Jump to content
Annons

scandiaca

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu börjar jag få grepp om hur jag ska resonera. Tack för alla bra svar! Jag har inget företag för närvarande men har tänkt ta itu med den saken i den närmsta framtiden.
  2. Jag ska förtydliga att det alltså är en beställning från ett företag som vill använda mina inspelningar till ett slags mulitmediaprojekt som även ska innehålla en mängd andra saker, och som de sedan tänker sälja, antagligen som en cd-skiva gissar jag. Men det är nog så att det inte finns något givet prisläge att hålla sig till, beror kanske på hur stort projektet är och andra faktorer, jag får förhandla helt enkelt. Tack för svar! 🙂
  3. scandiaca

    Om att sälja ljud

    Jag ska sälja ett tiotal inspelningar med fågelläten till nån typ av multimediaskiva eller liknande, ingen jättegrej men ändå kommersiellt. Jag har inte den blekaste vad ta betalt för detta? Finns några riktlinjer att hålla sig till?
  4. Sennheisers MKH-serie vet jag är väl beprövad i natursammanhang och att de tål väta och funkar i alla väder. Jag spelar nästan uteslutande in utomhus, i alla väder. I dag använder jag två Sennheiser K6/ME62 och de funkar nog bra, men de har ett tydligt egenbrus, och jag spelar ibland in i knäpptysta miljöer. ME62:orna tål dock väta bra, jag har haft dom ute i lätt regn utan problem. Tack för erbjudandet, och goda tips! Jag bor i Västerbotten så det är ju en bit emellan. Jag har ingen brådis, vi får se hur det utvecklar sig med inköp. Blir nåt till salu får du gärna ge en vink! Mvh Erik
  5. scandiaca

