Jump to content
Annons

oeriksson

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Finns det idag anno 2008 fortfarande en anledning att betala microsoft skatt till bill gates? Jag förespråkar OpenSource alternativ.
  2. Har för mig att det finns bimetall ventiler = tyst samt miljövänligt.
  3. Hello. Jag tycker det verkar finnas mycket få (eller så har jag inte lyckats hittat dem) ljudkort som använder den "nya" 64 bitars PCI bussen PCI-X/PCI-E. Hur kan det komma sig så här anno 2007? Jag gör just nu en research för kommande ljudkortsinköp till PC och vill försöka undvika vanliga 32 bitars PCI kort på grund av mer eller mindre kända faktorer som ställer till problem. USB är inget alternativ och jag är tveksam om FireWire bandbredden räcker till? Jag behöver/vill ha många I/O för att exempelvis kunna micka upp ett helt band, trummor, bas, gitarrer, sång etc. för att lägga separat på var sitt spår med Cubase eller annan lämplig mjukvara. Funderar på Ardour till detta eftersom jag jobbar med Linux och OpenSource dagligdags. Köpte ett billigt Behringer UCA202 USB "ljudkort", men vilket skit det var! Var dum nog att köpa ett Hoontech C-Port för flera år sedan, som i det närmaste är totalt värdelöst. Har kollat på M-Audio Delta 1010LT som är billigt men använder samma Envy kretsar som C-Port "ljudkortet" samt också är 32 bitars PCI kort. Är det rimligt att tänka sig en bra 24CH I/O lösning kring 10kkr för en normal modern PC?
  4. Jag menade att jag ville höra mer av det hon har gjort. Helst grejer som hon lagt ned energi på men inte överarbetat.
  5. OK. Jag förstår. Jag vill höra bättre grejer du gjort.
  6. Jag tackar IDF för välkomnandet och micktipsen. Sennheiser 4x = en mick i månaden. Den är trevlig vad jag kommer ihåg (*420*) men har ett överpris, den kostar 4kkr ungefär. Även Shure SM57 har ett överpris idag. Min fråga var nog mera vilka mickar som är likvärdiga med SM57 och de andra. Mikrofonpaketet från JAM för 1395:- är grisen i säcken. Inte ens den så kallade "svenska tillverkaren" har någon som helst information tillgänglig (frekvenskurvor, hallå???). Jag vill nog ge ut en skarp varning kring detta. Likadana mikrofoner säljs i andra länder under annat namn. Det kallas OEM. De mikrofoner som JAM säljer är målade i en uppeseendeväckande färg, varför då? "Svenska Line Audio Design" , vilka är de? samma grej månne? Jag funderar mycket kring detta...
  7. Ok. Nu funkade det (youtube, typ). Du sjöng bara i ditt register. Lite entonigt i mina öron. Sväva ut lite tack. Waila eller nå't.
  8. oeriksson

    mikrofåner

    Hello. Jag heter Oden Eriksson och började med inspelningar (SoS) i slutet av 70:talet, på 4-spårs rullbandare. Efter det "rullade" det på i samma anda (porta, midi, trummaskiner), samma budget om man så säger. På 90:talet petade jag med fjolliga midistyrda mixerbord och annat dravel samt gjorde live pa grejer med många kända artister, men blev urbota less. Nu har jag återfått en del av min ursprungliga skaparkraft och vilja att pilla med detta igen. Jag skulle behöva lite tips på bra dynamiska mikrofoner för trummor. Min budget är en smula begränsad. Jag skulle uppskatta tips om bra och billiga mickar för virvel, pukor och baskagge. Ja, jag vet att Shure SM57 är normen, samt att en hel drös andra mikrofoner är bättre (men mer än dubbelt så dyra) samt att andra mikrofoner är mer lämpade, etc. Jag kan köpa en styck värstingsmick i månaden i bästa fall, men jag vill börja spela in nu, inte 2008 eller 2009. MVH // The analog kid
  9. Det händer inte ett jota då jag besöker den länk du uppgav. Är det därför att jag använder Linux som operativsystem? Det vore kul att höra en ljuv stämma från kiruna, 1000 toner utan gruvengelska, eller nå't.
  10. Det är nog mera ett förhållningssätt för de initierade än ett tankesätt för gemene mans uppfattning om Open Source i dagsläget. Om vi kan ändra beteendet och framförallt uppfattningen om ägandeskapet av mjukvara, då kan vi komma längre. Väldigt få ifrågasätter detta idag. Väldigt få inser vinsten av det. Oden Eriksson, Mandriva
×
×
  • Skapa ny...