Jump to content
Annons

falafelpunk

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. falafelpunk

    Sonar + Mixerbord

    Det funderas i skolstudion om det ska skaffas ett mixerbord. Jag vet inte hur nödvändigt det är egetligen, men vad finns det för något som hade funkat bra? Finns väl inget som fungerar direkt mot sonar? Har ett E-MU 1820m ljudkort på skolan.
  2. Xlr på en sidan av kabeln, tele på andra, som går in i ljudkortets MICingång. Aha! Hittade mjukvarumixern till kortet nu. Ska leka lite med det och se om det löser det. Är nämligen inte jag som köpt eller installerat grejorna här, så det är lite rörigt att komma in i allt. Klart ingångarna heter samma på ljudkortet och i programmet 🙂 Tack! Ska se om mjukmixern löser problemet.
  3. Tjing tjong! Har sökt och gått igenom tråd efter tråd och orkar inte leta längre. Hoppas jag får svar på det här... Jag har lite problem med inspelningen. Tycker det blir väldigt lågt ljud, både i line och mic-ingångarna, men främst i mic. Om någon kan hjälpa mig vore det dunderjuste. Sitter på ett E-MU 1820m. Spelar in i Sonar5 (PE) och micen är en Shure Beta 58a. Tror inte det är något med micen, måste vara någon inställning någonstans jag inte hittar, typ hur man ställer in inspelningsvolymen eller något sådant. Hjälp mig från grunden, jag är ny på det här.
  4. Har du kollat så att rätt enhet står på inspelning i ljudegenskaper>inspelning? Öppna burken ska väl inte behövas?
  5. Det visade sig tillslut vara så att det var glapp i sladden mellan ljudkortet och datorn. Roligt fel antagligen. Nu verkar allt funka som det ska.
  6. Dessutom blir det något konstigt knaster när jag kopplar in gitarren i ljudkortet och spelar in. Verkar som att det hamnar på random ställen när jag spelar upp det. Hm.
  7. falafelpunk

    Kan inte spela in

    Hej! Jag har ett E-MU1820m och har kopplat in en mic i "A-Line Mic", men det blir jättelåg inspelning i Cakewalk. Vad gör jag för fel? Jag behöver väl ingen förstärkare mellan? Antar att det är några dumma inställningar jag inte hittar. Jag brukar vara haj på sånt här, men nu står det still. Tacksam för hjälp. Jag kan spela upp ljud utan problem. När jag är inne i ljudegenskaper så kan jag inte trycka på avancerat, och trycker jag på volym så är reglaget låst. Finns ingen mikrofon-checkbox inne på volym > alternativ > egenskaper > inspelning. Enbart wave. Antar att det är där någonstans felet kanske ligger?
×
×
  • Skapa ny...