Jump to content
Annons

Oak

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Oak

  1. Jag tror att Black Mamba är den tidigare versionen, DD-505. Men jag är inte säker. Ingen aning tyvärr.
  2. Tja... vad som skiljer dem åt... Reaper kostar t.ex. ungefär som de andras begränsade versioner - men har inga begränsningar alls - dvs obegränsat antal kanaler, plugins, tjofräs, osv. Och är du bara hemanvändare kostar det 50 USD och är gratis att prova utan funktionsbegränsningar i 30 dagar. Prova Reaper innan du köper nåt annat, helt enkelt.
  3. Vill bara tillägga att det jag provat motsvarar MPS-400 - hur de ännu billigare kiten är vet jag inte! Hoppas det blir bra 😆 Jag har skoj iaf 😏
  4. Det verkar vara tunna alu-rör och kopplingar av armerad plast. Kändes stabilt när jag skruvade ihop det och det står inte och gungar när man slår på det. Känns som att det kommer att hålla, om inte plastskarvarna spricker helt plötsligt. Har dock läst i en kommentar på youtube att en kille slitit ut plasten på baskagge-padden med sin dubbelpedal. Men jag tror inte det gör något för funktionen egentligen.
  5. Mitt DD-506 har USB-inbyggt i modulen. Dyker upp som en midi-ingång i windows och har mkt bra latency. Minst lika bra som MIDI-in på mitt Fireface400.
  6. Nån som provat Thomann's Millenium-pedal för 600 kr?
  7. Jag har ett Medeli DD-506 (verkar motsvara Millenium MPS-400) och det är inte alls svårt att få olika velocity. Särskilt Tom-padsen är trevliga.. från lätt tyst spel till smack som får det att sjunga i hela pukan. Detta med Superior Drummer 2.0... Tycker det känns väldigt steglöst från löst till hårt. Det som de dyrare seten har är snarare fler zoner per pad - t.ex. tror jag att Rolands värsting-mesh-virvel kan säga var på virveln man slår - nära kanten eller mer mot mitten.
  8. Millenium MPS-400 (hos Thomann) ser exakt ut som Medeli DD-506 vad jag kan se på bilderna - men dom vägrar svara på mitt mail från förra veckan, så jag vet inte riktigt. Jag köpte hursomhelst ett Medeli DD-506 set för 5995 kr (inkl stol å lurar som jag väntar på) på Jam i lördags och jag måste säga att jag är överraskad av hur stabilt det ändå känns. Det jag blir mest imponerad av är hur mkt funktioner det här settet har jämfört med andra i klassen (vad jag vet?). Virveln har rim + center. Cymbalerna två områden kant + själva skivan (vad det nu heter på trumspråk 🙂 ) och choke-funktion. Hihat-pedalen är dessutom velocity-känslig (dvs trampa fort och det ger högre midi-velocity) och kan skicka ut 'hihat-splash'-signal om man släpper upp den fort. Tre lägen på hihatpedalen ger tre olika midi-noter från hihat-skivan. Äkta baskagge-pedal gör ju en hel del för spelkänslan också - jag gillade inte Roland HD-1s integrerade pedaler alls... (Ställ in kittet på Kit 004 om ni vill koppla in till datorn, annars skickas inte alla funktioner som separata midi-noter) Choke-funktionen skickas också via MIDI, men som nån sorts 'control'-signal. Har inte riktigt lyckats få in den funktionen i EzDrummer än... Det _ska_ dock gå. Informationen finns ju där.
  9. Kan ju tillägga nu när jag testat att det fungerar utmärkt. Bara att använda fireface device 5/6 som 'windowsljudsutgång' och sen styra om den till main output med mixer-mjukvaran. Finemang.
  10. Eftersom du inte fått svar på länge, så har jag beslutat att gissa lite ;-) GISSNING: Om du slår snabbt på keyboard-tangenterna (dvs håll inte ner dom efter anslaget) - klipper Battery 3 av tonerna då också? Dvs - den kanske bara spelar samplingen medan midi-enheten säger att 'tangenten' är nertryckt? Isåfall borde det vara en inställning...
  11. Ur manualen: *klipp* "TotalMix allows any output routing, and with this a playback of multiple software on the same hardware outputs." Med andra ord borde det fungera som jag vill.
  12. Men du körde RME Fireface 400 också eller...?
  13. Jag hade nog tänkt mig ett svar från nån som provat... Läste på ett forum att man t.ex. kan dela upp så att ett ASIO-program kör kanal 1/2 och ett annat kör 3/4, och det skall fungera. Men jag vill ha outputen på samma utgångar, då jag vill köra mina monitorer både till daw och musikprogram.
  14. Funderar på att skaffa ett Fireface 400 och undrar då helt enkelt: Går det att ha ett ASIO-program (typ Sonar) igång och samtidigt spela musik i WinAmp (eller överhuvudtaget köra windows-ljud)? Detta går utmärkt på det M-Audio 2496 jag har just nu.
  15. Kan ju vara värt att köpa dom från HK Instruments eller hitta några på ebay istället. Woodo är bara branding... http://www.lycoseshop.de/epages/hk-instrum...ries/E-Gitarren
  16. Ett ljudkort behöver knappast 'anstränga' sig särskilt mkt. Det är nog snarare din dator som är för klen? (ooops... det var ju inte det du frågade)
  17. Det där var ju lagom luddigt... Det som gäller är att ingen dator nånsin är 100% säker.
  18. Det jag tyckte lät okej var den kopplingsordning du tänkt dig alltså, huruvida Mackie gör bra ljudkort har jag ingen aning om.
  19. Har V-ampen line-out utgångar så låter det helt okej! Jag kör dock gitarreffekterna i datorn med t.ex. Amplitube. Nån som vet mer om just V-ampen kanske kan säga om det går att få en helt vanlig förstärkning utan effektpålägg? Dvs enbart anpassning av signalen från gitarr -> line-out. Själv kör jag en 'Matrix-X' som jag köpte på Jam just för att förstärka gitarren till en nivå som datorns line-in tycker om.
  20. Har inte testat detta själv. Men jag hörde en 'reklamröst' på tv för ett par år sen som sa att han körde med ett täcke över mic och sig själv för att få bort alla ljudreflexer. Tyvärr kommer väl föräldrarna höra fortfarande, men ljudet borde bli bättre iaf :-D Fast det kanske inte var sång/röst du skulle spela in? EDIT: Det kan ha varit en handduk han använde också 😄
  21. Oak

    Firewireljudkort

    Jag kan inte svara modellspecifikt. Men i princip ska det inte vara några problem. Jag kör det inbyggda kortet för 'windowsljud' och studiokortet för just musikinspelning. Så slipper man höra MSN-ljud rakt i öronen när man sitter å spelar in :-D
  22. Den normala gränsen för 32-bitars windows är 2 GB för applikationens data, 2 GB för windows-kärnan. Det är antagligen så att programmet helt enkelt får slut på minnesaddresser Hittade en sida som förklarade (nåja) det hela: http://www.brianmadden.com/content/content.asp?ID=69 Verkar finnas en switch man kan använda för att använda mer än 2GB per applikation, men jag är osäker på om det fungerar.
  23. Är det inte billigare med ett par superbra studiohörlurar istället för studiomonitorer? (Lite osmidigare, det kan jag hålla med om förvisso, och svårt att lyssna fler än en person.)
×
×
  • Skapa ny...