Jump to content
Annons

TheOppositesCollide

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av TheOppositesCollide

  1. Stockholm har nog fullt av bra trummisar! Hehe! Blir nog As Blood Runs Black nästa, vi får se!
  2. Bugar och bockar! Jag är född och fortfarande belägen i Landskrona! Kanon, då provar jag det nästa gång!
  3. Det är jag som ska tacka! Kommer definitivt posta fler videos, förhoppningsvis kommer vi kunna se en uppåtgående utvecklingskurva i både spelande, ljudkvalité och bildkvalité i takt med att jag blir duktigare på respektive område!
  4. Tjena gott folk! Funderade på vart den här tråden platsar, låtar och filer kändes lite tokigt eftersom det ju inte är något jag själv skrivit, men jag är definitivt intresserad av kritik på själva inspelningen. Mods får gärna peka mig i rätt riktning om det finns lämpligare subforum! Har byggt en liten studio här hemma kring mina trummor, där jag använder ett Firepod-kort in i min Macbook-laptop. Har här spelat in en cover av "All Shall Perish"s låt "Day of Justice". Jag är bara en glad amatör, min utrustning köptes för några år sedan efter lite google research och det är först nu jag verkligen börjar använda det ordentligt, bortsett från någon demo för ett par år sedan med bandet. Kitspecifikation: Pearl MLX All Maple Shells Baskaggar: 2x 22" Pukor: 10", 12", 13", 14", 16", 18" Virvel: Pearl Eric Singer Signature Cymbaler: Mest Zildjian A/Z-custom, samt en del Sabian, Meinl och Wuhan Pedaler: Axis A Longboards för kaggarna, Pearl Eliminator för hi-hatsen Inspelningsspecifikation: Macbook Firepod Behringer Truth B2031A Axis E-kits och Alesis DM5 för baskaggarna SM57or all around Oktava MK012 överhäng Vill gärna höra vad ni tycker både om spelet och om mixningen. Jag har noll utbildning i mixning, jag har stressat mig igenom Studios 10-nummer mixologi-serie samt experimenterat en del. Det jag själv tycker på rak arm är att nummer ett så måste pukorna stämmas bättre och sen behöver jag mer fläsk i virveln. Har meckat en del utan framgång, funderar på om jag måste börja micka sejar-sidan på den också? Aja, ös på med kommentarer och tack för att ni tar er tid!
  5. xarl: kan mycket möjligt vara det eller ett liknande mål min lärare då talade om, tackar hjärtligast för länken och insikterna från samtliga parter i tråden.
  6. Alla pratar här att en "låt" är skyddad eller som allansson nämnde, om något uppnått "verkshöjd", med ingen av dessa termer är allså definierade, utan det är såledese upp till domstolen att i varje enskilt fall avgöra om något uppnått verkshöjd och om att efterföljande verk är tillräckligt likt för att inkräkta på upphovsrätten? royen: Mega musik i helsingborg, förvisso har den läraren slutat så det kanske borde säga något? 🙂
  7. Men då måste det ju finnas en definition för vad låt är? Annars kan jag ju spela in ett ackord, kalla det en låt och alla som använder sig av det ackordet snor min låt? När jag pluggade det fick jag uppvisat att det fanns definitioner för vad som är en låt och hur många noter i en melodi som får vara identiska efter varandra osv.
  8. Finns ingen sådan (upphovsrättsenlig) lag! Hej! Någon lag måste det väl finnas? Annars kan jag ju sno en låt rakt av?
  9. Vet inte om detta är rätt forumdel, men hittade inte direkt någon mer lämpad så vi provar här, mod får gärna flytta om dom anser att den passar bättre någon annanstanns 🙂 Iaf! När jag gick och läste musik så pratade vi om lagarna som gäller för hur många toner i följd som får vara identiska till en redan existerande melodi osv, vart hittar man lagarna specifikt som gäller för sånt här? Tack på förhand.
  10. Här har du Fredrik. Det blev första halvan från en ny låt med bandet. Enda kruxet är att jag inte fick rätt på triggarna, och eftersom jag inte har några vanliga baskaggemicar så är all baskagge som hörs läckaget in i andra micar. Men men, youtube gör ju sitt för att misshandla på ljud och bild iaf så! Enjoy. http://www.youtube.com/watch?v=Gmj_hrNvY1I
  11. Ja gör det! Hade varit kul att höra om du är lika bra som du själv tror! Fixar jag! Jobbar imorgon men på söndag kan jag spela in en trudelutt åt dig Fredrik.
