Jump to content
Annons

manel

Medlem
  • Antal inlägg

    76
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om manel

  • Födelsedag 1986-07-09

Om mig

  • Stad/plats
    sweden (Gävle)
  • Intressen
    musik...

Min musik online

  1. Om du mosar upp volymen på en sampling med dålig kvalité så kommer du också få missljud! Som tidigare nämnt kan du ju kopiera filen och jobba med pannoreringar för att få en viss stereo bredd. Fråga dig själv vad du vill använda samplingen till? hur mycket vill du ändra i ursprungssoundet för att nå det du söker. Tumregel när du samplar att setill att ha bra kvalite annars kommer du bara att slita håret av dig när det distar på fel ställen....
  2. Låter intressant, känns som att den kanske skulle varit lite längre 😐 Men som tidigare sagt aningen grötig, och saknas en del "rymd". kul att ni jobbar i reason, det gör jag med och jag är på jakt efter lite folk som just jobbar i reason att köra lite colabs med. Dra gärna iväg ett pm om ni skulle vilja göra nåt tillsammans =) lite såhär låter mitt sound just nu men jag är alltid öppen för nya stilar.
  3. eehj file not found! Fixa ny länk pronto!
  4. Du kan testa: För din snare: Mclass EQ till> PEQ till> Compressor till> reverb till> stereo imager: MclassEQ: boosta runt 2kHz PEQ: kapa runt 80hz Compressor: ratio och threshold beroende på vad du har för trumljud men typ 6 eller 7:1 och thres runt 9, 10db , låg attack release runt 200ms Reverb: för en liten svans stereo imager: för att göra det lite mer bredare.. För din kick: MclassEQ till > Compressor till> allt roligt du kan tänka dig så som scream tex MclassEQ: boosta runt 1KHz för att få lite mer "snap" i ljudet, boosta också rätt lågt runt 100hz för lite mer "tryck" i kicken. Kapa runt 2-300hz för att få ljudbilden lite renare. Compressor: ratio och threshold också beroende på vad du har för trumljud men typ 3 eller 4:1 och thres runt 6db , låg attack 4ms release runt 200ms Sen påverkar ju alltid vad du har för samples. Jag gillar att kombinera flera olika samples för att nå det trumljud jag söker. Ett annat tips är att spela in egna ljud som du stoppar in i ex redrum... Munnen är en riktigt vass trummaskin! Aja hoppas att det kanske hjälper dig lite på din väg mot Erik Grönwalls trummor! Fred ut!
  5. manel

    Glapp i reglarna?

    Hej jag införskaffade en Numark dm950 dj mixer för ett par år sedan. Jag har dock inte använt den på ett tag och nu när jag tänkte börja lägga lite cuts i en låt så sprakar det som faen i högtalarna när jag drar i slide fadern. Är det bara att kasta skiten då eller kan man fixa till det på något sätt??
  6. Näj vänta jaag vill va med!
  7. kollade på en liten film på youtube.. programmet verkar påminna lite om reasons RPG-8...
  8. brukar också lira in på mobilen... oftast när jag e full alltid kul att lyssna på sedan ==)
  9. Låter fint.. Nu är jag kanske ingen beat bakare.. Men jag blev rätt taggad till att göra en colab om du vill =) här är en låt om du undrar hur jag låter.... http://www.speedyshare.com/876662656.html
  10. Hej. Har ni någonsin fått en känsla av att ett projekt ni håller på med, blir för bra för erat eget bästa? Jag har arbetat på en låt lite av och an i ca 3-5 månader, men det slutar alltid med att jag inte vågar pilla i låten av rädsla för att den ska bli förstörd. Sedan är det också så att man inte vill jobba för mycket med låten så att den verkligen blir klar (om det nu någonsin finns en låt som kan kallas helt klar *skulle vara perfektion isf*). Om låten skulle bli ”klar” kanske jag aldrig får jobba med ett sådant hårresande projekt igen. Känslan är nästan obeskrivlig när man öppna arrangemanget. Kan liknas med att öppna sina födelsedagspresenter på femårsdagen. Helt magiskt. Någon som fått en liknande känsla när ni arbetat med något projekt? Vore kul att höra, och vad hände sen, blev ni någonsin klara med låten? =)
  11. menar du basen eller rösten?
  12. jag brukar göra mixen i reason som jag känner att jag vill ha den sen exporterar jag ut den till wave och lägger in den i ex audacity sen spelar jag in de spår jag vill ha med sång eller med gitarr, sen exporterar jag ut de inspelade spåren och inporterar dem i reason och mixar dem där.... sen exporterar jag ut hela mixen igen och lägger in den i audacity och lägger en slut tuch.... KLART! känns som om jag skulle vilja lära mig rewire med något lämpligt program.. nån ide?
  13. tackar så mycket.. och tack för en kanon bra sida!
  14. manel

