Jump to content
Annons

flux

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om flux

  • Födelsedag 1993-11-09

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockhom

Senaste profilbesökare

3 483 profilvisningar
  1. Jag känner mig som en tvärtomare! Jag kan läsa noter och spela till dessa flytande i ett bra tempo. Har däremot mycket svårare att spela på gehör även fast jag klarar det till slut. Det som inte funnkar något bra alls är hur jag ska lägga in ackord så att det låter bra lätt utan att exprimentera alltför mycket. Går detta att lära sig? Och var då? Tips någon?
  2. Jag vill slå ett slag för Det Gyllene Snittet! För er som inte vet vad det är, Det gyllene snittet är naturens eget sätt at beskriva det perfekta. Den italienske matematikers Leonardi Fibonacci är den människa som lyckats fånga det gyllene snittet allra bäst, genom sin talföljd som lyder: 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89 o.s.v alltså, det näst följande talet är summan av de två föregående! Propotionerna i denna talföljd är alltid 1,618. Det gyllene snittet förekommer överallt i naturen, som om naturen bara är uppbyggd av 1,618. Konstnärer använder sig också mycket av det gyllene snittet i sina verk. t.ex. Monalisas ansikte är enbart uppbyggt av det gyllene snittet i form av gyllene rektanglar, rektanglar som har de gyllene proportionerna. Nog om det. Men vad har det med musik att göra? Mozart det geniet använde sig av det gyllene snittet i sina verk så mycket att precis ALLT i ett stycke hade anknytning till det gyllene snittet. Nutida forskare har forskat fram att dessa stycken är det mest ultimata stycken som någonsin skrivits. De har också kommit fram till att muski som innehåller det gyllene snittet stimulerar hjärnan på ett eller annat sätt. Därför anser jag att något av talen i fibonaccis talföljd är det ultimata BPM:n !! kanske 89 eller 144?
  3. flux

    Pianist sökes

    Helst Melodisk. blir nog lite roligare att lyssna på då, så kan man kompa med munspel.. är du inloggad på msn ofta? (har inte sett dig online) Jag är inloggad nästan varje dag. Ungefär vilka tider är du inloggad? Jag har en pianoslinga på g som jag kan skicka.
  4. flux

    Pianist sökes

    Jaha, okej. Vad skad det vara för typ av slinga? Melodisk, kompande? Kul med en musnpelsslinga också som ett komplement till pianot.
  5. flux

    Pianist sökes

    Jag kan spela piano. Missförstå mig inte, jag kan verkligen spela, Har spelat i fem år vilket är större delen av mitt liv. Har du noter på slingan? Felix_ewert@hotmail.com
  6. Jag som luttrad pianonörd, skulle allt säga att en finstämd flygel kan få även den hårdaste att skvätta en tår... Annars kan en stålsträngad akustisk låta helt underbart.
  7. japp :) men jag har gått över från att göra bit-pop till typ något mellan hard-dance och dreamtrance :P

  8. Japp haha :P Du gör musik FL va?

  9. flux

    Pacemaker

    Är det nån precis som jag bara döööör av längtan efter den så otroligt coola pryl och undrar när den kommer? www.pacemaker.net http://youtube.com/watch?v=1m9EUeQpIWY
  10. Lättare om jag tar din msn 🙂 Ta min också 🙂 Felx_ewert@hotmail.com
  11. Jag laddade hem en flp-fil som nexustwins hade gjort och såg att den hade cutoff nere "där sången brukar vara" om ni förstår vad jag menar? Hur får man in det?
  12. Ja faktiskt 😆 har du den som plugg eller flp-fil?
  13. för att jag har försökt en hel del ska jag säga dig 😲 jag har laddat hem demos av typ alla synthar jag känner till men har ändå inte fått till det
  14. ja men sa jag inte basen? (a) det e iaf basen ni ska fixa
×
×
  • Skapa ny...