Jump to content
Annons

Ale

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Precis, precis så här som ovan ser min problematik ut också. Kan någon hjälpa? Har köpt ett 1820-kort till mina bröder för att de ska kunna spela in. Själv kör jag med ett RME Fireface 400 o slipper en sån här PatchMix. Men jag tänkte att jag skulle ställa in allt åt brorsorna så att det bara är för dem att spela in, men jävlar vad det krånglar o inte vill sej. En skillnad mellan den amerikanska beskrivningen av hur saker o ting ska bete sej o hur det beter sej för mej, är att när jag ska genomföra följande: Click on the ‘Create Strip’ button, select the ‘Physical Source’ button and select ‘I/O Card In L’ option from the drop down list. så finns det inte något ‘I/O Card In L’ att välja. Istället står där PCI card S/PDIF In L/R eller PCI card ADAT In 1/2. Där valde jag det sistnämnda. Jag får alltså varken någon signal in till Patchmixen från en gitarr via Input 1L i kortet o inte heller någon signal till Patchmixen från Cubase, trots att Cubase sänder till kortet. Snälla nån, hjälp!
  2. Hos Dell går det inte längre att nedgradera till XP.
  3. Ale

    "Undervattensljud"

    Jag tänkte jag skulle sätta min punkt i denna diskussionen genom att meddela att jag till slut har blivit av med ljudproblemen. Efter att ha blivit bollad mellan Dell o Microsoft, utan att någon har velat ta ansvar för det Vista-relaterade problemet så fann jag efter mycket sökande på olika fora till slut en lösning som funkade för mej. I mitt fall handlade det om att avaktivera det trådlösa nätverkskortet. Det är inget jag använder, så det gör mej inget, men tänk om jag hade använt det, skulle det inte gått att både surfa trådlöst o ha ljud? Jag har förstått att det är väldigt många som har olika ljudproblem relaterade till Vista (även om medlemmarna på detta forum verkar lyckligt skonade från det) så jag klistrar in en länk med lite allt möjligt i form av förslag på lösningar som kanske kan hjälpa någon i ljudmässig knipa. http://windowsvistablog.com/blogs/windowsv...s.aspx#comments
  4. Ale

    "Undervattensljud"

    Jag tackar ödmjukast! Jag gjorde precis som du sa. Återstår att se om det betyder slutet på mina problem. Jag återkommer. Jag tvingas tyvärr meddela att det nog inte var där problemet låg. Efter att ha gjort ovanstående tittade vi på en film igår kväll. Det var fler incidenter än vanligt, säkert var tionde minut o dessutom yttrade problemet sej på lite olika sätt. Utöver det vanliga, distade, förvrängda ljudet som kan höras på mp3:an i mitt första inlägg så kom det vid några tillfällen en lång ihållande ton vilken ersatte allt annat ljud. Vid nåt tillfälle var den högfrekvent o skarp o vid ett annat mer i övre mellanregistret. Vid alla dessa olika typer av fel var det bara att starta om VLC o dra fram till där man var i filmen o fortsätta titta med fungerande ljud en stund till. Vad fan kan detta va?! Kan det ha att göra med inställningarna på mitt fireface? Är det nån som kan ge råd om konfigurering av kortet, eller tipsa om en bra tråd i ämnet. Jag ser nu att ingång 1 på kortet hela tiden har en svag insignal, trots att ingen kabel är ansluten. Signallampan på panelens framsida flämtar svagt o på mixern kan man se en liten guppande signalindikation på omkring -67dB. Är det normalt? Kan det ha med saken att göra?
  5. Ale

    "Undervattensljud"

    Jag tackar ödmjukast! Jag gjorde precis som du sa. Återstår att se om det betyder slutet på mina problem. Jag återkommer.
  6. Ale

    "Undervattensljud"

    Ja, det är en nyinstallation av Vista. Färdiginstallerat av Dell. Jag har testat firefacet på en annan dator, men den hade XP. Då var det inga störningar. Å andra sidan kan det gå en dag utan att jag får några störningar i denna datorn också, så det gör det lite svårt att testa. Jag har försökt att köra ett annat ljudkort på denna datorn, men det visade sej vara trasigt (M Audio 410 ) men det finns fortfarande kvar spår efter den misslyckade installationen av detta ljudkort, vilka jag inte blir av med. Vid försök att avinstallera får man felmeddelandet "setup.exe har slutat att fungera". Kan det va dessa som spökar? Kan man rensa undan sån skit på nåt annat sätt än genom kontrollpanelen - avinstallera program ?
  7. Ale