    Sennheiser MKH 20

    Sista året har jag sökt efter begagnade mkh 20, men verkar hopplöst att hitta inom Sverige. Kanske är en ovanlig mik? Finns det nån motsvarande omni som går bättre att hitta beg, eller rentav helt nytt till inte alltför svettigt högt pris? Jag vill ha två för stereo och två nya mkh 20 ligger klart över min budget.
  6. Jag bockade av såväl eq som "ljudförbättrare", och sprakandet verkar faktiskt ha försvunnit. Tack så mycket för tipsen!
  7. Jag har hittat en sannolik förklaring, som det verkar. Det är iTunes som försämrar ljudet. När jag drar ut filen från iTunes på skrivbordet och lyssnar direkt i Finder, eller i Quicktime, så hörs inget av knastret. Vad är det som händer i iTunes?
  8. I mina Koss portapro-hörlurar blir det störande knaster vid såväl väldigt låga som höga ljudfrekvenser, alldeles oavsett ljudvolym, när jag lyssnar på musik från min vita Macbook. I mina Harman-Kardon-högtalare till samma dator blir det också ibland knaster på höga frekvenser, även vid låg volym. Är det datorn det beror på? Om det är datorn, finns det nåt att göra åt det? Det är med originalkablarna till lurar och högtalare. Väldigt irriterande. Tacksam för svar.
  9. Jag kör själv en FR-2LE sedan ett par månader. Skillnaden i ljudkvalitet efter mina djuplodande efterforskningar (jag har verkligen grävt i Internets allra mörkaste vrår efter info om dessa!) ska inte vara stora, faktum är att jag har läst kommentarer om att FR-2LE skulla ha bättre preamps än FR-2, det låter jag dock vara osagt. Bra ljud ger den iallafall. FR-2LE: lite plastigt och inte så proffsigt hölje, men fullt funktionellt. Bättre batteritid än FR-2, speciellt som man kan köra med Tamiya-batteripack (som till radiostyrda bilar) vilka bör räcka minst 8 timmar. Av vad jag läst ska den även ge bättre ljud än KORG MR-1000 (som nämndes i tråden). Här en länk till en (av många) läsvärda trådar om FR-2LE på Naturerecordists Yahoo-emailgrupp: http://tech.groups.yahoo.com/group/naturer...s/message/27940 Erik
  10. Har funderat på en sådan, men läste ett litet test här. Det jag oroar mig över är när han skriver följande: "Also, the H4 mic preamp’s signal had a low-level 700 Hz tone, which I heard with internal or external mics at high gain, with phantom on or off. This tone would be inaudible when recording a rock band at low gain." Någon som kan verifiera eller dementera detta? En ton i bakgrunden på 700 Hz är ju ingen höjdare. 700 Hz lär ju höras rätt så bra även på låga nivåer med tanke på att våra öron är som känsligast vid ca 1000 Hz. Visst kan man trixa lite och släcka ut en ton som har en fast frekvens, men det är ju enklare om man slipper det... Johnny Rosenberg (f.d. Andersson) Jag har en ZOOM H4 som jag använt till att spela in naturljud sedan i våras. Den är väldigt smidig i fält, men jag har två anmärkningar på den. 1. Den autosparar inte inspelningarna (vilket är illa om t ex batteriet plötsligt tar slut) 2. Den genererar ett visst brus. Detta märks tydligt när man spelar in i tysta miljöer vilket jag vanligtvis gör. Spelar man in rock eller liknande lider man knappast av det. Jag har också läst om H4:an att den skapar en brussignal runt 640Hz: "Zoom H4 produces a 640 Hz tone which cannot be removed. It's the voltage converter, but the tone is still there, even if you feed it with a external 7,2 volt supply." (Källa: http://tech.groups.yahoo.com/group/naturer...s/message/28909 ) Jag har nu skaffat en Fostex FR-2LE som är klumpigare men ger ett mycket renare ljud. (Min ZOOM är f ö till salu, finns i Skellefteå) Erik
  11. (Jag spinner vidare på den här gamla tråden.) Jag har spelat in en lång fil (2.5 GB) i 24 bitar och vill klippa upp den i mindre delar. Audacity är ju smidigt att använda för detta, men när jag ska exportera de olika delarna så kan jag endast välja 16 eller 32 bitar. Jag antar att det då är bättre att välja 32 bitar, men då blir också filerna onödigt stora. Har jag missat nåt eller går det inte att exportera i 24 bitar i det programmet?
  12. Tack! Ja, ekonomiskt är denna hobby som ett svart hål... Men jag måste erkänna att jag är helt såld!
  13. Jag kör alltid i läge H eljest blir ljuden allför svaga, plus att jag drar upp input level till 127 som är max (förinställd på 100). Jag har inte provat mikarna i nån annan inspelningsapparat ännu, men mikarna ger en del brus, det är nog ingen tvekan om. Jag har en Fostex FR2LE på gång som jag förhoppningsvis har inom ett par veckor, ska bli intressant med en jämförelse. (Jag kan ju återkomma men en senare.) Inspelningen är gjord i 4-trackläget eftersom jag körde med två externa mikar i stereo, och där är den enda inställningsmöjligheten 16/44,1. Jag har läst om H4:an att den skapar en brussignal runt 640Hz: "Zoom H4 produces a 640 Hz tone which cannot be removed. It's the voltage converter, but the tone is still there, even if you feed it with a external 7,2 volt supply." (Källa: http://tech.groups.yahoo.com/group/naturer...s/message/28909 ) Hur mycket som märks av bruset beror förstås på i vilken miljö man gör inspelningen. I min inspelning ovan var det fullständigt vindstilla och helt tyst förutom fågelljuden, och då uppfattas naturligtvis även ett svagt brus som tydligt.
  14. Har nu gjort en stereoinspelning med två Sennheiser k6/me62. Lyssna och njut: Dvärgmåsar mm på Jättungsmyran Har förstärkt ljudet med 3-4 db och "equaliserat" bort lite brus i Audacity. Fortfarande lite brus i bakgrunden som väl kommer från Zoom H4:an antar jag. Mickarna är monterade på en stång med ca 45 cm emellan (se bild).
×
×
  • Skapa ny...