Jump to content

 • NAMM 2021: EBS gör sina patchkablar mer mångsidiga

  I samband med årets digitala NAMM-mässa uppgraderar Svenska EBS sina patchkablar i serien High-Performance och gör dem enklare att använda till pedaler.

  Björn Olsberg

  Mest uppenbart med årets nya modell är att skallen är 30 procent mindre jämfört med tidigare. Det gör att kabeln kan användas mer flexibelt där det är trångt om utrymme.

  EBS_HP_ingang.thumb.jpg.89ed681b1b6eafbb0f407fac49e60b4c.jpg

  Dessutom är numera hela kontaktytan guldpläterad. Tidigare gällde det enbart toppen av kontakten.

  Jämfört med övriga patchkablar från EBS, har kablar i serien High-Performance en flätad skärm och bättre isolering vilket bidrar till en bättre signal som minskar risken för störningsbrus.

  EBS_HP_cut_through.thumb.jpg.70b46d58dfee64e1ecbab9788f353285.jpg

  Kablarna finns i fyra längder, var och en med ett eget modellnummer som motsvarar längden i centimeter. Cirkapriserna nedan anges inklusive moms.

  HP-10: 86 SEK
  HP-18: 90 SEK
  HP-28: 94 SEK
  HP-58: 105 SEK

  Läs mer på ebssweden.com


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studiofestival – Skapa bästa sommarlåten!
  Sommarens tävling har dragit igång.

  Läs mer här >

 • Similar Content

  • By Björn Olsberg
   NAMM öppnar inte officiellt förrän ikväll svensk tid, men har redan tjuvöppnat för journalister - och det firar vi med att smygöppna en ny avdelning på Studio forum - Videoguider.
   Här kan du under de kommande dagarna räkna med att vi lägger upp videoinspelningar från mässgolvet. Redan idag finns det fyra av mässans nyheter - först på Studio forum.
   Våra planer för avdelningen Videoguider sträcker sig dock långt längre än så. Härunder kommer du nämligen hitta premium-material som är exklusivt för de medlemmar som prenumererar på Studio forum. Detta kommer jag återkomma till längre fram, men Studio forum kommer inom kort berikas med såväl artiklar och tester, som exklusiva videoguider. Vi räknar med att lansera en beta-version redan den 1 februari.
   Här hittar du de öppna videorna:
   http://forum.studio....er.html/_/open/
   Läs mer
  • By Mats_S
   Korg Gadget är varje samlare av elektroniska instruments virtuella dröm. I appen har du hela 15 olika trummaskiner, synthar och sample-spelare. Alla instrument har döpts efter platser som stått som inspiration till det sorts ljud som grunkan alstrar: Berlin, Kingston, London och så vidare.
   Appen är uppbyggd som ett traditionellt inspelningsprogram med sequencer/arrangemangsdel, mixer med effekter samt menyer där du kan välja bland det digra utbudet av grunkor. Tonvikten ligger på modern urban musik och det går snabbt som sjutton att komma igång och producera dansanta spår. Korg Gadget har direktkoppling till Soundcloud och stöd för Audiocopy och WIST, men inte Audiobus i nuläget. Tillverkaren meddelar dock att det finns en utvecklingsplan som även innefattar inspelning och redigering av ljud.
   Korg Gadget kräver IOS 7.0 eller senare och Ipad 2 eller högre. Appen kostar 219 kronor i Apples nätbutik App Store.
   Tillverkare/Kontakt: http://www.korg.com/us/products/software/korg_gadget_for_ipad
   Se en film med Korg Gadget:

   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By Mats_S
   Tillverkaren Alesis presenterade flera nya produkter på årets Namm-mässa. Nya VI25 är en usb-klaviatur med 25 fullstora och semivägda tangenter som kompletteras av 16 slagplattor som kan lysa upp i någon av tre färger (rött, grönt och blått). Den har vidare åtta rattar, 24 knappar samt pitchbend- och modulationshjul. Ableton Live Lite Alesis Edition medföljer, liksom mjukvara för att konfigurera vilka funktioner de olika kontrollerna ska styra.
   VI49 och VI61 är två större produkter i samma familj med 49 respektive 61 semivängda tangenter. Förutom ett något större antal knappar och rattar skiljer de sig inte åt från lillebror VI25. Ytterligare nya klaviaturer är V25, V49 och V61 – förenklade versioner av produkterna ovan, men färre reglage och endast åtta slagplattor.
   IO Dock II är en dockningsstation för Ipad, som ger dig tillgång till de kontakter som behövs för att du ska kunna ansluta alla dina studioprylar. Den har ingångar för instrument, mikrofon, midi och fungerar med alla IOS-appar som har stöd för core audio och core midi.
   Core Series 24 är en ny usb-ljudkortsfamilj med tre medlemmar: Core 1, Core 2 och Core 8, där siffran givetvis anspelar på antalet ljudingångar. Alla Core-ljudkort levereras tillsammans med Cubase 7 LE.
   Andra nya produkter från Alesis är monitorhögtalaren Elevate 6, slagplattan/samplern Samplepad Pro samt Miclink Wireless, en adapter med tillhörande basstation som gör din mikrofon sladdlös.
   Prova 3 nr av Studio för bara 99 kr!
   Tillverkare: Alesis (www.alesis.com)
   Kontakt: Luthman (www.luthman.se)
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By Carl Löfgren
   I slutet av 90-talet tävlade synttillverkarna om vem som kunde göra det skarpaste filtret som kapade frekvenser likt en rakbladsvass Katana. Idag är de mjukare två-polsfiltren de mest efterlängtade och med Waldorfs nya 2-Pole Analog Filter finns det inte mycket övrigt att önska.
   Förutom att filtret kan ställas in på låg-, hög- och bandpass, finns det gott om tuffa finesser såsom möjlighet att överstyra signalen innan och inne i själva filtret, envelope och LFO som låter dig automatisera filtret, samt en trigger funktion som låter dig styra filtret via en extern signal. Tänk side-chain.
   Lansering ska ske innan våren och priset lär landa på runt 2000 kronor.
   Kontakt: Fitzpatrick (www.waldorf-music.info).
   Tillverkare: Waldorf (www.fitzpatrick.se).
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By cborg
   Det ryktas om att Korgs MS-20 återupplivas lagom till NAMM.
   Skalet kommer dock vara samma mini-format som Legacy-kontrollern. Priset runt 600 euro.
   Undrar om den lever upp till förväntningarna.
   Det finns också en Raspberry-Pi version tydligen. Inte någon full MS-20 klon då men med Raspberry-Pi-kretsen kopplad direkt till Legacykontrollern.
   Någon som testat det?
 • Utvalda blogginlägg

 • Utvalda pressmeddelanden

 • live_puff_basta_pa-ljudet.jpg
  Jakten på det perfekta PA-ljudet (pdf)

  En av de viktigaste böckerna om PA-ljud, av Studios medarbetare Hans Nicklasson.

  Läs mer här >

×
×
 • Create New...