Jump to content
Annons

popstr

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av popstr

  1. David Sandström är också grymt bra. Lyssna på låten "The Sixties" så förstår ni.. 🙂
  2. Jodå, den är stålsträngad! Ska laborera lite med mikrofonen, tack för tipset!
  3. Nu äger jag bara en mikrofon (SM58).. Borde jag skaffa en till?
  4. Jag använder samma kabel, ja. Hjälper inte om jag byter kabel. Någon "ground lift" har jag inte..
  5. Hej, Jag förmodar att jordning har diskuterats förr i forumet, men jag kan inte hitta något som hjälper mig, så jag startar ett nytt ämne. Jag har en akustisk gitarr med inbyggd mic som jag kopplar till ett externt ljudkort (m-audio firewire solo). Så fort jag kopplat in gitarren uppstår dock ett svagt brummande, vilket upphör när jag lägger handen på ljudkortet. Jag är ingen elektriker, men jag gissar att detta har något att göra med jordningen (alternativt bristen på?). Jag har inte samma problem med min bas, så jag har alltså isolerat problemet till gitarren. Jag har inga jordade uttag, och jag vill helst slippa installera det, eftersom jag förstått att det är ganska kostsamt. Tidigare kunde jag lösa problemet genom att koppla datorn till TV:n, men det går inte längre då jag skaffat mig en mac mini som bara har en dvi-utgång, och ingen separat tv-ut. Men borde det inte vara relativt lätt att jorda ett extern ljudkort på något sätt? Jag är som sagt ingen elektriker och är dåligt insatt i hur det här med jord fungerar.. Tips och/eller idéer mottages tacksamt.
  6. Tack för alla svar! Nej, jag har egentligen ingen anledning att köra just cubase, mer än att det var det jag körde i windows tidigare och det är extremt lätt att förstå sig på. Ska absolut kolla in logic. Jag är faktiskt student, och 1500 kr kan det helt klart vara värt! Som jag förstår det så har Logic inte vst-stöd, eller hur? Finns det gott om pluggar till logic?
  7. Hej, Jag har precis köpt mig en mac mini med intel-processor. En fin liten maskin måste jag säga . Nu tänkte jag skaffa cubase. För mina behov räcker det gott med Cubase SE3 som bara kostar strax över 1000 spänn, men eftersom den inte finns (och kommer aldrig att finnas) i universal binary kommer det krävas att jag kör den genom rosetta (eftersom jag har en intel-mac). Hur mycket långsammare blir det med rosetta? Är det rejält lånsamt, eller knappt märkbart? Dvs, ska jag köpa Cubase SE3 eller lägga 3 gånger så mycket pengar på Cubase Studio 4?
×
×
  • Skapa ny...