Jump to content
Annons

Hur länge får datorer med Win XP säljas?


debatt

Recommended Posts

Annons

Hittade egentligen svaret själv här, så slipper någon annan jobba sig:

"---Microsoft deadline som tillåter datortillverkare att sälja PC-system som nedgraderar från Windows Vista till XP rör fortfarande på sig. Från början var det sagt att deadlinen skulle utgå 30 juni i år men Microsoft flyttade då fram de till 31 juli. Datortillverkare säljer dock fortfarande "nedgraderade" datorer (ofta till ett högre pris) och enligt nya rapporter ska deadlinen utökas ytterligare med 6 månader till 31 januari 2009. Informationen är baserad på ett läckt email som skickats till en datortillverkare.

Beslutet indikerar att det fortfarande finns en stor efterfrågan på Windows XP och efterfrågan på Vista och dess funktioner kanske inte är så övertygande som Microsoft ofta hävdar. Det väcker också frågor om firmans nyligen lanserade 300 miljoner dollar reklamkampanj som designats för att sälja mer Vista-licenser och det finns säkerligen anledningar att tro att en användare som nu köper en Windows XP PC inte kommer uppgradera till Windows Vista utan kommer direkt att gå över till Windows 7 som beräknas komma tidigt under andra halvan nästa år.

Nedgraderingsmöjligheten finns som tidigare tillgänglig från vissa datortillverkare när du köper en PC med Windows Vista Business eller Windows Vista Ultimate.

Ny marknadsdata visar att mer än en tredjedel av PC-köpare väljer att nedgradera installtionen av Vista till Windows XP. Annan forskning har avslöjat att företag, en av Microsfts nyckelmarknader, är ännu mindre benägna att skippa XP till förmån för det nyare operativsystemet."

[källa: Samuel Paulsson, "Tom's Business Lounge, Okt 2008]

Redigerat av debatt
Link to comment
Dela på andra sajter

... eller rättare sagt, hos butiken som säljer dem gick det, men inte längre om det är beställningsvara verkar det som.

Hur kan Frost och andra musikdedikerade datorer säljas med Win XP?

Kommer de "alltid" att kunna göra det?

Inga indikationer på motsatsen iaf.

Såg också att det företag jag hittat som säljer iordninggjorda, rekonditionerade datorer billigt och med tre års garanti (!) om man vill, skriver att man själv måste ringa till Microsoft och be dem öppna upp den gamla Win-licensen igen och där och då förklara att man köpt en rekonditionerad dator, för att kunna använda datorn igen. Hur funkar det tro? Är det därför de säljer så billigt? Kan det bli nåt strul i det läget, med det?

😄

//:debatt

Redigerat av debatt
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...