Jump to content
Annons

Skivmärke


debatt

Recommended Posts

Skivmärke får man skriva på cd:n verkar det som, även om man är privatperson utan skivbolag. Det ser åtminstone lite bättre ut än inget alls.

Eller?

Här ett utdrag från Wikipedia:

"Ett skivmärke (eller etikett) är det eller de namn (varumärken) under vilket ett skivbolag väljer att ge ut sina skivor (och andra fonogram).

Ett skivmärke kan till namn och ägande helt sammanfalla med ett enskilt skivbolag, men ett bolag kan också ha flera olika märken, och märken kan skifta mellan olika ägare. Särskilt i modern tid, då musikbranschen till stora delar kontrolleras av några få stora mediakoncerner (EMI, Sony BMG och liknande), har många skivmärken som tidigare varit självständiga bolag kommit att samlas som underetiketter under samma "tak"."

Men om man heter Lars Skogsbräda så kan det stå Lars Skogsbräda Recordings nånstans även om vb inte har skivbolag, tror jag.

Skivmärket är alltså ett varumärke - och ett sådant får man skriva/visa logga på etc. utan att det är registrerat.

Registrera ett varumärke kan man ju också göra förstås. Frågan är hur de ställer sig till den registreringen utan företag.

🙂

//debatt

Redigerat av debatt
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Du kan ju räkna det som en hobbyrörelse - och då behöver det inte registreras - men ett "handelsnamn" kan du hitta på ändå.

Om du senare registrerar firma, så kan du ändå använda detta handelsnamn, även om firman registreras på ett annat namn. Det enda kruxet är egentligen att om du använder ett sådant handelsnamn, så måste både det och det formella, registrerade namnet stå på fakturorna.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...