Jump to content
Annons

Dags för lite trance!


Tilly

Recommended Posts

Vi säger såhär,, Det är bara en skiss ännu, Inte sant? 😏

Jag tror att denna låten kan bli någonting riktigt bra..

Kicken går lite för högt,, Du har bra ljud i dina leads, Men det saknas ganska mkt än så länge.. Du behöver något väldigt uppliftande,, Försök att göra en melodi med vass diskant och nått ja.. du förstår nog vad jag menar..

Tack för ordet! 😉 // DJ Jockeh

Och du? ta med dig denna konstruktiva kritik och se över dina två senaste låtar på forumet. Då skulle du kunna komma up på denna nivå någon gång i framtiden. . . Kanske. . . eller.. . . 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tack Kenta K!

Blir gör glad att att läsa! 😱

Jo det är sant att det distar fortfarande, det blir för mkt vid mixdownen...

Jag ska sänka kicken och se om jag kan öka sidechainen lite på basslingan =P

Link to comment
Dela på andra sajter

Skön låt. Dock tycker jag bastrumman sabbar hela grejjen, vet inte om den är för hög eller om det är jag som inte alls fattar genren 😆 .

Tycker låten flyter på fint, och ger en känsla precis som du beskriver av att luta sig tillbaks och bara lyssna. Men jag kommer hela tiden på mig med att önska att bastrumman inte var där, den tar för mycket fokus från vad som är gött med låten.

Jag tycker låten hade klarat sig bra med en mycket tunnare bastrumma, mer drömskt än dunka-dunka...

Link to comment
Dela på andra sajter

atac7k (oregistrerad)

Väldigt nice produktion, jo som nån annan sa så påminner det lite om Jonas Steur 😆 och det är absolut allt annat än negativt imo.

Sen hörde då jag inget dist här, förmodlingen för att det är en ny version som ligger ute nu, annars har jag nåt fel på öronen som jag inte vet om 😛.

Skön och lyssna på, inget som sticker ut för mycket heller, och det tror jag är bra i det här fallet, visst det blir inget direkt klimax men ah svårt o säga vad som skall till mer, tycker den låter riktigt nice nu som den är faktiskt.

Well done!

Link to comment
Dela på andra sajter

😳

Tack så mycket alla!

Det stämmer nog att kicken sticker ut väldigt mycket! Jag ska arbeta lite med den eller kanske helt och hållet byta ut den, det är ju väldigt mkt "pump" just i den typen av kick jag valde 😄

men fan va kul att så många tyckte om låten! 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Tjaba!

Riktigt nice låt

påminner om något.

tror som någon annan sa att det är lite mkt kompression på kicken, den skulle kunna vara lite dovare.. för att få ett mjukare sound.. men jag tror inte alls att du ska byta ut kicken, den passar bra. fast du får sätta dig och mixa på hög volym, jag tror att jag skulle sänka kicken nåra snäpp... musiken ska ju spelas högt och då kommer kicken sno mkt ljudbild... så försök att balansera den lite mer.

jag tror du ska göra låten längre oxå...

skulle kunna bli en klassiker..

jag diggar helt klart, skulle helst inte vilja säga nåt alls om det tekniska, för risken finns ju att du torskar inspiration för musiken och bara blir teknisk... och då brukar allt gå åt skogen, hehe

good luck! och fixa en redigt reverbad clap... kanske tilloch med en reversed som glider ihop med orginal clapen

Link to comment
Dela på andra sajter

Riktigt snyggt..

Sjukt bra break faktiskt.. det va en stor höjdpunkt i låten.. sick bra.

DEtta är förvisso en preview/skiss .. men jag tycker ändå du skulle ha nån riktigt klatchig trancemelodi direkt efter breaket. det kanske redan är på gång ?

blir lixom lite "slött" när den där leaden går genom hela refrängen typ du fattar va jag menar

men riktigt bra.... dock lite dist kvar?

/Perrra

Link to comment
Dela på andra sajter

Clipping?! Är min första tanke, du måste verkligen se över den där kicken..

Men det är ett väldigt fint flow, produktionen är snygg, absolut, dock kan jag känna att det blir lite tamt, att det inte blir något jag lägger på minnet. Men strunt i allt snack om hookar! Helt överskattat, ett sjysst flow är det viktiga, det här är ju i grund och botten dansmusik och då behöver du ju bara ha en rytm och ett fett tryck, så som den här låten har. <-- Min högst personliga åsikt förstås. 🙂

Dock känner jag att det blir lite naket där i slutet t ex, varför låta basen och kicken löpa låten ut? Kan du inte låta paden ta det stycket eller nått? Och framförallt, varför är den så himla kort? Det tycker jag är väldigt trist, det känns som om allt i låten är hoppressat för att hinna klocka in på en speciell tid, använd den svepande känslan och dra ut på det hela, låt det rinna iväg, hellre uppåt tio minuter än att simma runt vid fem!

//Smulan

Link to comment
Dela på andra sajter

Oh Tack Smulan!

Jag vet inte varför låten är så kort om jag ska vara ärlig. Det känns som jag fastnat i en ond cirkel vad häller musik. Jag har börjat gå efter vissa speciella regler jag satt upp (som jag inte alls vill) Gör knepigt...

Tack för dom fina tipsen! Jag ska fortfarande göra klart låten, och då utan clipping 😉 Ska även göra den längre och bättre!

Tack så jätte mycket alla! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...