Jump to content
Annons

hydra

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Undrar om någon vet någon bra sångpedagog i göteborgsområdet? Jag har problem med en platt och gnällig röst (en sån som skulle komma med i ett idolklipp utan tvekan) och ska se om man kan rätta till problemet. Som kompensation har jag ett hyfsat register, men pga att jag alltid pratat tyst i min uppväxt blir jag hes så fort jag försöker sjunga/göra mig hörd på concerter/krogar. Har alltid drömt om att stämma upp i Hair på stan nånstans så inriktning musikal är att föredra. Min budget är så klart extremt pressad som vanligt, men tips skadar aldrig. Tack på förhand för svar!
  2. Köpte precis en Akustisk Gura från Kalifornien och nu är den här i kalla Sverige. Några tips på hur man tar hand om den så den inte ser ut som ett kinesiskt schackspel om ett halvår? Det kommer med en återfuktare men finns det annat man ska tänka på?
  3. Aha! Upplysningens dager 🙂 Tackar och bockar. Jag minns att Gitarristen jag träffade också skrev med sneda streck ibland, men jag kunde inte tolka var och hur. Har gjort det själv ett tag men jag har en tendens att gå tillbaks och göra om dem till snygga noter efter några bars. När man suttit och räknat, ritat och pulat en stund har man helt tappat melodin man hade i huvudet en stund sen. Ska börja skriva ner allt jag spelar så får metoden växa fram efter behov så att säga.
  4. Träffade en grym jazzgitarrist på musikskolan för ett tag sen som var en hejare på att skriva noter för hand. Det gick i en rasande takt. Har ingen kontakt med honom längre men tänker börja skriva ner mina låtideer på papper och bli minst lika grym. Nu har jag lite problem att få det att flyta någorlunda. Jag sitter och försöker snida till noterna med flaggor och rests så det är läsbart men det tar en väldig tid. Jag undrar om nån har några tips hur man skriver noter för hand. Kanske skriva snabba utkast innan man gör det läsbart etc. Förr eller senare hittar jag väl på en egen stil men det kanske finns grundregler man kan känna till, precis som med skrivstil? Jag undviker helst att skriva ner på datorn för jag vill inte sitta häckandes där när man kan spela musik istället. När det är dags att spela in kan man ta sig till datorn.
  5. hydra

    Jord

    Tror ni en sådan här skulle fungera? www.elfa.se sök på 56-272-03 (kunde inte direktlänka) En till, men den verkar vara samma Isolationstransformator, stationär 300-860 VA Finns det inga billigare alternativ?
  6. hydra

    Jord

    Nja bor AndraHand i hyreslägenhet så det kommer nog aldrig ske. Men då kan jag i alla fall testa att köra utan.. Annars får jag väl dra en sladd typ 10 meter till köket. Jag undrar nämligen för jag har en lampa som brinner upp typ en gång i veckan på ett av urtagen i rummet och dem ser lite skeva ut. En 1:1 Trafo skulle väl funka om jag visste var man fick tag på en.
  7. hydra

