Jump to content
Annons

Bygga nytt pedalbord


Bbenderman

Recommended Posts

Nytt pedalbord.

Har börjat med

Guyatone MD-3 Micro Digital

Keeley Boss Blues Driver BD-2

Keeley Compressor

Keeley Tube Screamer TS-9DX 4x2 Flexi

Behöver en bra bilig enkel chorus pedal som har true output.

Behöver ett pedalboard med strömförsörjning också.

Funderar på Boss BCB-60 pedal board.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bygg ett eget pedalbord istället, och köp lösa strömförsörjningsenheter. Absolut billigaste varianten är ju att ta en plywoodbit i lämplig storlek, ställa ut pedalerna som man vill ha dom, borra ett hål på var sida om dem och dra fast dom med ett sådant där plastspännband. Skruva dit några gummifötter så att det står stabilt.

Det finns en massa snygga och ganska dyra strömförsörjningsprylar från de stora tillverkarna. Vet dock många som har vanliga adaptrar från t ex Clas Ohlson, funkar hur bra som helst, bara man kollar polaritet och spänning innan. Dessa kopplas in i en vanlig grendosa (som spänns fast på samma sätt som pedalerna).

Att köpa sådana där färdiga lösningar som Boss-bordet kan bli ganska begränsande. Tänk om du om några månader kommer på att du behöver en wha-wha? Tittar man på bilderna så ser det ju inte direkt ut som om en sådan skulle få plats.

Sen finns det såklart många sätt att förfina den hemmabyggda varianten. Kantlister, bärhandtag, dubbla bottnar (så man kan dölja strömförsörjning och sladdar) o s v. Gå in på t ex www.harmony-central.com och leta upp deras gitarr-forum och sök på "pedalboard" så kommer det dyka upp en hyfsat lång tråd där folk visar upp sina pedalbord. På http://www.customaudioelectronics.com/pedalboards.htm och http://www.pedalboards.com/more_pedalboards.htm

kan du se hur det kan se ut när en proffesionell firma bygger pedalbord.

Vad gäller chorus-pedal så antar jag att du menar "true bypass", d v s att gitarr-signalen i princip inte passerar någon elektronik alls när pedalen är avstängd, framför allt ingen buffer! Generellt kan man nog säga att de flesta billiga chorus-pedaler (och alla andra billiga pedaler med) inte har någon riktig true-bypass, eftersom switcharna för det är ganska dyra. Så har i a f jag förstått det. Å andra sidan så kan man säga att det knappast är någon vedertagen sanning att true-bypass alltid ger bäst resultat. Så här tycker t ex Pete Cornish (som byggt riggar åt t ex David Gilmour, Brian May, Jimmy Page, Paul McCartney, Sting, Iron Maiden, Pete Townsend och ett gott gäng till) om true bypass.

Boss brukar göra bra chorus, både CH1 och CE5 borde du kunna få för knappt en tusenlapp. Andra alternativ skulle kunna vara t ex Ibanez TC7 och Digitech Multichorus eller Chorus factory.

Redigerat av JJRockford
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...