Jump to content

PETERucci

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About PETERucci

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 01/19/1985

About me

 1. Hej, Tidigare hade jag min XT Live in i en Kustom-förstärkare (1). Det lät sjukt bra, hade en grym dist och lead! Nu har jag dock flyttat till annan ort och in i lägenhet. Stärkaren lämnade jag temporärt i flytten. Har nu köpt hörlurar (Sennheiser HD205) för att stilla gitarrabstinensen och inte störa grannarna. Så nu har jag hörlurarna direkt i min XT Live. Problemet är att samma patcher/inställningar som jag hade för mitt grymma dist och lead låter numera skit. Och jag lyckas absolut inte ratta in något nytt som låter näranog vettigt, ruggigt frustrerande... och dödar spelglädjen! Visst, jag fick karaktäristiken från Kustom-högtalaren tidigare, men tycker ändå att man iaf borde känna igen sig. Ha en bra start till ett bra sound, men icke. Disten låter nu sjukt billig och har mest den där tråkiga burr-tonen (ungefär som att ett filter av radiobrus ligger över). Ingen tyngd, ingen attack, ingenting. Tycker denna tråd i ett annat forum beskriver mitt problem väldigt bra (http://www.petrucciforum.com/forums/showthread.php?t=52235), där ges även en del tips som jag testat. Hjälper inte nämnvärt. Dessutom är jag primärt just nu inte intresserad av ett bra ljud efter diverse mixing, vill ha ett bra ljud direkt i hörlurarna! Har som sagt rattat som en galning de senaste dagarna och nu behöver jag hjälp. Någon som har något tips? Skulle vara otroligt välkommet! Och en annan sidofråga skulle kunna vara: finns det någon annan multieffekt anpassad för detta ändamål, d.v.s. att spela direkt med hörlurarna och ev. koppla in en mp3 i bakgrunden? Och som dessutom ger ett bra dist, inte det burriga jag beskrev ovan. Tack!! (1) Minns inte vad ingången i Kustom:en hette, men den förbikopplade alla effekter Kustom:en hade. D.v.s. vilken ratt jag än vred på hos förstärkaren så ändrades INTE ljudbilden, vilket jag ville. Ville endast använda den som en högtalare ut för min XT Live.
 2. tack för svaren grabbar! tyvärr så tror jag inte så mkt på yamaha, alla yamaha jag spelat på har inte gjort mig särskilt imponerad. tycker det är extremt svårt att bestämma sig, för det första har jag total abstinens nu då jag bara har elguran hemma, så jag vill få tag på en så snart som möjligt. Å andra sidan kanske det är värt att vänta för att hinna orientera sig mer över alla modeller o märken att välja bland, dessutom ju längre jag väntar desto mer pengar kan jag spara o desto bättre gitarr kan jag unna mig tror helt enkelt jag får fortsätta leta på musikaffärer, för det är ju omöjligt att veta utan att provspelat. Men ingen som har något att säga om Furch?
 3. om man gillar Porcupine Tree tycker jag helt klart man ska lyssna på Blackfield, som är ett annat projekt med Wilson. Lyssna på låten Where is my Love, den är hur overkligt bra som helst
 4. hejsan, eftersom min ibanez ael55 i ceder numera är kasserad (halspuckel) så fick jag igen alla pengar o är nu på jakt efter något nytt. Jag är alltså ute efter en akustisk stålsträngad, gärna mickad gitarr. Prisklass 5000-10000 SEK, dock kanske än dyrare, men isf får jag se till att jag hittar ngt begagnat. har ni några bra förslag? är just nu inne på en begagnad Taylor, eller kanske en Furch? Vad har ni?
 5. *host host* Finns det ngn installationsmanual till EZ drummer att ladda hem ngnstans?
 6. jag är ledsen, men jag kommer inte att besöka nya, tycker den var så sjuukt ... modern.. nä jag vet inte vad, kalla mig konservativ. men det är bra med dessa bbb-forum eftersom dom är så otroligt vanliga på internet så man känner igen sig, dom blir då också lätta att navigera.. nya är alldeles för smart i min smak
