Jump to content
Annons

Adevade

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Adevade

  1. Då får vi testa att terminera signalen! Är det viktigt att man sätter en T-split med terminator vid mastern också? Eller räcker det att kabeln går direkt ut därifrån? EDIT: Våra kablar är som sagt 50 ohm. Spelar det någon roll? Hittar bara terminator på 75ohm hos Thomann.
  2. Jo, vi började där och tänkte att det borde funka fint, men då har jag för mig att det knäppte i kanal 1 på Bank A, B och C. Såhär är det inställt just nu: (låter riktigt konstigt, men det verkar funka bäst) Samplingsrate: 48kHz - MOTU: Bank B Optisk som Master Source (alltså ADA 2) | - ADA 1: ADAT Slave | - ADA 2: Master 48kHz | - ADA 3: Master 48kHz Nu kläpper det ingenting alls i Bank A och B, medans det knäpper lite i Bank C medans det är ljud in. Hmm, vad innebär det? Såhär testade vi att koppla med WordClock: - MOTU: Master Source | - ADA 1: Slave WC IN med en T-split | - ADA 2: Slave WC IN med en T-split | - ADA 3: Slave WC IN EDIT: Kan även nämna att BNC-kablarna är 50 ohm, om det spelar någon roll?
  3. Adevade

    ADAT knaster/sprak

    Hej igen! Nya problem... Underbart! Vi har ett ständigt knastrande på några av våra kanaler in i ljudkortet. Vår setup ser ut såhär: MOTU 2408mk3 kopplad via ADAT in/out till 3st Behringer ADA8000 (Bank A, Bank B och Bank C). Vi har testat att ha var och en av ADA som master source, men det är samma sak. Idag testade vi att koppla ihop allt med WordClock-kablar utan resultat. Switchen på baksidan av en ADA kan vara inställd på följande: Master 44.1kHz, Master 48kHz, Slave WC IN eller Slave ADAT IN. Är den ställd som master synkar den via Här är några av sätten vi testat att koppla: Om man har alla ADA inställda på Slave WC IN och MOTUn som SOURCE så knastrar det på kanal 1 i Bank B i MOTUn. Ändrar man då ADAn i Bank B till Master på baksidan så slutar det knastra, tills det kommer ljud in i någon av kanalerna i Bank B. Någon som har någon erfarenhet av detta? Behöver vi verkligen ha en extern klock-generator? Fråga gärna om mer info om jag har varit otydlig. Tack på förhand!
  4. Vi vill tacka för all hjälp och följa upp med en sen uppdatering! Vi testade som sagt allt som föreslogs i tråden och lite till, sen bestämde vi oss för att börja om från början. Det visade sig då att våra trogna balanserade kablar en gång i tiden tydligen blivit modifierade till monokablar. Vi testade då genast med ett par andra balanserade kablar, som såklart löste alltihop. Så, för framtida läsare; börja ALLTID med att kolla så att kablarna verkligen är balanserade!
  5. Jo, det blir ju att vi repar där en del! Hade en bild från kontrollrummet också:
  6. Adevade