    Jord

    Följdfråga på det; Kan mina prylar gå sönder genom att trycka ner dem i ojordade kontakter? Ska ha 2 monitorer, en synth och en kompressor på en ojordad kontakt. Ett sammanlagt värde på jag-inte-vill-att-dem-ska-gå-sönder-på-hundra-år kr 😆
  8. Ringde Mattssons som hade Ensat gängor men fick till svar att de var slut på lager (eller orkade hon inte ta hand om småordrar?). Får gå ner igen och förklara för musikaffären. Ska till vår storstad i helgen så där borde oddsen vara ofantligt mycket större. Claes: Ja exakt det är såna där fast med något mer robusta gängor utvändigt.. Dem ska ner i Lönn-trä liksom. Hårt men sprött. Annars blir det till att beställa från US of A... det blir väl en 200 spänn för 10 st men jag börjar bli desperat 😄 Tack för all hjälp allihop! Jag rapporterar tillbaks hur det går. Om den här modden funkar ska sustainen på guran vara något i hästväg.
  9. Nu blev jag exalterad. Letade på musikbörsens hemsida och hittar inget liknande. Du råkar inte ha en länk? Jag gick också in på min lokala musikbörs och frågade efter dem och mannen bakom disken såg ut som ett frågetecken med två ögon (bokstavligen, jag tror det var nåt vajsing med ryggen hans den dagen). Helicoils är typ megaspända fjädrar och det verkar som man använder dem till metall mest. Skulle inte lita på att borra ner dem i 12mm lönn riktigt :/ Ensat däremot is the shit. Dem ser väldigt lika ut dem jag letar efter. Ganska små gängor utvändigt men kan ju funka om man gängtappar först. När det gäller återförsäljare så blev det svårare. Var inne på Ahlsells och dem såg också ut som frågetecken. Alla verkar ha problem med ryggen i den här stan. Hittade ett amerikansk företag som gör såna här. Men då måste man beställa 26 lådor som minsta order + frakt + tull. (bara 600 kr iofs men rätt mycket för 4 st beslag) Yardley Products
  10. Har stora problem att hitta nån återförsäljare som kan tänkas ha nåt så underbart som en "Threaded insert screw". Det är möjligt att det heter antingen rampamuff, insatsgänga, gänginsats eller dyligt. Det är i alla fall ett mysterium för mig och jag undrar om ni kära forummedlemmar har sett något liknande? Ska ha det till att förstärka gängningen mellan kropp och hals på gitarren. Här är en fin tråd för mer info: http://www.unofficialwarmoth.com/index.php?topic=163.0. Tack på förhand för svar. P.S. Vanliga järnhandlare inklusive claes ohlsson har inte en susning om vad jag snackar om.. men dem här beslagen måste ju vara världens vanligaste grej i byggsammanhang.. jag blir så lack..
  11. Har stora problem med att få bort svajjen på en strata kropp. Det sitter 2 st "pålhållare" intryckta precis framför svajhålet och det är typ stört omöjligt att få ut dem. Jag misstänker att dem kan vara limmade i sina hål. Har nån något tips? Allting annat är ju bara att skruva/ta bort. Jag ska sätta dit en wilkinson tremelo som har andra gängor så båda dessa skruvhålsmanicker måste bytas ut. tack för svar.
  12. Letar efter en ny floating (non locking) svaj till ett gitarrprojekt och Floyd Rose verkar som det hetaste och mest rekommenderade valet. Men det är för mycket pill och metall på dem för min smak. Det som kommer närmast är faktiskt svajen på Music Man Petrucci signatur gitarren men så vitt jag vet är dem custom gjorda och går inte att få tag på som reservdel. Att köpa en 20000 kronors gitarr bara för en metalldel är lite att ta i. Så det slog mig; borde inte OLP modellerna ha samma hårdvara?. Dem är ju mycket billigare och det borde inte vara omöjligt att hitta ett trasigt eller grovt begagnat ex. Elektroniken vet jag är av mycket sämre kvalitet men svajen? Nån som vet?
  13. Har länge letat efter en gitarr som passar mig men har inte lyckats än och tänkte försöka ta det bästa med gitarren jag har och upgradera till nya specs. Jag har en gammal fender kropp som jag tänkte passa ihop med en längre och plattare hals med 24 frets. Egna pickups och trem. Är det nåt jag ska tänka på innan jag demolerar min fina fender (förutom att neck-jointen passar)? tex kommer stränglängden bli knäpp när man tar en en 24 frets hals på en kropp som är gjort för 22 frets (jag vet inte om halsarna är lika långa). Jag vill ha Ton och Sustaaiiin! Tack för svar.
  14. I det här sammanhanget så är det en second hand butik som enbart håller i adressen på den personen vars den stulna varan finns, om man ska vara petig.
  15. Hej. Jag undrar hur ni bär er åt för att spela in ljud utomhus till tex film eller effekter. Jag har försökt få min studio så bärbar som möjligt för bland annat detta ändamål. Men med extern hårddisk och firewireljudkort + eventuell mic rakt in i ljudkortet (utan preams etc) så dör batteriet lätt efter 30-40 minuter. Det är inte riktigt optimalt om man nu beger sig ut i vildmarken för att spela in lite. även med ett extra batteri blir det lite löjligt. Utrustningen är ju inte heller riktigt gjord för utomhusbruk. Jag tänker på regn i skogen, vinden som blåser på en äng etc. Långt från el eller skydd av civilisationen 🙂 Några tips?
×
×
  • Skapa ny...