 7. vore tacksam för hjälp, detta är vad jag kommit upp med http://www.speedyshare.com/917308391.html försöker ta ut en becker låt, men det är stiltje i kolafabriken..
 8. lite konstruktiv kritik: för ett instressantare manglande, variera tekniker mer. Nu kör du bara power ackord följd av ett frenetiskt pickande och snabba skalor, det har gjorts väl många gånger. variera tekniker, lägg in bends, legato, sweeps, vad som helst. men nästan viktigast av allt, spela inte så rakt hela tiden, variera är nyckeln, släng in lite trioler, pauser. då hinner örat andas och det blir roligare att höra på. phrasing var ordet. dynamik får inte heller glömmas bort då du jammar o solar, nu spelar du alla noter med samma betoning, då faller även din sk melodi bort i glömskan av allt dist o muller. för att få lite tyngre power ackord, testa invertera dem, lägg 5:an i basen, världens vanligaste knep. dock effektfullt. annars var det helt okej, du har en härlig look ha det! posta gärna fler klipp!
 9. ah, tack killar! nu börjar det likna något!! Wild Theme kan jag faktiskt redan, kanske ska köra den? ska kolla vidare...
 10. tack för era otroligt seriösa svar ingen som har ngn bra låt endast arrangerad för gitarr? kommer ju som sagt att vara instrumentalt, så inga låtar med sång tack!
 11. nja, inte riktigt faktiskt.. visst, det låter hyfsat, men det är helt klart något som fattas. Kanske bara har trötta rör och ska testa byta dom? Nja, men det kanske bara är så att man aldrig ska vara nöjd? Ska fortsätta och mixtra o se om jag får till något bra ljud snart...
 12. ja, något i den stilen lät utmärkt, tack för länken! Vad jag använder XT:n till, mestadels bara för skoj. Att repa in låtar hemma med ett schysst ljud, men annars så spelar jag in en hel del med den också... Låter kanske dumt, men för att få ut lite pengar eftersom jag lever alltför fattigt just nu, så funderar jag på att sälja min Mark IV, behålla XT:n, samt ersätta IV:an med ngn annan, typ Power Enginee föreslagen ovan. Jag vet inte heller, känns som att jag inte kan utnyttja varken XT:n eller Mark IV:an fullt då man kombinerar dessa två. Just nu kör jag Gitarr>XT Live>Effects Return bak på Mark IV:an. Är detta dumt? Jag är som sagt total nybörjare vad gäller ljud, har under mina 8 år som aktivt spelande aldrig lagt ner tid på att lära mig sånt här, bara koncentrerat mig på spelandet Tacksam för hjälp
 13. Hej gott folk Kan glatt berätta att min syster med festman nu ska gifta sig till sommaren, har tänkt bjuda på lite musik under bröllopsfesten, vilket jag vet att dom skulle uppskatta. Jag har väl helt klart mest färdigheter och trygg med elgitarren, men akutstiskt fungerar också, dock inte alls lika bra! Men då är man ju hårdrock också Skämt å sido, jag har redan, väl tidigt kanske, börjat funderat på eventuella låtar att framföra. Jag kommer att spela själv, inget band bakom, instrumentalt.. Bara gitarr, tänkte att det skulle passa... Nu har jag problem med låtval, men här är några jag kommit på: Antemeridiem - Spaniard Eric Johnson - A Song For Life Kristofer Åström - Loupita #3 Tror ni det passar bra? Andra tips om möjligt?
 14. Som titeln säger, hur ska jag använda mitt XT Live för att få ut maximalt av dess funktionalitet. Tycker ni man ska köra den direkt in i datorn, ut genom datorhögtalarna, och satsa på bra högtalare. Eller ska man köra den genom förstärke, eller bara genom en förstärkarlåda/högtalare? Vad rekomenderas och varför? Samt till vilket pris? Hur använder ni eran?
 15. det är väl ändå örat som lyssnar på musiken, varför då inte komponera med örat också? ... fast det kanske inte var det som är frågan
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.