    Playground Studio

    Bilder från nystädade Studio Ett!
  7. Vi har testat andra PCI-portar både för ljudkortet och grafikkortet. Vi har även testat att ta ut grafikkortet och köra på den integrerade grafiken. Även att avaktivera alla energisparfunktioner vi kunde hitta i BIOS. Annan hårddisk hjälpte tyvärr inte heller. Vi tackar för alla svar!! Vi får fortsätta leta, och om någon får fler idéer så är det bara att skicka iväg ett inlägg!
  8. Lyckades inte hitta nånting om det i BIOS tyvärr. Kan man kanske låsa upp mer avancerade inställningar på något sätt? Läste på annat håll att det kan vara hårddisken, så vi tänkte testa med en gammal hederlig mekanisk disk nu. Håller tummarna!
  9. Okej! Vet du om det går att ställa om sånt manuellt nu för tiden? IRQer alltså? Vi har redan senaste drivisarna från MOTUs hemsida, och vi har testat de två PCI-portarna som finns. Tack för svar! :-)
  10. Hej kära Studiomedmänniskor! Vi har nu inhandlat en helt ny dator till vår helt nya studio. Men, det krånglar!!! Här följer lite matnyttig information! Dator: Windows 7 x64 Home Premium Gigabyte Z77X-UD3H ATX (Moderkort) Intel Core i7 2600K 3,4GHz (Processor) Gigabyte GeForce GTX 560 1024MB OC (Grafikkort) SSD 120GB Intel 520 Reseller (Systemdisk) Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE (RAM-minnen) Corsair TX 650W V2 80+ Bronze (Nätdel) Ljudkort: MOTU PCIe 424 kontrollkort MOTU 2408 MK3 (och MK1) Det ligger ett frekvent pipande ut från högtalarna som låter mer när man rör musen eller gör något på datorn, tex flyttar fönster. Vi har felsökt allt vi kan tänka på, lyft jorden, bytt moderkort (2ggr), testat andra grafikkort, andra nätaggregat, annan mus, annat tangentbord. Vad kan det vara för fel?! Vi blir snart galna! Det pipande ljudet ligger inte ut från det inbyggda ljudkortet som sitter på moderkortet. En video när ljudet var som allra värst: http://www.youtube.com/watch?v=w-vATGjaX2g Hade varit VÄLDIGT tacksam för hjälp! :-)
  11. Och det går inte att ändra så att den ligger innan?
  12. Hej! Är det någon som vet ifall den inbyggda EQn för varje kanal lägger sig före eller efter alla effekter? Går detta att ändra? Har kollat runt i inställningarna och sökt på forumet men inte hittat något! Mvh, Adevade
  13. KONG! http://www.propellerheads.se/reason5/index...mp;article=kong
  14. Kenny Västs julskiva; Hellre knark än jul går ju inte av för hackor!
  15. Det ligger en inställning som heter "Release ASIO-driver" eller liknande där du ändrar ljudkortsinställningar. Är den ibockad släpper Cubase ljudkortets drivrutiner när du minimerar eller aktiverar ett annat fönster. Du vill alltså bocka av den 😛 God jul!
  16. Never mind! Jag hittade lite svar! Man får, om man har köpt Cubase 4 eller 5, ladda ned SX3 gratis från Steinbergs hemsida. Nyckeln till 4/5an funkar alltså till SX3 med. SX3 klarar av att öppna äldre projekt och sen sparar man bara ned det som en .cpr-fil som går att öppna i Cubase 4 och 5. Här förklarar de lite mer: http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=99835 /A
  17. Läste någonstans att man skulle kunna ladda ned tidigare versioner av Cubase för att öppna projekt som inte gick att öppna i 5an osv. Nu skulle jag behöva öppna ett projekt från den "gamla" 5an; Cubase VST 5. Hur gör jag detta enklast? Vet att det går att öppna .all-filer i Cubase SX3. Men hur kommer jag åt det i så fall? Har sökt runt lite på Steinbergs sida, utan resultat. Jag har som sagt Cubase 5 och har verkligen för mig att man ska kunna ladda ned tidigare versioner. VÄLDIGT tacksam för svar! /A
  18. Jag skulle ha vocoder på ett spår, så jag slängde på Waves Morphoder. Allting låter fint och så, men jag kan inte lista ut hur jag får in midisignaler i pluggen! Det finns en liten keyboard längst ned i fönstret på pluggen, och när jag trycker ut toner där så låter det. Men hur jag får in signaler från ett separat midispår är för mig en gåta. Tacksam för hjälp!
  19. En sak du skulle kunna göra är att gå in i preferences och ändra en inställning till något som heter "Tape Machine Style". Vad det gör är att om du trycker på inspelning på ett spår så klickas automatiskt monitor-knappen i och du hör dig själv när du spelar in. Spelar du däremot bara upp ljudet så klickas monitor-knappen automatiskt av medan du lyssnar. Jag vet inte exakt var inställningen finns då jag inte inte sitter vid min studio-dator. Det är någonstans under File > Preferences/Settings på PC iaf. Hoppas det löser sig!
  20. Tack för svaren! Jag har mailat de nu! Återkommer med vad de svarade! ☺️
  21. Hej! Jag och mitt band har en låt som har spelats på SR P4 i Halland lite då och då under några månader. Grejen är att jag anslöt mig till Stim idag. Om jag registrerar låten nu, kommer vi få pengar för de gånger den spelats innan vi var anmälda? Och när kommer utbetalningarna? Tacksam för svar!
  22. Om du klickar på tempot samtidigt som du håller nere CTRL (om du är på PC) så får du upp lite inställningar om metronomen. Där kan du ändra pitch och volym på ljudet som finns, eller ladda in egna och pitcha som du vill! Separata inställningar för klicket som markerar nya takt och "underklicken" finns!
  23. Förlåt för att jag bumpar tråden, men jag skulle verkligen vilja veta om det är så att det inte går att ändra. Jag har verkligen sökt och inte hittat ens någon info om detta. I manualen och på nätet.
  24. Tycker det verkar konstigt att den kan visa och hoppa till närmasta raka 16-del, men att man inte skulle kunna ändra det! Jaja, får fortsätta leta. Tack för din hjälp!! 🙂 Om någon annan vet, eller kan hitta svaret får ni gärna skriva i denna tråden 🙂
  25. Men jag ser ingen sån inställning i audioeditorn. Jag har valt 1/8 Triplet i projektfönstret. Det är väl den globala quantiseringen? Ändå vill det inte funka!
×
×
  • Skapa ny...