Jump to content

Recommended Posts

Hej! Nästa Fredag ska jag ha ”uppspel” av denna låt inför ett 50-tal personer, där några har branchrelaterade positioner. 
 

Jag vill ju såklart att ljudet skall vara så bra som bara möjligt och ber om era synpunkter, framförallt på ljudet, är något för svagt? För starkt? Är sången för muddig? Etc. Självklart så är Låtkritik även jättekul att få, men i första hand är det alltså ljudet jag vill ha feedback på :)

Tusen tack om ni orkar att lyssna 🌹 

Länk: https://drive.google.com/file/d/1aGUzML82uaEE7n7cpfAhKrQXH1LjoAzk/view?usp=drivesdk

 

/Cris Sundell. 

Edited by crisundell

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Tjena! Gitarrerna gnisslar lite väl. Kompressorerna pumpar till här och där speciellt i början på ord. Väldigt påtagligt.

Jag skulle råda dig att rädda hela produktionen genom att ställa in all kompression mycket snällare och fixa gnisslen på acken. Jäkligt bra annars! Ett superbra tips för att ställa in ett proffsigt sångljud, som även funkar på rapen är att bara köra parallell kompression...då hör du direkt när man hör kompressorn och börjar reta sig på att den tar uppmärksamhet istället för sången!

Edited by mixamannen

Share this post


Link to post
Share on other sites

En annan grej: när rapen kommer in så låter den väldigt avlägsen i förhållande till sången där i början. Sen tycker jag personligen att sångare borde ligga längre bak i ljudbilden, men det är mer en personlig preferens. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.