Jump to content
Annons

fade i cubase


pjotor

Recommended Posts

har ett litet problem..som jag tror är lätt svarat för dem flesta här.

det är så attt backup-vocalsen håller ut sången lite väl i slutet och det går inte riktigt ihop sig bra med lead-vocalsen..har letar förgäves i cubase och undrar om det finns så man kan fada in och ut lite snyggt i ljudspåret så det flyter ihop lite bättre.

tack på förhand och trevlig helg 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Du kan förutom tipset från cm0s använda dig av volumautomation istället... cm0s tips ändrar volymen direkt på audioclip'et. vilket innebär att om du 'Bounce'ar' ner audiofilen, skrivs den nya volymen in i clip'et.

Om du kollar lite extra noga på ditt skapade audiospår så ska du se ett litet +tecken (plustecken) i vänstra nedre hörnet av ditt audiospår ( i trackmanagern alltså) klickar du på den får du upp spårets möjliga 'controllerspår'..beroende på vilken version av Cubase du har så skiljer dessa sig åt lite grann..hursomhelst

sätt cursorn i spåret från där du vill ändra volymen i.e göra en fade out. klicka på spårets 'W-knapp' = Writemode som nu ska växla färg och bli röd, starta sequencern och dra i volumregeln ( förslagsvis nedåt.) så du får en hyffsad fade out på ditt sångspår, tryck sedan stopp på sequencern och spola tillbaka till utgångspunkten.

Klicka nu bort, avvaktivera, Writemode genom att klicka en gång på 'W-knappen'

klicka sedan på 'R-knappen'= Readmode som nu ändrar färg till grön. starta sequencern och du ska se att fadern/volymregeln gör exakt samma rörelse som du nyss gjorde.

Om nu detta inte blir bra, kan du istället för att göra om automationen manuellt, gå in och editera bort de punkter du inte tycker blir bra... vilket för oss utsökt in på att det lika väl går att rita in automationen direkt och enbart tala om för sequencern att den ska läsa datat när du spelar upp låten.

Notering: Controllerspåret kan innehålla en hel drös med olika funktioner, som t.e.x volym, panorering, effectsend, effectgain, effectfeedback, Filter o.s.v

Lycka till.. Automation är en viktig del i ett bra slutresultat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...