Jump to content
Annons

frankmannen

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Är det bra eller dåligt ? 🙂
  2. Intressant kan också vara att jag precis gjorde ett blindtest på mig själv med de mickar och inspelningar som studio gjorde, och då tog jag faktiskt fel på U47:an och X1:an! MT87 identifierade jag direkt på dess plastiga och grötiga karaktär. Till U47:ans försvar ska säga att jag lyssnade med gräsligt dåliga Sony-lurar, inköpta på Siba för 150 spänn eller nåt... 🙂 http://stutjanster.idg.se/laddaner/showFile.asp?FilegroupID=657&EditionID=108
  3. AAh, tack! Var väl alla dessa förkortningar som förvirrade sökfunktionen...
  4. Har och sökt och sökt för tänkte att det redan borde finnas en sådan jämförelse, men inte hittat... Den nya uppstickaren Electronics sE X1, hur jämför sig den med Studio Projects B1? Priset är ju ungefär samma. Jag var inne på att köpa SP B1, men trillade över recensionen av X1:an i studio-numret... nu vet jag inte vad jag ska tro...
  5. PC/Mac? Är den stationär, så den klarar PCI-ljudkort? Om det istället är en notebook, har datorn Firewireport och isåfall från vilket chipset? Ja, tänkte köra med laptop som har firewire-ingång. Ska dock köpa ny laptop för min nuvarande börja trilla isär 😉 . Vad ska jag ha för chipset? Edit: PC tänkte jag köpa (glömde jag säga).
  6. Pesek: Tack för tipset! Audiofire2 verkar bra, med gott rykte vad gäller asio-drivrutiner. Ska kolla närmare på det.
  7. Nä, det är klart. Känns det bra är det bra. Problemet är ju att jag inte kan prova alla ljudkort och konfigurationer innan jag köper. Och andras upplevelser kan ju vara subjektiva. Därför är det bra att få lite siffror att gå efter. MBOX2 är säkert bra men det kostar ju en rejäl slant. Om det funkar med tex. UA-25EX, så är ju det bra.
  8. Har hört att den reella latencyn kan vara högre än den som anges i ASIO-inställningarna. Så om det står 5ms i datorn kanske det tillkommer 1ms för A/D omvandlaren, 1ms i midiklaviaturet, ytterligare ett gäng ms i datorn midi-hantering och vips är man uppe i störande 10-15 ms. Har du prövat att mäta med: http://www.centrance.com/products/ltu/ eller som anges på: https://www.studio.se/index.php?showtopic...=m%E4ta+latency ? Någon som prövat Edirol UA-25EX, när det gäller latency?
  9. Hej, jag har tänkt köra med mjukvarusynt live istället för att köpa en synth (har ett stagepiano). Det ger ju störst flexibilitet vad gäller att ladda ner nya ljud osv. Någon som har koll på ett bra USB/FW ljudkort som inte ger problem med latency? Kan man få något hyffsat för ca 2000kr? Det bör ha midi in/ut, 2*1line in/out samt ha en stabil latency som inte går över 6ms.
  10. Jo, det var just det jag tänkte 😉 . Ville bara ha några extra mikrofoner för att spela in när folk ställer frågor det blir lite diskussioner. Skulle behövs komma undan lite billigare än 8000 för videomixern egentligen för att ha råd med alla andra prylar. Jag har vänt upp och ner på google för att hitta en riktig budjetvariant, men ingen lycka. Puuuh 😕 . Hur svårt kan vara? Kanske kan bygga en själv.
  11. Jo, de verkar vara rätt dyra tyvärr . Men Korg Krossfour som herr björn rekommenderad ligger bara 8 000 kr, och den borde duga. Och även den har en massa onödiga funktioner som jag inte behöver egentligen. Vill ju bara kunna växla mellan olika kameror utan att det blir ryckigt. Jag undrar just hur dåliga sånna där riktiga budjetalternativ (som HAMA EasyCut) kan vara... 😏 ClasOhlsson hade ju nån tidigare också... förmodligen inte jättebra men klarar de att växla utan ryck eller flimmer i bilden... kanske inte. Finns det ingen marknad för sånna som jag bara vill ha jättejätte-basic? Knapp - växla - tjoff - that's it! Annars lutar väl det åt Korg Krossfour.
  12. Såg att jag redan fått ett tips på bildmixer. Tack för det björnen! Men var sjutton köper man sånt nånstans? Verkar vara tomt på google på svenska affärer som säljer bildmixers...
  13. Du tänkte köpa bildmixerbord och 3 videokameror för 10 000? 😳 Ja, ja, kanske några tusenlappar till, men det behöver vara så superprofessionella saker. Om man trixar till det och håller sig till en basic inspelning brukar man ofta klara sig rätt bra på budjetapparaturer. Jag har tex. spelat in ett helt gäng sånger med ett soundblaster live ljudkort. Genom att sänka involymen på datorn och höja upp från ljudkällan fick man rätt okej SNR-värde. Till min förvåning, när jag senare köpte ett 10 portars FW-ljudkort (Phonic Helix Board), tyckte jag kvaliteten var nästan densamma. Brusnivån var nästan bättre på soundblaster LIVE-kortet! Jag behöver ju bara en bildmixer som växlar mellan de olika kamerorna. Behöver inga övergångar och effekter och sånt tjafs. När det gäller kamerorna borde man väl kunna få ihop några gamla vhs med hyffsad kvalitet. Men nån som har tips på nån bra bildmixer? Kan väl lägga ut 5000 - 8000 för den om jag måste för att få en med bra kvalitet.
  14. MindWarp, Tack för ditt svar! Jo det är klart att det skulle kunna bli avsevärt bättre kvalitet om jag spelar in allt på olika kanaler och mixer i efterhand. Tyvärr har jag inte tid med det 🙂. Det kommer att vara ca 28 timmars föreläsning. Om varje timma tar ca 3 timmar att redigera blir det ca 80 timmar redigeringsarbete - två heltidsveckor. Så jag får hålla fast vid att jag måste göra att redigeringsarbete live. Det behöver inte vara så jätteavancerat. Bara växla mellan kamerorna lite när gubben som pratar flyttar sig, och hålla hyfsade volymer på mickarna. Vet ni någon bra mick runt tusenlappen som tar upp ett bra allmänljud i ett rum?
  15. Utrustning för att spela in föreläsning Hej, jag hade tänkt göra en semi-professionell inspelning av föreläsningar med både video och ljud. Föreläsningarna kommer att hållas varje dag i en vecka. Jag vill använda 2 - 3 videokameror och flera mikrofoner. Kanske inte helt rätt forum för videoinspelning... men, men... nån kanske har nån idé? Det smidigaste tycks mig vara att spela in direkt till en DVD-recorder, och plocka in ljudet separat via en mixer. Men hur ska jag gå göra för att växla mellan de olika kamerorna? Vilken apparat kan man använda till det? Det räcker med en maskin där man trycker "kamera1" och tjoff! hoppar bilder över till kamera1. Funderar på att använda en enkel scartswitch, men hur blir övergången? Den får inte bli ryckig eller flimra! Och vilken kamera ska man använda? Jag behöver ju egentligen inte kamera med inspelning eftersom inspelningen sker på DVD spelaren. Kan man använda övervakningkameror? (Eller är kvaliteten allt för undermålig?). Budjeten är väl på ca 5 000 - 10 000 kr. Eventuellt något mer. Vore jättebra om nån har tips eller idéer för jag har inte gjort sånt här förrut 🙂 ! /Andreas
×
×
  • Skapa ny...