Jump to content
Annons

Problem med brus från mixern


pellman

Recommended Posts

Hej alla studionördar.

Jag är en glad amatör som trots mycket grejande aldrig får ordning på min sånginspelning.

Nyligen köpte jag en mikrofon (http://www.behringer.com/EN/Products/C-1.aspx) och en mixer (http://www.behringer.com/EN/Products/502.aspx) för att åtminstone få helt okej ljud i sången. Tidigare har jag mest gjort lo-fi-grejer, varför jag tänkte att även de billigaste grejerna skulle ge sånginspelningarna en avsevärd förbättring.

Tyvärr blev så inte fallet. Mina sånginspelningar präglas av ett envetet brus, och inspelningsvolymen är mycket lägre än när jag spelar in t.ex via mikrofonhålet i datorn. Microfonen har jag såklart kopplat till mixern, och mixern är i sin tur kopplad till en Macbook Pro via en monosladd. Jag använder dessutom en sån här: http://cdn-store.griffintechnology.com/media/catalog/product/i/m/imic-1.jpg.

Jag är rätt säker på att det är något med mixern eller mikrofonen som skär sig eftersom jag kan line:a en gitarr rakt i input utan samma sorts störningar. Av detta har jag dragit slutsatsen att det är ljudkortet som inte pallar mixersignalen. Det som motsäger denna slutsats är att jag har provat att koppla in i andra datorer (en bärbar och en stationr PC) med samma resultat.

Jag vet ju att inte alla som gör musik hemma sitter med ett externt ljudkort - så hur i hela friden får jag ett brusfritt och bra ljud?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Kan inte så mycket om Mac, men det låter som ett typiskt impedans problem, d.v.s. missanpassning mellan olika signaler. Har du provat att switcha den där omkopplaren på griffin prylen (vet inte vad de e) i läge 'Line'. Den skall inte stå i läge 'Mic' om du kör från mixern, men det vet du kanske redan?

Går det att testa köra direkt från mixern till Macens ljudingång? Kontrollera så att datoringången är inställd så den kan ta emot linje signaler (vet inte mycket om OSX så jag vet inte om det finns någon sådan)

Det verkar ju inte finnas någon switch på mixern för fantommatningen, så det borde inte vara det att miken inte får någon matning.

/Ulf

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...