Jump to content

Adevade

Medlem
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Adevade

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 03/06/1990

About me

 1. Då får vi testa att terminera signalen! Är det viktigt att man sätter en T-split med terminator vid mastern också? Eller räcker det att kabeln går direkt ut därifrån? EDIT: Våra kablar är som sagt 50 ohm. Spelar det någon roll? Hittar bara terminator på 75ohm hos Thomann.
 2. Jo, vi började där och tänkte att det borde funka fint, men då har jag för mig att det knäppte i kanal 1 på Bank A, B och C. Såhär är det inställt just nu: (låter riktigt konstigt, men det verkar funka bäst) Samplingsrate: 48kHz - MOTU: Bank B Optisk som Master Source (alltså ADA 2) | - ADA 1: ADAT Slave | - ADA 2: Master 48kHz | - ADA 3: Master 48kHz Nu kläpper det ingenting alls i Bank A och B, medans det knäpper lite i Bank C medans det är ljud in. Hmm, vad innebär det? Såhär testade vi att koppla med WordClock: - MOTU: Master Source | - ADA 1: Slave WC IN med en T-split | - ADA 2: Slave WC IN med en T-split | - ADA 3: Slave WC IN EDIT: Kan även nämna att BNC-kablarna är 50 ohm, om det spelar någon roll?
 3. Hej igen! Nya problem... Underbart! Vi har ett ständigt knastrande på några av våra kanaler in i ljudkortet. Vår setup ser ut såhär: MOTU 2408mk3 kopplad via ADAT in/out till 3st Behringer ADA8000 (Bank A, Bank B och Bank C). Vi har testat att ha var och en av ADA som master source, men det är samma sak. Idag testade vi att koppla ihop allt med WordClock-kablar utan resultat. Switchen på baksidan av en ADA kan vara inställd på följande: Master 44.1kHz, Master 48kHz, Slave WC IN eller Slave ADAT IN. Är den ställd som master synkar den via Här är några av sätten vi testat att koppla: Om man har alla ADA inställda på Slave WC IN och MOTUn som SOURCE så knastrar det på kanal 1 i Bank B i MOTUn. Ändrar man då ADAn i Bank B till Master på baksidan så slutar det knastra, tills det kommer ljud in i någon av kanalerna i Bank B. Någon som har någon erfarenhet av detta? Behöver vi verkligen ha en extern klock-generator? Fråga gärna om mer info om jag har varit otydlig. Tack på förhand!
 4. Vi vill tacka för all hjälp och följa upp med en sen uppdatering! Vi testade som sagt allt som föreslogs i tråden och lite till, sen bestämde vi oss för att börja om från början. Det visade sig då att våra trogna balanserade kablar en gång i tiden tydligen blivit modifierade till monokablar. Vi testade då genast med ett par andra balanserade kablar, som såklart löste alltihop. Så, för framtida läsare; börja ALLTID med att kolla så att kablarna verkligen är balanserade!
 5. Jo, det blir ju att vi repar där en del! Hade en bild från kontrollrummet också:
 6. Vi har testat andra PCI-portar både för ljudkortet och grafikkortet. Vi har även testat att ta ut grafikkortet och köra på den integrerade grafiken. Även att avaktivera alla energisparfunktioner vi kunde hitta i BIOS. Annan hårddisk hjälpte tyvärr inte heller. Vi tackar för alla svar!! Vi får fortsätta leta, och om någon får fler idéer så är det bara att skicka iväg ett inlägg!
 7. Lyckades inte hitta nånting om det i BIOS tyvärr. Kan man kanske låsa upp mer avancerade inställningar på något sätt? Läste på annat håll att det kan vara hårddisken, så vi tänkte testa med en gammal hederlig mekanisk disk nu. Håller tummarna!
 8. Okej! Vet du om det går att ställa om sånt manuellt nu för tiden? IRQer alltså? Vi har redan senaste drivisarna från MOTUs hemsida, och vi har testat de två PCI-portarna som finns. Tack för svar! :-)
