta av den pågående kampanjen. Särskilt bra tror jag det kan vara eftersom du säger att din dator är top-of-the-line. Det brukar oftast betyda att den också är högljudd. Med Zoomen kan du knalla iväg och lägga dina sångtagningar eller andra mickinspelningar med 4-kanalsfunktionen. Sedan importerar du bara dina brusfria filer i projektet på datorn och mixar vidare. Lysande för att slippa få med datorfläktar på alla inspelningar. Det var en parentes. Som huvudregel litar jag på Claes som alltid brukar veta vad han pratar om. Jag gillar verkligen min Zoom, men den är inte riktigt lika bra som ljudkort som de som är byggda speciellt för att bara vara just ljudkort. Och kanske lite dyr i sammanhanget.
  4. DagonII

    Folkmusik

    Garmarna - Sett, köpt och lyssnat på hemma i olika omgångarna. Hedningarna - sett och blivit imponerad. Väsen - Sett, lyssnat hemma och gillat. Delsbostämman - Varit där och uppskattade det. Kryssar väl för "lyssnar" dårå...
  5. Började med Cubase VST3 och Cubasis VST5, men gick över till Tracktion. Mindre administration och mycket mer kreativitet. Version 3 är ute nu och hur bra som helst. Jag fick med Cubase LE när jag köpte en ny inspelare nyligen, men kunde inte komma ihåg hur man betedde sig. Fördelen med Cubase alla dagar i veckan är att det finns massor med trevligt folk som också använder det. Fördelen med Tracktion är att jag gör musik istället för inställningar. Om jag tillåts dra det till sin spets 😉
  6. Jag har en Zoom H4 som är helt suverän. H2:an skall ju vara mindre och ha intressantare konfiguration på stereoinspelningen. Det den garanterat saknar är möjlighet att koppla in egna externa mickar. Eftersom jag nyss köpte min H4 hoppas jag att H2:an också saknar lite mer godis som jag fick med min H4a 😉 Skulle kunna tänka mig att de har snålat in på möjligheten att använda den som 4-kanalare, ljudkort och effektprocessor men det är rena gissningar. Om du vill höra lite mp3:or som jag spelat in i en kyrka med Steinway och Sax så kan du kolla in min kompis Björns myspace på http://www.myspace.com/bsegerberg. Låtarna "Midsommar" och "Till morfar" är inspelade live med H4:an. Fläktljud från kyrkorgeln kom tyvärr med och mp3-formatet dödar ju lite mer av kvaliteten, men det ger en uppfattning i alla fall. Hade med den tre veckor i Glasgow och samplade också utan problem. H2:an skall ju vara mindre, så portabiliteten är helt ok.
×
×
  • Skapa ny...