Jump to content
Annons

Hjälp med att hitta ett instrument!


SmartHans

Recommended Posts

Söker ett instrument som jag tycker är fantastiskt. Det är nog inte från en synth, men någon kanske vet hur jag får till rätt ljud.

Här är några låtexempel på där det är leaden:

http://www.youtube.com/watch?v=IllODvsDYl4

http://www.youtube.com/watch?v=_YyyuuZN1lw

http://www.youtube.com/watch?v=04z963KbhIM

Är det ett vanligt piano där de bara är kortare toner? Eller jag vet inte, skulle va väldigt tacksam om nån kunde hjälpa mig lista ut var jag hittar liknande instrument eller hur jag får till det.

Tacksam för svar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Om jag fattar rätt är det egentligen bara pianoljudet i Gui Borattoremixen du efterfrågar. Nej det är inget riktigt piano utan ett samplat piano. Du kan få det ljudet eller ett nsätan likadant med N.I. Akoustik Piano eller Steinberg the Grand 2 till exempel, eller om du har reFX Nexus så finns motsvarigheter i expansionspaketet Total Piano; förresten finns det bra liknande pianoljud i Nexus standadljudotek. Men du kan i princip utgå från vilket samplat piano som helst, eller ett välgjort syntetiskt piano. Det är filtreringen som är tricket:

Ljudet är filtrerat med en EQ; det har ett smalare frekvensomfång, skuret både i topp och i botten. Sedan är ljudet sidechainat mot någon baspuls, vet ej om det är från en bassyntpuls eller trummodulen men det spelar ju ingen roll, egentligen. Så har han skruvat upp reverbet på pianoljudet också men jag vet inte om han har skruvat upp det mycket extra eller om komprimeringen av ljudet gör att reverbet hörs extra mycket i och med att det är sidechainat.

Det finns många sätt att ratta fram ljud på men så här har jag tolkat ljudet. Kanske någon annan här har större analysförmåga.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...