Jump to content
Annons

MeMyselfAndI

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MeMyselfAndI

  1. Om du syftade på mitt inlägg innan så menade jag inte att man ska använda samplingar på det sättet som du beskriver. Man kan även spela melodier på en sampler om du inte visste det. jodu det vet jag allt! men vad jag mena var melodier som är färdigspelade och finns i samplepacks typ Intressant diskution - Men tyvärr så återkommer den gammla missuppfattningen att samples handlar om loopade melodier etc samples för mig är ljud! pads strings etc och jag spelar melodierna. Med andra ord det är ingen skillnad mot vsti instruments som nexus etc där folk använder en arpeggiator istället för att spela arpeggion själv etc:)
  2. Den har bra ljud och som sagt du kan bygga upp egna ljud/kombinationer genom att ladda flera ljud som Twilight_Zound säger i sitt inlägg. Personligen gillar jag inte den så mycket eftersom du kan inte importera egna ljud. Kontakt 2 har samma möjligheter att lägga ljud i lager och få feta ljud plus att du kan importera flertalet av alla samplings format AKAI,GIGA EXS24 etc och/eller göra egna ljud via importera wav filer och lägga in dom på keyboard layouten. Sen att det finns det en uppsjö med Kontakt 2 addons från stora sample biblioteks tillverkare skadar inte heller! För övrigt så släpps Kontakt 3 snart:)
  3. vad jag förstår beror det på vilket ljudkort man har? vissa ljudkort har "record what you hear" på ljudkortets mixer. Det har bland annat soundblaster......jag har inte det på mitt ljudkort och jag tror dom flesta bättre asio korten saknar den funktionen.
  4. MeMyselfAndI

    Hjälp!

    Jag håller med om att flera spår med samma komp fetar upp ljudet men jag bouncar inte när jag gör det. Jag spelar in flera gånger eftersom då blir det lite fetare i och med att man inte spelar så perfekt som en bouncning=exakt kopia. utan man ligger millisekunder före/efter hela tiden och då blir det fetare i sig...sen kan man leka med olika Eq osv. Men det är en smak sak:)
  5. Jag hade installerat EZDrummer i C:\Programs\Toontrack från början men ville lägga alla mina samplingar på en separat disk så jag flyttade det till min andra disk och sökte igenom mitt xp registry med regedit och ändrade sökvägen till Ljudbiblioteket! OBS om du inte är van ska du inte ändra något med regedit!!!! men du skulle kunna kolla var EZDrummer tror att Ljudbiblioteket är..... Gå på kör och skriv regedit. Leta upp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Toontrack Där står var dll filen ligger och i en underfolder som heter... Superior\EZDrummer står det var var Ljudbiblioteket ligger. Men som sagt ändra inget om du inte är van vid att använda regedit. Men du kanske kan får en uppfattning om varför det inte fungerar.
  6. Jag börjar ochså att fundera....konstiga svar från endel människor!
  7. Lättaste sättet är att stoppa i xp cd:en, boota datorn då ska den starta på cd:en (du kanske får en fråga om du vill starta på CD:en eller ej) Innan du installerar XP så måste du formatera hårddisken det finns som ett aternativ på XP cd:en.(Formatera = rensar disken från allt inklusive virus) Jag kommer inte riktigt ihåg exakt hur menyerna ser ut men du får lusläsa alla alternativ XP ger dig. Formatera kan ta ett bra tag beroende på hur stor hårddisk du har. Sen är det bara att låta xp installeras. Tråkigt att det inte går att lösa med virus skannern - Ett alternativ är att söka på virus namnet på google eller på www.symantec.com det finns mycket tips hur man tar bort virus manuellt och även ibland små program som är gjorda för att ta bort specifika virus.
  8. Efter jag gjort en stor virussökning så kom det upp en ruta. Jag valde "rensa (rekommenderas)", men efter ett tag så stod det: "Det gick inte att bekämpa virusangreppet i objektet. Obs! F-Secure Anti-Virus byter automatiskt namn på filer som inte kan rensas. Genom att namnen byts ut kan du undersöka filerna utan att utlösa viruset." Vad jag undrar nu är (1) hur jag ska kunna hitta filerna igen utan att behöva göra en ny stor virussökning på 2 timmar och framförallt: (2) vad menas med "undersöka"?? Jag skrev upp virusnamnen, men... Hjälper det inte att skaffa ett borttagningsverktyg från F-Secure och hur vet man vilket man ska skaffa? Har varit inne å deras site och kollat bland verktygen... 😆 :musik Jag har aldrig kört F-Secure men.... 1. Dom flesta virus programmen har loggar där du kan se filnamnen (kolla i F-Secure om det fiins en knapp/flik för loggen)då kan du avgöra om det är kritiska filer som har blivit infekterade, Med Det menar jag om dom är windows system filer eller liknande. Det kan uppstå stora problem om det är system filer, Datorn Bootar inte osv 2. vet inte riktigt eftersom F-Secure inte kan rensa så är det inte mycket du kan göra med dom - undersöka vad filerna hör till för program och ominstallera programmet etc Om du är osäker på vad dom hör till för program? kan du högerklicka på en fil och välja properties (Jag kör engelsk XP tror det heter "egenskaper" på svenska men är inte säker) där finns en flik som heter Verision på vissa filtyper, där finns information om tillverkare etc
  9. Läs den här tråden om liknande problem - https://www.studio.se/index.php?showtopic=40307 Speciellt Claes inlägg om man ska styra volymen via midi eller via VST kanalen!! Hoppas det hjälper.
  10. Cool!! gillade The Storm! Jag har ochså en myspace sida men den är grafik relaterad (Nån som behöver ett skivomslag??🙂 http://www.myspace.com/sowd
  11. jag har en gammal Ibanez 540R med en Seymour Duncan full shred mic vid stallet och en hotrails som neck pickup. Har inte provat några andra från Seymour Duncan men är otroligt nöjd med dom jag har...har haft dom i gitarren över 8 år nu:) Kolla den här länken med information om olika Seymour Duncan och vilket sound dom har http://www.edromanguitars.com/newsite/parts/pickupsey.htm
  12. Hoppas det kommer en uppdatering som fixar detta 🙂 Finns det någon finess med att styra volymen via MIDI? Det går ju lika bra på audiospåret eller hur? Jag tror inte det finns någon finess med att styra volymen med midi - Jag har bara haft det som en vana:) Får vänja mig vid att mixa via VSTI audio kanalen istället - förövrigt är jag ganska ny på Cubase har kört logic förut så jag vet inte om det är fel att styra volymen på midi?? kanske det rätta sättet är att mixa via audio kanalen?? Hur gör proffsen??🙂
  13. Jag har samma problem med Nexus - Det ända VSTI jag har som gör sådär. Upptäckte ochså ett annat problem att om jag sänker volymen på midi kanalen så att nexus ligger bra i mixen och sen gör en audio mixdown så är fortfarande nexus volymen hög - Igen det fungerar annars på all VSTI jag använder. Ända sättet är att gå på mixern och dra ner regeln på vsti kanalen istället för på midi kanalen.
×
×
  • Skapa ny...