  12. Nej! Tror inte det! Ok, skönt att veta att diskussionsnivån är på reducerad till "Nej(utropstecken)". Då får vi mycket gjort. Jag har lust att lägga upp en video på mitt spelande men hoppar nog över det med risken att det bara tolkas som ett kaxigt försök att mäta sig med en världsartist, vilket aldrig varit syftigt med inläggen.
  13. Ska jag behöva citera dig nu också? "Du är bättre va?" Jag svarade bara på din fråga. Och jag markerade tydligt att jag är sämre än en jävla massa trummisar. Denna tråden handlar om artister som vi förvånas över låter skit. Jag poängterade kort och gott att Lars Ulrich minsann låter helt värdelöst senaste åren och det blir stadigt sämre. Att det inte passar dig är varken mitt fel eller problem. Jag älskar Metallica av hela mitt hjärta och dom är som jag redan tidigare sagt min största och viktigaste influens någonsin. Men bara för det blundar jag inte för det faktum att deras redan mediokra trummis har blivit markant sämre senaste åren. Det är knappast någon hemlighet, alla som sett en konsert från 90-talsskiftet och en från 2007-2008 kan höra hur mycket sämre det låter. Otajt, slarvigt, totalt brist på styrka och attityd och en genomsyrande känsla av lathet. Meeeen så kan det ju vara latency också... eller?
  14. ?? Lägg av nu!! Du är bättre va? Inte alls min mening att få det att verka som att jag är något egoistiskt rövhål men ja, jag skulle springa cirklar kring Lars Ulrich vilken dag som helst. Och likväl är det otroligt många trummisar som skulle springa cirklar kring mig, vilken dag som helst. Dansken är dock inte en av dom. Imponerande av en gymnasieelev att spela skiten ur en världstrummis! Ja det är ju hysteriskt svårt att tävla med legenden, myten, den übertekniskt snabba och tajta Lars Ulrich?! Gimmie a break. Jag har sagt rakt igenom tråden att jag älskar och respekterar Metallica och att Lars Ulrich gjort mycket för trumvärlden som helhet genom att introducera en ny, råare stil. Men det betyder inte att han i dagens standard är något att hänga i julgranen. Ta en titt på denna metal-prodigy. http://www.youtube.com/watch?v=zWKpAgl-Stc Killen är 18 år gammal och är redan i världseliten bland dödsmetaltrummisar. Är det så svårt att tro att jag som 20-åring med 3 års musikskola i ryggen och 4 års studier i trummor och slagverk hos "Darkanes" Peter Wildoer är bättre en platt gammal rak 4/4-trummis som Lars Ulrich? Kom igen nu, get with the program.
  15. ?? Lägg av nu!! Du är bättre va? Inte alls min mening att få det att verka som att jag är något egoistiskt rövhål men ja, jag skulle springa cirklar kring Lars Ulrich vilken dag som helst. Och likväl är det otroligt många trummisar som skulle springa cirklar kring mig, vilken dag som helst. Dansken är dock inte en av dom.
  16. Ja dom tycker väl att det är en rättvis representation av hur dom låter nu.
  17. Är själv Metallicafan (bäst att säga det va ) Måhänt att han piskar vid 1.50 men herregud.. antalet missar på den låten och länken passerar ju en handfull - Så ÄR det! Grabben spelar generellt..vad ska man kalla det..odynamiskt och överladdat hårt vilket resulterar i en hel del slarvighet. Det räcker ju att kolla på honom så förstår man ju att det då och då kommer att barka åt..ni vet! Såg dom på ett avslappnat showcase för några år sen och wow - allt inkl. Ulrich satt som en smäck! Men hej hej, är hårt slående en ursäkt för att vara kass på sitt instrument nu plötsligt? Lars har aldrig varit en särskilt bra trummis, men när det begav sig så får man ge honom att han stog för en helt ny genre av snabbt och brutalt spelande, och det ska han ha respekt för. Men så som han spelar nu överlag är bara slarvigt, lite degigt och otajt. Lars skulle behöva en spark i röven och lite inspiration men han är väl för rik för att förbättras numera.
  18. Är det så svårt att köpa att en metal-trummis som är runt 50 bast inte presterar som han gjorde i sina mid-twenties? http://www.youtube.com/watch?v=qi2S5fY7TYU...feature=related Svintajt ju! ...öh... Det är komiskt dåligt i damn near VARENDA klipp från 2007-2008.
