Jump to content
Annons

F-Forward

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. IDF: Det är inte billigt med vår nuvarande budget, är ju hälften av vad inspelningsutrustningen kostat hitintills, men tack ändå! Emulator: Tack för tipset, men den biten är som sagt var redan löst. belsebub: Det ska jag hälsa henne, då blir hon superglad 😎 Zyan: Finns en länk till hennes myspace i första inlägget. Exil: Förra gången vi försökte med det här projektet så hade vi det problemet. Samma uttag och ljudkort nu, men problemet är helt bortblåst. Vet inte om det beror på att problemet inte kan ta sig in så lätt via preampen eller nått, men inspelningarna blir superklara och om miken inte tar in nått ljud så blir det knäpptyst!
  2. Tack för all hjälp! Nu sitter vi här och leker, blev en SP B1, VBT1 samt lite kablage inköpt på musikbörsen här i gbg 😲 Riktigt nöjd med ljudet än så länge, blev riktigt bra att spela in gitarr och sång samtidigt med B1'an faktiskt, mycket bättre än jag trodde. Det jag dock känner att vi saknar nu är ett par vettiga lurar, dock så har ju budgeten blivit mer ansträngd än vad som var beräknat, så nån som har tips på ett par budgetlurar som ändå låter vettigt? Eller ja det kanske jag ska ta nån annan stans på forumet istället. Men tack för all hjälp hitintills som sagt var!
  3. Kortet kanske har preamps, men har det verkligen fantommatning?
  4. Ojdå, man tackar. Känns som om andra alternativ är överflödiga då 😲
  5. Jo jag har funderat lite i de banorna också som sagt var, eftersom jag troligtvis ändå inte har nytta av någon mixer i dagsläget. Tittade ju lite tidigare på billigare preamps med VTB1:an verkar ju vara det man ska ha, den ock micken verkar vara lovprisad mest överallt 😲 Läste även på nått annat ställe att om man har en 1000kr-mick och använder en vanlig billigare mixer som preamp så får man betydligt bättre ljud om man lägger pengar på att uppgradera preampen istället för micken... Aja, får kolla lite på priserna som sagt var. Är ju inga avancerade saker som ska spelas in så sagt var, och eftersom kraven inte är så höga och övrig utrustning samt lokal inte är optimala så är ju fågan hur mycket pengar det är värt att lägga. Men visst, den preampen istället för en mixer gör ju bara strax över 500 extra, så det kanske är värt det...
  6. Mjo, fast mjukvaran och hörlurarna behövs inte, och troligtvis får jag ju bättre ljud med uppsättningen jag nämde i förra inlägget, dessutom till några kronor lägre. Men tack för förslaget!
  7. Jo men 3000+ är för mycket i nuläget bara 😳
  8. Så för att sammanfatta så borde det gå bra tills vidare med exempelvis en ADK A51e eller STUDIO PROJECTS B1 exempelvis som kopplas via en BEHRINGER XENYX 802 elller kanske BEHRINGER EURORACK UB1202 till vårt nuvarande Audigy 2 ZS Platinum?
  9. Ok, tack för svaren än så länge! Micken får jag fundera på lite till var den ska hamna i pris. När det gäller preamp/mixer/ljudkort så är det väl följande alternativ som finns i min budget såvitt jag förstår: 1. Billig mixer med preamp som tillsvidare kopplas till det nuvarande ljudkortet. 2. Billig preamp som tillsvidare kopplas till det nuvarande ljudkortet. 3. Externt ljudkort med inbyggd preamp. Det som är bra med alternativ 1 och 2 är att det går att uppgradera modulärt, om vi kommer fram till att ljudkortet är kasst så kan vi köpa nytt och om vi då så småningom vill få ytterligare bättre ljud så kan vi byta ut mixern/preampen. Alternativ två verkar bli billigast och bäst, man verkar kunna köpa vettiga preamps för riktigt låga priser från tyskland iaf (http://www.thomann.de/thoiw5_art_tube_mp_prodinfo.html) och ljudet från en dedikerad preamp bör väl bli bättre än de som är inbyggda i de billigare mixerborden va? En annan sak jag funderar på är om vi verkligen behöver en mixer eller om det bara är för preampens skull som vi skulle köpa en? Det jag är lite osäker på är om jag kan koppla in både gitarren och en preamp till ljudkortet eller om vi måste köpa en mixer ändå för att få in båda för att kunna köra livespelningar. Ljudkortet det rör sig om är som sagt var Audigy 2 ZS Platinum (http://us.creative.com/products/product.as...lSpecifications), och i specsen står det: Sound Blaster Audigy 2 ZS On-Board Connectors: Line in, Microphone in Audigy 2 ZS Internal I/O Drive Front Panel Connectors: Line In 1 (1/4” Stereo Jack , shared with Microphone In with Gain Control), Two RCA jacks for Auxiliary input. I själva produktinformationen står det "Front panel I/O with analog stereo connectors for four channel input" så man tycker ju att det borde gå? Fördelen med att istället köpa ett helt nytt extern ljudkort är ju att man vet att allt fungerar på en gång och att ljudkortet i stort (troligtvis) är bättre. Mycket att reda ut i min stackars hjärna, hjälp mig gärna om jag missförstått något 🙂
  10. Min sambo vill kunna spela in lite enkla demos och låtidéer samt streama live till nätet hemifrån, så jag behöver lite hjälp med vad det behövs köpas för utrustning för att få ihop det hela. Det rör sig om singer/songwriter med enkel gitarr och sång med stämmor. Det vi har hemma att utgå från är en tillräckligt kompetent dator, en mickad gitarr samt ett Soundblaster Audigy 2 ZS (ett sånt med frontpanel, är väl som att svära i kyrkan att nämna sån skit här 🙂). I alla fall, jag har läst här på forumet och på andra ställen. Budgeten är mycket snäv så jag har kommit fram till att vi får börja med nån riktig budgetmikrofon, typ BEHRINGER MICROPHONE C1, JJlabs C010C eller nåt liknande en bit under tusenlappen. Borde räcka för behovet tycker jag, eller? Sen kommer vi till inspelningshårdvaran. Fråga är här om det duger tills vidare att köpa nån enklare mixer för runt 500 kr som har preamp och fantommatning eller om man måste kasta ut Audigy-skiten och hur man ska lösa det istället då. Är det att köpa nåt externt ljudkort som har preamp och fantommatning för ett par tusenlappar som gäller då, eller kan man köpa nåt billigare internt ljudkort och köra med en billig mixer som jag nämnt tidigare, för att spara några hundralappar? Det ultimata vore ju naturligtvis om man kunde komma undan med 1000-1500 kr totalt genom att bara köpa mic och mixer, men frågan är om det ljudkortet jag har liggande räcker (för det har iaf ASIO-drivrutiner iaf som jag förstått det), men alla förslag mottages tacksamt 😆 Musiken det rör sig om kan ni lyssna på här: http://myspace.com/tereseah Det är ju dock inspelat och producerat hos hennes samarbetspartner, det som det rör sig om just nu är bara sång och gitarr tills vidare som sagt var.
×
×
  • Skapa ny...