Jump to content
Annons

ADHWGT

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för all hjälp i min förra tråd. Det hela slutade med att jag önskade mig, och fick, Logic Express i julklapp. Grattis till mig! Men nu har jag lite nya funderingar. Så här: Min dator är rätt gammal och trött. En G5-Imac jag skaffade i början av 2005, tror det är första modellen med allt inbyggt i (den platta) skärmen. Har rätt dålig koll på specsen, men den har iaf under en gig RAM och jag har alldeles för lite space kvar på hårddisken för att ens installera Express. Så nu undrar jag om det är värt besväret? Ska jag trycka in lite mer minne, köpa en extern hårddisk och installera Logic? Eller ska jag vänta tills jag kan köpa en ny Imac istället? Jag kan stå ut med att det går lite segt på min nuvarande dator, men jag vill inte investera i minne och hårddisk om det inte garanterat kommer funka åtminstone någorlunda. Utöver det undrar jag hur man ska resonera när det gäller ljudkort. Hur skulle ett sånt (externt, antar jag då) gagna mig? Är det nödvändigt att ha från början? Finns det någon annan hårdvara jag absolut borde skaffa nu direkt innan jag sätter igång? Jag har inget jättebehov av att spela in gitarr och sång på studs (klarar mig säkert bra med Logics mjukvaruinstrument till en början), men i framtiden vill jag hålla dörren öppen. Ni får ursäkta att jag har så dålig koll på tekniken. Hoppas ni kan fylla i luckorna åt mig 😏
  2. Jo, i mina GB-låtar brukar jag lägga vissa slingor på uppemot tio kanaler samtidigt, så det är något jag experimenterat mycket med. Det är bara det att jag vill ha MER att experimentera med. Plus att det gärna får låta bättre från början, som sagt. Du har säkert rätt i att jag inte behöver hårdvaruvarianter, men eftersom jag känner mig rätt dålig på att skruva skulle det vara skönt att ha en massa presets som alla låter jättebra direkt. Tips på fler mjukvarustynthar och -trummor mottages tacksamt!
  3. Tack! Och ja, jag förstår vad du menar. Men jag vill åtminstone att ljuden ska låta fetare/tyngre/bättre i största allmänhet (vilket jag alltså tyckt varit skillnaden mellan min obefintliga utrustning och de hemmastudior jag jämfört med) till att börja med, när man lyssnar på dem separat. Och sedan ta det därifrån. Har kollat runt lite på nätet nu, någon som kan rekommendera mjukvarusynthar/-trummor att köpa till Logic Express redan från början? Så jag slipper sitta och sukta? Ska jag vara specifik vill jag att trummorna ska låta som Ladytrons Black cat 🙂
  4. Hm, spännande läsning. Tack för alla svar. Alltså, jag har ju verkligen skitdålig koll på allt det här (om ni undrade varför jag skapade den här tråden...). Så någon vänlig själ får gärna berätta exakt vad Logic gör som inte Garageband klarar av. Och Ableton, shit, vad är skillnaden där? Det enda jag vet är att jag testat Reason och att det inte känns som något för mig. Har fått intrycket att Logic är nästa hållplats när man känner sig klar med Garageband. Å andra sidan är det just fetare ljud (och ett bättre gränssnitt) jag är ute efter. Jag vill att mina låtar ska låta BÄTTRE, och det är förstås slutmålet för alla som håller på med sånt här, men jag vet inte riktigt hur jag tar mig dit på bästa sätt. Jag har väl blivit lite avundsjuk på vänner som haft vettiga program och studioutrustning hemma, de har verkat ha så otroligt mycket större möjligheter och allt de gjort har också låtit ljusår bättre än mina tama skisser (och jag hoppas att det inte bara har med låtskrivartalang att göra...). Jag menar, jag går alldeles sönder när jag hör en riktigt tung synth eller trummaskin. Inbillar mig lite att jag måste köpa något sånt i hårdvaruväg när jag vant mig vid Logic, för det har låtit så OTROLIGT mycket bättre än det jag har i Garageband (även om jag skruvar och pillar och distar livet ur varje ljud). Passar på att upprepa de här frågorna också: På vilket sätt blir ljudet sämre med det inbyggda ljudkortet? Jag har kollat på Apples rekommendationer, men tror ni här på forumet att min dator orkar med Logic Express bara för att det sägs från officiellt håll att den ska göra den? Garagebands gränssnitt hackar och hostar så jag blir tokig, men det kan ju bero på RAM-brist.
  5. Aha, fast jag vill ju just byta upp mig, inte fortsätta med exakt samma sound som tidigare... Alltså, jag har väl rätt låga krav, men jag är trött på hur mina låtar låter i Garageband. Och det ingår alltså inget nytt, superhett i sån väg i Logic? Vad borde jag isåfall köpa till om jag vill ha riktiga monstruösa synthar och trummor? Någon som kan får gärna svara på mina frågor om ljudkort och dito kvalitet samt Logics hårdvarukrav också!
  6. Tack! Det är absolut så jag känner, att jag gärna tar mig över en högre tröskel för att få större möjligheter. På vilket sätt blir ljudet sämre med det inbyggda ljudkortet? Jag har kollat på Apples rekommendationer, men tror ni här på forumet att min dator orkar med Logic Express bara för att det sägs från officiellt håll att den ska göra den? Garagebands gränssnitt hackar och hostar så jag blir tokig, men det kan ju bero på RAM-brist. Och har du koll på min fråga om vad som ingår i Express, om det har allt jag behöver (till en början) för att göra tung elektronisk musik? Eller borde jag köpa till mjuk-/hårdvarusynthar, trumljud etc direkt?
  7. Som ämnet förtäljer jobbar (leker) jag i dagsläget i Garageband och har känt ett bra tag att det är dags att ta nästa steg. Och för att göra det behöver jag lite experthjälp. Jag är total noob när det gäller mer avancerade program, men vad jag är ute efter är en allt i ett-lösning som inte kräver doktorsexamen i whatever för att man ens ska kunna komma igång. Men jag vill även ha gott om svängrum så att jag inte växer ur programmet efter en vecka (som med Garageband). Musiken jag pillar fram är övervägande, för att inte säga uteslutande, av elektronisk, för att inte säga synthig, natur. Tänk Ladytron, Nine Inch Nails, lite åt det hållet. Men jag är gitarrist i grunden och vill ha den dörren öppen också. Det jag undrar om Logic är ganska basic: vad är det man får i lådan om man köper Express? Måste man köpa till en massa mjukvaruinstrument om man vill göra tung, ondskefull elektronisk musik med maffiga trummor, eller finns det mesta redan på plats? Är Logic Express det bästa stället att börja på eller borde jag söka mig någon annanstans? Min dator är en tre år gammal Imac G5 som väl ska bytas ut nästa år eller så. Men jag skulle gärna komma igång på den först. Behöver jag komplettera med ytterligare hårdvara (vilket jag antar är nödvändigt när jag väl vill lägga på gitarr & sång) vore det snällt om någon kunde ge lite grundläggande tips på den fronten också. Hoppas att någon här orkar förbarma sig över en jobbig amatör. Tack så länge! (Den här tråden var förresten knepig att placera med tanke på frågans natur, men jag börjar väl här eftersom jag varit lite inställd på Logic. Och jag antar att ni fått såna här frågor många gånger förr, men det var lite knepigt att söka efter eventuella dubletter.)
×
×
  • Skapa ny...