  19. Tyvärr så är det du som förnekar fakta! Detta är en typisk Latencyeffekt och hade du stått på scenen så hade allt låtit normalt! Det skulle vara omöjligt för övriga medlemmar i bandet att överhuvudtaget spela till en sådan trumtakt! Herregud.... För det första, hur kan man kalla en fler-kamera-vinklig högkvalitésupptagning för "bootleg"? Detta är Metallicas egna inspelningar. För det andra, en latency hur magisk du än tycker du är eliminerar inte baskaggeslag. Det vi ska höra höra här är en session av 16-delstrioler, dvs 6 stycken slag i rak följd i exakt samma dynamiska styrka och utan svajande längd mellan varandra. Väldigt simpelt. Det vi hör i själva verket dock, är allt mellan 4-6 patetiskt utförda slag, dynamiken är det lite hur det vill med och utförandet är överlag slarvigt och dåligt. http://www.youtube.com/watch?v=UG1jgWizzU4 ta en titt på denna videon, det var den första jag hittade när jag sökte "Metallica One 2007", så jag har inte "letat upp något taskigt exempel". Här börjar han ganska bra, lite slarvigt, men ganska bra tryck bakom slagen osv. Sen när gitarrerna kommer in börjar det sacka, slagen utförs lättare och lättare och mot slutet låter det helt jävla skitdåligt. Precis som varenda annan spelning från 2007-2008, helt enkelt ett resultat av att Lars inte övar längre. Ska du skylla på latencyn här igen? Men den väntar med att kicka in efter 10 sekunder? Självklart kan bandet ändå spela till det. Slagen på hi-haten och virvel ligger ju platt som dom är ändå och dom vet ju hur det ska låta, det är ju ett löjligt simpelt mönster. Men trummorna är svindåligt spelade.
  20. Kaggen i "One" är det ja, men i "Blackened" som jag länkade till är det raka 16-delar. För att förtydliga min ståndpunkt till Metallica så vill jag göra det väldigt tydligt att jag INTE är en "Metallica"-hatare. Metallica är anledningen till att jag började spela musik från första början och jag ser fortfarande dom som min största och viktigaste influens någonsin. Men det Metallica som turnerar nu gör inte rättvisa åt de genier de var när de komponerade "...And justice for all" eller "Master of Puppts" som är milstolpar i metal-historien.
  21. Öh.. latency? Varför skulle Latency göra att en dubbelkagge plötsligt låter svag och slarvig? Det är bara dumt att försöka försvara Lars Ulrich. Lyssna igenom lite konserter från 2007-2008, det låter riktigt dåligt hela tiden. Så fort det ska börja trampas lite snabbt så smeker han bastrummorna och/eller så är det helt vansinnigt slarvigt. Kolla denna videon: http://www.youtube.com/watch?v=8FkJIlCBoZI 01.50 in i filmen kommer ett rakt 16-delsmönster som han PISKAR. SÅ ska dubbelkagge låta. Tyvärr har Lars inte trampat något i närheten av så senaste 5 åren och det blir bara sämre och sämre nu. Jag är själv metaltrummis(och inte "rockig" metaltrummisar utan extrem-metal, dödsmetal på mycket snabbare nivåer än något Metallica någonsin spelat) och att tro att "One"-videon är ett resultat av något annat än Ulrichs slarviga spel är bara att förneka fakta.
  22. Oj oj, akta vart du klampar, med största sannolikhet är det någon studiotå ivägen? Jag förstår att folk vill främja musikervälfärden och att alla ska må bra men ska man inte kunna få diskutera taskiga liveframträdande utan att bli lynchad? Personligen vill jag lägga uppmärksamheten på hur vansinnigt dåligt Metallica låter nu för tiden. Majoriteten av skulden ligger på dansken Ulrichs lata axlar men hela bandet tycks slutat bry sig om att öva nämnvärt. Den här klockrena versionen av One tar dock priset. Dags för Lars att börja jogga lite?
  23. Skulle det verkligen bli ett ljudmässigt lyft för att jag lägger till en extern ljudkontroll?
  24. All right, innan någon poängterar det så har jag försökt söka och fått en del intressanta svar, men problemet är att dom flesta jag hittat ställer krav på flera andra saker och behöver en mer komplicerad uppsättning än mig. Nu får ursäkta min okunnighet, jag är nybörjare på området. Anyways, såhär ser uppsättningen ut: Macbook Laptop Presonus Firepod Interface Behringer Truth B2031A Monitorer Frågan är väldigt simpel egentligen, för att få bästa ljudkvalité, hur bör jag kopplar monitorerna till ljudkortet? Är det så simpelt som att dra en 6.3-kabel från main outputen(R och L) till respektive monitor eller finns det andra sätt som ger bättre ljudkvalité? Hur stor skillnad gör kabeln och har ni några praktiska tips på någon man ska satsa på eller det är vilket som?
×
×
  • Skapa ny...