Jump to content
Annons

Jossan

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jossan

    Fiol – folkmusik

    Är det någon som känner till någon bra instrumentplugg och/eller sampling av folkmusikfiol? Jag skall göra en folkmusikinspirerad låt och i demostadiet vill jag inte anlita någon instrumentalist och de samplingar av "klassisk" violin jag har funkar inte riktigt. Tack på förhand!
  2. Jossan

    Hörlurssplit

    Grymt! Tack för svar! En Art HeadAmp är beställd!
  3. Jossan

    Hörlurssplit

    Jag behöver kunna använda tre stycken par hörlurar till en inspelning. Jag har just nu bara en hörlursutgång (Motu Ultralite) som jag splittat med en kontakt så det finns två stycken utgångar. Jag behöver alltså ännu en utgång. Hur löser jag detta enklast och billigast? Det behöver inte vara separata mixar i de olika hörlurarna. Tack på förhand!
  4. Jossan

    Quantum Leap RA Play

    Är det någon som använder Quantum Leap RA Play och kan dela med sig av sina erfarenheter? Jag söker ett bra bibliotek med etniska instrument, främst blåsinstrument men även lite annat. Det viktiga är att det finns många olika anslag och gärna fler samplingar för varje anslag/ton så att det låter realistiskt.
  5. den finns inte om man inte vet hur man hanterar loopar i ett seq-program menar du? Om känslan finns så tramsar man inte med loopar. 😉 För om man loopar så låter det enformigt och amatörmässigt anser jag. De små variationerna är så viktiga. du vet ju inte ens vad han ska ha det till Nej han kanske bara ska ha det till att störa grannarna med och då kvittar det kanske hur det låter bara det dunkar. 😐 Vad i h***ete är ditt problem?!?!?! Kanske du har nåt spännande att säga om min tråd också? Skärpning!!!
  6. Jossan

    Brass-/saxljud

    Är det någon som har ett bra tips på riktigt bra brass-/saxljud till jazz/pop/rock-musik. Jag har sneglat lite på Garritan Jazz&Bigband och AMG Kick-ass Brass. Någon som har erfarenhet av dessa?
  7. Jossan

    Ventilation

    Jag har en lokal i källaren som jag funderar på att bygga om till studio. Det enda problemet med lokalen är att det sitter en ventilation – iofs bra...;-) – som låter en hel del. Finns det något bra sätt att kunna "få bort" lite ljud från denna i lokalen? Bygga in den på nåt sätt, eller?
  8. Jepp, precis så menade jag! Tack för svar!
  9. När ni mastrar ett "album", lägger ni enskilda kompressorer på varje spår plus en eller flera på masterbussen eller bara på masterbussen?
  10. Tack för alla tips! Är det någon som vet hur det ser ut med utbildningar i Göteborgs-regionen eller distansutbildningar? Det där med praktikplats verkar spännande. Några tips på var/vem man kan fråga?
  11. Jag undrar om någon kan tipsa om en bra utbildning i ljudläggnins/ljuddesign? Jag har erfarenhet av musikproduktion, så jag behöver inte en "scratch"-utbildning. Tacksam för alla tips!
  12. Nu har jag kollat runt lite och testat; det verkar som om Logic inte kan använda sig av SMPTE-koden som mitt ljudkort tar emot. Jag behöver en omvandlare... Nu har jag en annan lösning: Om jag lägger ett slaskspår samt ett clicktrack-spår på bandaren från Logic och sedan gör de pålägg som skall göras. Sedan för jag över påläggen och clicktracket till Logic och använder Beat Map mot cklicktrack:et för att synka tempot mot ev dragningar i bandaren. Funkar detta? Tack på förhand!
  13. Tack för alla svar!!! När jag kör Motus SMPTE-generator, måste den på något vis köras ihop med mitt projekt i Logic? Eller kör jag generatorn helt separat? Hur skall jag ställa in Logic för att läsa SMPTE-koden från bandaren? Sorry för alla frågor, men jag är helt ny på detta...
  14. Tack för svar! Jag har upptäckt att jag med hjälp av mitt ljudkort Motu Ultralite kan generera SMPTE-kod. Är detta allt jag behöver? Hur synkar jag med Logic? Inställningar? Tack på förhand!
  15. hur många kanaler har rullbandaren? du behöver en smpte-generator å läsare för att lägga tidkod på en av kanalerna så logic slavar mot bandaren Rullbandaren har 16-kanaler. Hur går man tillväga?
×
×
  • Skapa ny...