 9. Hej kära Studiomedmänniskor! Vi har nu inhandlat en helt ny dator till vår helt nya studio. Men, det krånglar!!! Här följer lite matnyttig information! Dator: Windows 7 x64 Home Premium Gigabyte Z77X-UD3H ATX (Moderkort) Intel Core i7 2600K 3,4GHz (Processor) Gigabyte GeForce GTX 560 1024MB OC (Grafikkort) SSD 120GB Intel 520 Reseller (Systemdisk) Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE (RAM-minnen) Corsair TX 650W V2 80+ Bronze (Nätdel) Ljudkort: MOTU PCIe 424 kontrollkort MOTU 2408 MK3 (och MK1) Det ligger ett frekvent pipande ut från högtalarna som låter mer när man rör musen eller gör något på datorn, tex flyttar fönster. Vi har felsökt allt vi kan tänka på, lyft jorden, bytt moderkort (2ggr), testat andra grafikkort, andra nätaggregat, annan mus, annat tangentbord. Vad kan det vara för fel?! Vi blir snart galna! Det pipande ljudet ligger inte ut från det inbyggda ljudkortet som sitter på moderkortet. En video när ljudet var som allra värst: http://www.youtube.com/watch?v=w-vATGjaX2g Hade varit VÄLDIGT tacksam för hjälp! :-)
 10. Läste några användarrecensioner av moderkortet. Det verkar vara ett ganska vanligt problem att nätverkskortet tappar anslutning ibland, och det är ju inte så kul. Vet du kanske något liknande moderkort i ungefär samma prisklass som du kan rekommendera, eller ska man kanske bara köpa nytt nätverkskort? Hehe. Den gamle trotjänaren har varit med ett tag, men nu har den nog äntligen gjort sitt!
 11. Okej! Ska kolla på annat chassi! Tack! Vi kommer även köra videoredigering i HD och sånt, så jag tror ändå vi behåller grafiken. De övriga delarna, det ser bra ut? Tack för svaret!
 12. Tänkte be om lite feedback på nästa datorköp. Sitter just nu på en snart 6 år gammal burk som knappt pallar med en enda instans av Cubase 5's REVerence så jag tvivlar inte på att jag blir nöjd med vad som helst, men om någon ser någon pryl som inte lirar bra ihop med musikproduktion hade det varit skönt att veta! :-) Tänkte köpa ett paket från Inet.se som man får bygga ihop själv. Länk till produkt. Här är några delar som ingår: Moderkort: MSI P67A-GD65 REV B3 Processor: Intel Core i7 2600K 3,4GHz Nätagg: Corsair TX 650W V2 80+ Bronze Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Minnen: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V Hårddisk #1: Corsair SSD Force 3 Series 120GB Hårddisk #2: 2TB Samsung Ecogreen F4EG (Kommer förmodligen byta denna mot någon annan med 7200 rpm)
 13. Hej! Jag har köpt mig en AKAI MPK Mini för att kontrollera mitt Reason 5 lite enklare. (Kan för övrigt knappt hålla mig tills jag får uppgradera till sexan!!!) Nu är saken som så att jag vill använda mina pads på kontrollern för att styra lite olika reglage, t.ex. click on/off, loop on/off, play, rec etc. Men dessa knappar verkar bara registrera en velocity över ca 100 så när jag enkelt och bekvämt trycker på mina pads reagerar inte Reason. Istället får jag knacka till den ganska hårt. Kan tyvärr inte ställa in min/max velocity på padsen i medföljande editorn (vad jag har sett). Så, finns det någon annan smidig lösning? Eller får jag bita ihop och sitta och slå på min kontroller? ;-) Ha det! Mvh, Ante EDIT: Nu när jag läser det låter det ju som om jag vore dum. Det är ju ett VÄLDIGT obefintligt "problem" egentligen, men skulle vara kul om det gick att lösa på något sätt! :-) Ha det bra! EDIT2: Fast nu när jag har testat lite mer så måste jag faktiskt banka riktigt hårt, och riktigt snabbt, för att få transportkontrollerna att fungera, alltså play, stop och rec. EDIT3: Slängde upp en video för att visa hur det står till. Det är mycket värre med transportkontrollerna. http://www.youtube.com/watch?v=jCgsWxJobbQ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.