Jump to content
Annons

varför får man inte lägga upp en cover här?


Recommended Posts

Annons
Postat (redigerat)

ja men allears är svensk. men finns det nåt som säger att man inte får göra en cover och lägga upp den på en sida där det är gratis att ladda ner den.. jag kan förstå om man tar pengar för låten, att då upphovsrätts mannnen ska ha gett sitt medgivade och ha en bit av kakan, eller hur det nu funkar... men ja, frågan står kvar.

*edit* ett senarium: ett band lirar en cover ute på nått ställe, och den video inspelas eller bara en ljud upptagning som senare läggs upp på nätet utan att bandet i fråga har vetskap om detta, är det då bandet som skulle ställas inför rätta?

Redigerat av mange_andersson
Link to comment
Dela på andra sajter

För att det ska få ligga STIM:ade låtar på siten, så måste sitens ägare ha ett ramavtal med STIM för att inte bryta mot upphovsrättslagen. Ett sådant avtal kostar pengar beroende på antal besökare och/eller antal nerladdningar.

De som är STIM-medlemmar får alltså egentligen inte heller lägga upp sina egna låtar här, eftersom det saknas ramavtal - men i forumreglerna har det konstigt nog begränsats till att gälla coverlåtar... Som STIM-medlem får man lägga upp egna låtar på sitt eget webutrymme (och kan lägga in en länk här, som pekar på det egna utrymmet) efter att man har fått tillstånd från STIM (det tillståndet är gratis) - men man får inte lägga upp det på någon annans webutrymme om den andres webutrymme saknar ramavtal med STIM...

Redigerat av Claes
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...