Jump to content
Annons

gurka

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av gurka

  1. Bytte själv upp mig GB --> LE av liknande anledningar, och det är en helt annan värld. Är själv nybörjare och känner inte behovet av fler parametrar att skruva på, åtminstone inte ännu. Monstersynthar med coola namn, kan vara en senare idé, men initialt har jag svårt att se dig missnöjd med möjligheterna i LE.
  2. Danke, nu funkar alles. Hittade en gammal kabel med en större och mindre ände, som gjorde jobbet. Tycker det lät ok. Skulle jag få ut mer av en stereokontakt --> externt ljudkort --> dator än med min nuvarande setup, "stor/liten kontakt" --> dator (macbook)? Eller är det att torka arslet med tusenlappar?
  3. Sitter på en hårdvarusynth, och är ute efter att spela in dess egna ljud i datorn. Just nu funderar jag på om ett midiinterface är lösningen. Förstår att jag kan styra mjukvara genom ett sådant, men funkar den även för mitt primära ändamål?
  4. gurka

    Pluggproblem i GB!

    Jag har försökt installera pluggar av formatet AU i Garageband hela kvällen, tyvärr har det gått åt helvete. Jag har researchat litet och kommit fram till att pluggarna skall in i mappen bibilitek > audio > plug in > components, men likväl när jag öppnar garageband ser jag inte tillstymmelse till pluggar, utan bara de tarvliga ursprungs intstrumenten.
  5. Danke, det blir troligtvis express-versionen om ett par veckor, sen får vi se vad det bär hän. Kanske sitter jag med en moogsynth i famnen om 60 år, bland alla andra yatzylirande pensionärer.
  6. Setup: macbook, midikeyboard. Har testat medföljande garageband, känner mig trångbodd, och vill ha en större kruka att växa i. Just nu är jag sugen på trallig synthpop, kunna programmera lite trummor, laborera med ljud och otaliga mjukvarusynthar osv. Samtidigt är mitt gitarrlirande ganska konsekvent, vilket fått mig att fundera på hur prioriteringarna skall se ut. Eftersom jag är äppelpojke har jag osökt tänkt på logic, som verkar tillgodose mina inspelningskrav med gitarren, samtidigt som jag egentligen är mer sugen på reason, då jag fått intrycket av det som mer obegränsat gällande ljud/synthdelen. Förlorar jag i mjukvarsynthväg vid något av valen? Finns möjlighet att programmera trummor i dessa program? Eller har ni rentav något visare tips att bjuda på? /mvh gurka
  7. För att klargöra så hade jag tänkt spela mjukvarusynthar på MIDI-klaviaturen kopplad till förstärkaren. På musikaffären fick jag dock informationen att det inte var möjligt, utan att jag måste koppla högtalarna via datorn. Det som konfunderar mig ifall det stämmer är vad MIDI-utgången isåfall är till för. Blir glad om någon redde ut det här. Vem har rätt?
  8. Fungerar det att lajna MIDI-klaviaturen till en vanlig liten gitarrförstärkare? Jag har problem med att få ordentligt ljud, och letar efter en hyffsad utkälla så att jag kan spela live utan hörlurar. Vad rekommenderas? jag har som sagt en förstärkare därav frågan. Famntag!
  9. Häromdan tog jag bort kylsystemet i min frysbox, för att slippa all giftig skit och helt enkelt göra den lättare. Till min stora lycka gav det även helt annat gung i den. Den låter lika fet som en stadig rysk kycklingpaj i verkligheten, dock är det min enda kvalitetstrumma eftersom kastrulltrumman är en stor besvikelse. Min lilla electrolux ger även rätt schysst ljud om man slår med träpinne på locket medan man daskar det upp och ner med andra handen. På så vis har jag ju två trummor i en så att säga. Blir tajt med trumletandet i höst, men om ni snubblar över välljudande saker i vardagen får ni gärna hålla mig underrättad. Blev så glad av min upptäckt att jag tog mig friheten att spela in den med mp3-spelarens mic. Ljudbilden långt ifrån verklig såklart. Frysboxen Trumman kommer in i mitten av klippet.
  10. Nu är bastrumman funnen och det blev en liten frysbox. Inte det fyndet jag hade hoppats rent ljudmässigt tyvärr, torr isolering ger torr ljudbild samtidigt vore större volym önskvärt. Nu är virveln prio 1 och det är bara ut på soptippen för fortsatt jakt efter grejer. Tyvärr står inte kastrulldonatorerna på rad utanför dörren och ber om att få förse mig med de rätta grejerna . Så sökandet fortsätter..
  11. gurka

    Hemmagjorda trummor

    Jag hade tänkt bygga ett enkelt trummset av skrot. En kylskåpslucka är tänkt att fungera som bastrumma, medan ett kastrull av metall kommer utgöra virveln. Problemet är vad jag skall använda motsvarande virvelns skinn? Min tanke är en slags skiva av något material. Kriterierna är endast ett fylligt ljud, resten är skitsamma. Någon som har erfarenhet av liknande bygge?
  12. gurka

    vocoder

    Jag flikar in med en liten fråga. Har de tidigare Fl-versionerna också vocoder? Jag sitter nämligen på FL 3 och undrar om jag behöver uppdatera mig.
  13. gurka

    Skev hals?

    Min gitarr skorrar en aning i grundstämning. Bör jag kontakta musikaffär för justering av halsen, eller kan jag åtgärda det genom att stämma upp den? Vågar jag dra upp den en hel oktav, och isf hur går jag tillväga? Skulle behöva någon slags referensram. Är ingen höjdare på musikteori. Om jag exempelvis stämmer upp E strängen ett tonsteg innebär det att nya tonen blir D? Lite förvirrat inlägg, men hoppas ni har svar.
  14. gurka

    Ljudkortsinköp

    Vet någon hur EMU står sig gentemot UX2 när det kommer till gitarrljud?
  15. gurka

    Ljudkortsinköp

    Nej midi är ingen omöjlighet, just nu förgyller jag dagarna med ett gammalt durspel. Hursomhelst så är det gitarrljudet som skall prioriteras, dock vill jag inte undergräva inspelningsmöjligheterna med mikrofon. Vinner jag i längden på UX2:an med hela paketet inuti eller bör invetstera i lillebrodern UX1 och komplettera med preamps?
  16. gurka

    Ljudkortsinköp

    Tack för svaren! Det lutar allt mer åt en av Line6 produkterna, med tanke på gearboxen. Nu återstår bara att fundera på om fantominmatning är värt ett 700 kr större hål i plånboken.
  17. gurka

    Ljudkortsinköp

    Valet står som det ser ut mellan Tapco eller Line6:s UX1. Som ni säkert förstår är jag knappt torr bakom öronen, men undrar mest var jag får mest gröt för pengarna? Kortet skall huvudsakligen användas till gitarr och delvis sång.
×
×
  • Skapa ny...