Jump to content
Annons

Padchi

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hoppar in i tråden lite. Är inne på att köpa mig antingen en TLM 102 eller en BBB. Kommer användas till sång, rapp och akustisk gitarr. Rummet är obehandlat så antar att BBB skulle passa mig bättre. Gillar dock klarheten som är i TLM. Vad ska jag välja? Så segt att man inte kan låna hem och testa själv..
  2. Jag betalar eller använder gratisvarianter och jag vill inte tvinga lyssnaren att betala för min musik. Vill lyssnaren ha det fysiskt så får denne betala men då enbart kostnaderna för tryck eller så går det alltid att ladda ner gratis.
  3. Jag drog mig vidare till de mer "barn vänliga" haken så min kväll gick inte helt förstörd. 🙂
  4. Hoppas ni hade kul! Jag tänkte ta modet till fånga och komma men när jag väl var framme så var det tydligen 23 års gräns och 22 år räckte inte. Riktigt surt, hade hoppats på en trevlig musikkonversation och lära mig lite utav de som hade varit med lite längre! Men men, jag får återkomma när jag har åldern inne. 😉
  5. Som jag skrev innan så skulle det alltså inte att hjälpa med att enbart sätta absorbenter på väggarna bakom mikrofonen på bilden? Jag kommer göra som Claes sade, dra ut mikrofonen och sjunga ut ur rummet istället för in mot hörnet som jag gör nu. Du skulle alltså rekommendera mig att inte köpa en TLM102 utan en NT2-A istället? Gillar verkligen hur TLM102 låter har dock inte lyssnat på NT2-A. Jag satte mig igår kväll och spelade in med och utan mikrofonskärmen. Jag är väldigt dålig på frekvenser och allt sådant men när jag lyssnade så var det ingen större skillnad. Min sE X1 brusar så fort som man drar upp volymen på ingången till runt 40 dB och det är där jag måste ha den för att inte inspelningen ska bli för låg. Nu har jag aldrig spelat in i en riktig studio så vet inte hur det ska låta, och är inte speciellt kunnig för den delen heller. Bifogar ett litet snabbt test bara som spelades in innan mikrofonen ramlade så brusningarna som jag har pratat om är inte med. Men om man bortser från brusningarna och att detta är inspelat en bit från mikrofonen med både gitarr och sång samtidigt så är det så här det låter, dock med mikrofonskärm och sjunget in i hörnet. Test.mp3
  6. Tack så mycket för det svaret. Skulle det räcka med att jag sätter upp absorbenter i hörnet eller ska jag bygga något större sånghörn? Hur brett behöver det vara i så fall?
  7. Hejsan, - Väggarna bakom mikrofonen är 35 cm sen så kommer det fönster på båda sidorna. - Framför mikrofonen är det en garderob och en ingång till rummet utan dörr och från stativets fötter till ingången i rummet är det ca bara en meter. - Jag kan inte placera mikrofonen någon annanstans i lägenheten, den måste stå där den står. Inte så mycket att jobba på va? Men behöver ändå all hjälp jag kan få. Det ända jag har lyckats fundera ut är att man kanske skulle ta och vända på mikrofonen och sätter upp absorbenter på 35 cm väggarna och sjuger ut i rummet. Skulle detta kunna ge någon effekt alls? Kan tänka mig att fönsterrutorna förstör väldigt mycket. Nu när jag spelar in så är det nämligen brus i min sE X1 och den tar upp minsta lilla ljud som händer i lägenheten. Bruset kan iof också bero på att den har åkt ner i backen en gång men ändå. Funderar på att köpa mig en TLM 102 vilket kanske inte kommer förbättra något då akustikbehandlingen är obefintlig. Som sagt, uppskattar all hjälp jag kan få och jag vet att det är en ganska omöjlig situation då jag inte kan bygga något och att mikrofonen sitter där den sitter.
  8. Startade om datorn så slutade det brusa. Riktigt konstigt..
  9. Har som sagt inte ändrat något, lyssnade på musik igår innan jag stängde av de och då fungerade allt som det ska. Den ända som skulle kunna ändrat något är kattfan men har pillat på kablarna och de sitter som de ska. Det brusar alltså enbart när det kommer ljud, som t.ex när jag har musik på annars brusar det inte alls. Monitorer -> Duet -> iMac. Edit, Det är diskanten som brusar, kanske kan va rba att veta.
  10. Hejsan, Märkte att mina HS80M brusade idag helt plötslig, det var inga problem igår. Brusar enbart när det är musik på och jag har inte ändrat några inställningar eller hur något. Stängde bara av de som vanligt igår och satte på dem idag. De är bara några månader gamla för den delen också. Tips?
  11. Padchi

    Hitta inspirationen

    Hejsan, Jag har inte gjort något vettigt på ett och ett halvt år, det finns ingen inspiration. Jag vill inte ha betalt, inte få betalt och därför fick jag för mig att lära mig spela gitarr, lära mig lägga trummor, lära mig mixa mig själv samtidigt som jag ska mixa andra, ja jag ville lära mig allt på samma gång samtidigt som jag behöver utforska min röst och utveckla mitt skrivande. Det var så idiotiskt utav mig att börja från enbart låtskrivandet och röst till att försöka göra allt men tyvärr så fungerar jag så, "kan bättre själv" . . När man har så många bollar i luften som man behöver för att göra det jag vill åstadkomma och samtidigt enbart gör det för att de är kul så försvinner snart det roliga med det hela. Jag är emot att göra kommersiell musik även fast jag kan försåt att andra gör det. Detta gör att jag vill göra allt själv och inte vill betala för att få hjälp med det, vill baka kakan själv och skänka bort den. Så, någon som har varit i samma sitts som jag? Hur finner man inspiration när man vill göra allt själv? Mitt skrivande har tagit stryk utav allt annat jag vill göra även fast jag vet att skrivandet är de ända som jag har någon chans i och behöver träna på. Jag vill bara göra musik och lufta mina tankar och funderingar och göra det bra. Sen om folk lyssnar på det spelar ingen roll för mig, bara jag själv är nöjd och kan stå för det. Timmie
  12. Padchi

    HS80M brusar.

    Vart betydligt bättre! Låter dock lite ur diskanten när man kommer nära, ska det vara så?
  13. Padchi

    HS80M brusar.

    Var också inne på det, vet dock inte om det fungerar då mitt ljudkort bara har obalanserade utgångar men jag får chansa.
  14. Padchi

    HS80M brusar.

    Hejsan, Fick precis hem mina HS80M och märker när jag kopplar in dem att de brusar. Det som är mest ironiskt är att de brusar lite extra när jag scrollar på min magic mouse och klickar till när jag trycker på den? Märkte även nu att ljuder förändras när jag laddar en sida på datorn. Vad kan vara fel? Har XLR till TRS kablar (obalanserade). Tack.
  15. Hejsan, Jag ska snart inhandla mina första studio monitorer. Tyvärr så sitter jag och mixar i vardagsrummet så rummet är inte optimalt. Antar att de bästa för mig är att ha ett par billigare monitorer och sen mixa i hörlurarna (har http://www.thomann.de/se/akg_k271_mkii.htm nu)? Sitter och väljer mellan någon i ADAM klassen eller YAMAHA HS80M. Vad skulle ni rekommendera för någon i min situation?
×
×
  • Skapa ny...