    "Undervattensljud"

    Firewire-chip o olika fabrikat av desamma är inget jag är så inne på, men det verkar vara ett OHCI Compliant Host Controller Vendor att döma av Enhetshanteraren. Stämmer det? Eller så, är det ett fabrikat?
  8. Ale

    "Undervattensljud"

    Drivisarna är de senaste. Firmware är den senaste. Felet uppträder däremot inte när man använder datorns interna ljudkort, men det är å andra sidan så dåligt så man blir mörkrädd. Men om felet nu ligger mellan vista o mitt fireface...finns det inget man kan göra åt det då? Är det ingen annan som upplevt denna typ av störningar?
  9. Ale

    "Undervattensljud"

    Nej, alltså, så här är det. Problemet uppstår inte bara vid inspelning. Det uppstår vid alla sorters uppspelning. Jag upprepar. Alla sorter. Youtube. SVT Play. Mediaspelaren (när den spelar upp fungerande ljudfiler). VLC när man ser en film. Alla, kort sagt. Däremot inte hela tiden, utan det kommer då och då.
  10. Ale

    "Undervattensljud"

    Okej, undervattensljud var väl kanske inte den bästa beskrivningen av hur det låter. Torpedbombning, kanske? Men det var ju lustigt att det låter som undervattensljud innan det börjar dista, dvs min oprocessade liveinspelning. Kan det va att pianot har en flytande stämning? 🙂 Jag tackar för förslagen om att det skulle vara ett latencyrelaterat problem, men jag är inte beredd att hålla med riktigt. Det finns ingen koppling mellan hög cpu o att problemet uppstår. Det händer ju som sagt även när man kör en låt i mediaspelaren. Det kan ju fortfarande vara som ni föreslår, att det är antivirusprogrammet som kickar in med nåt, o att det sätter igång problemet. Jag kör med NOD32. Vad kan man i så fall göra åt saken? Man skulle ju såklart kunna avaktivera antiviruset när man kör Nuendo, men eftersom problemet uppstår vid alla sorters uppspelning är inte det en universallösning, för jag vill nog ha det aktiverat när jag hämtar ljud från www.internet.com
  11. Ale

    "Undervattensljud"

    Jag köpte nyligen ett RME Fireface 400 som jag kör till min Dell Latitude D830 (4GB Ram, 2.5 Ghz Dual Core). OS är Vista Business. Då o då uppträder en mystisk förändring av ljudet, det låter som att det plötsligt kommer ett undervattensfilter eller nåt o förvränger det. Detta uppstår i alla möjliga uppspelningsprogram. Nuendo, Windows mediaspelare, VLC, youtube, svt play...Om man då startar om det aktuella programmet så är det genast bra ljud igen. Jag har ingen aning om vad detta fel beror på. Är det någon som känner igen det eller som kan gissa sej till vad det beror på. Är det ljudkortet? Vista? Kombinationen? Något annat? För att ni ska kunna höra hur det låter bifogar jag en liten mp3:a. Under en inspelning av sång o piano uppstod plötsligt ljudfelet o fångades på så sätt. Annars är det mest under uppspelning som det uppträder. Jag är väldigt tacksam om någon har ideer om vad detta beror på eller hur det kan avhjälpas. Uppfuckat_ljud.mp3
  12. Ok. Det verkar ha löst sej. Jag åkte tillbaka till affären o väl där testade vi med en kortare firewire-kabel (den jag hade var typ 5,5 m lång) o då gick allt som det skulle. Kan tyckas märkligt att allt strul hade med kabelns längd att göra, men men... Tack för respons! /ALE
  13. Ok. Det verkar ha löst sej. Jag åkte tillbaka till affären o väl där testade vi med en kortare firewire-kabel (den jag hade var typ 5,5 m lång) o då gick allt som det skulle. Kan tyckas märkligt att allt strul hade med kabelns längd att göra, men men... Tack för respons! /ALE
  14. Okej, vet inte helt säkert om det är detta du menar, men IEEE 1394 OHCI Compliant Host Controller Vendor. Säger det dej nåt?
  15. Nja...Jag testade ju det också, på den gamla datorn. Jag kom förvisso lite längre (tror jag, det handlar om grader i helvetet) men långt ifrån hela vägen.
×
×
  • Skapa ny...