    En kopplings fråga.

    Detta står säkert i Manualen men som den Lekman jag är vill jag ändå prova att fråga här. 🙂 Om man vill använda Thors format filter på ett instrument i NNXT hur ska man koppla då? tack för alla svar =)
  15. manel

    Flow ?

    Hur blir man en bättre emcee? -Som med allt annat så blir man bättre genom att träna mycket. Skriv mycket texter, spela in många låtar och träna hela tiden. Försök att upptäcka vilka fel du gör. Trycker du in för många ord per bar? Har du inte starka concept? När du väl har upptäckt det så är det bara till att arbeta på att lösa problemet. Vad är "bars"? -Man delar upp texter och musik i bars. En bar är i vanliga fall lika lång som en line. Du avslutar din första bar med ett ord som du sedan rimmar på på nästa bar. För att förenkla kan man säga att en bar är lika lång som "Boom tss bap boBoom tss bap". Verser brukar vara jämna 4tal-bars långa 8, 12, 16, 24 eller 32 till exempel, standard (usch) är dock 16. Vad är "delivery"? -Delivery är samma sak som framförande, alltså hur man utför eller framför en vers. Kanske inte passar att skrika på en kärleks låt? Vad är "flow"? -Flow är en emcees rytmik över musiken. Vad är "fyrtakt"? -Fyrtakt är den taktart som andvänds mest inom hiphop. Vad är "multisyllables"? -Multisyllables = Flerstaviga rim. Vad är "overdubs"/"adlibs"? -Ibland när man har spelat in en vers så gör man en tagning till där man bara rappar själva rimmen. Den sista tagningen läggs lite lägre i bakgrunden för att fylla ut och göra det hårdare. Det är "Overdubs". "Adlibs" är "WHAT!" och sånt som vissa lägger i andnings pauser.. Eller så rappar man bara själva rimmen (som en overdub) fast improviserat. Ordet adlib betyder typ improviserat så det är därifrån uttrycket kommer. Overdubs är vedertagen "musik" lingo. Vad är ''spoken word''? -Spoken word brukar det kallas när man kör en dikt eller en text acapella, det vill säga utan musik. Spoken word kan dock vara vad som helst som framförs muntligt, ett föredrag eller en dikt. Vad är en "collab"? -En collab eller collabo är ett sammarbete mellan artister. Om två emcees gör en låt tillsammans så kan man säga att dom gör en collab. Vad är en "cypher''? -En cypher är ett gäng emcees som freestylar. Vad är en "freestyle"? -Freestyle kallas det när emcees improviserar fram en text. Vad är en "punchline"? -En punch är en line med en fyndighet, oftast i form av en ordvits, liknelser eller metaforer. Vad är ett "battle"? -Ett battle är när två eller flera emcees dissar varandra, den som har bäst dissar eller är en överlägset bättre Emcee - vinner oftast battlet. Detta kan ske live, på skiva eller t.ex. på Internet, och det kan vara freestyle eller pre-written. Vinnare utses oftast av en jury eller av publiken. Vad är ett "rimschema"? -Det är den struktur som folk använder sig av när de skriver sina verser. Som exempel kan vi låta A och B vara rimmarkeringar och då göra ett enkelt rimscema enligt: …A…….A/ …B…….B/ Raderna skulle då kunna se ut så här: jag har en KATT, med en HATT / den är BLÅ, nu är det dags att GÅ / Scemat kan dock varieras ganska oändligt och en del lyckas få ihop riktigt avancerade strukturer. citat: www.whoa.nu =)
×
×
  • Skapa ny...