Jump to content
Annons

bozar

Medlem
  • Antal inlägg

    295
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av bozar

  1. möjligtvis en dum fråga: jag kan inte byta moderkortet till ett med intel chipset och ha kvar min amd processor va?

    Nej de är inte kompatibla.

    Jag håller för övrigt inte med om att välja intel då Core2Quads är betyligt sämre än Phenom II när det gäller ljudredigering.

    Här är ett exempel på hur bra en Tricore från AMD presterar med DDR3 i orginalklock. Dessutom får man mer för pengarna när man väljer ett AMD moderkort då t.ex. texas instruments firewire kretsar ingår på riktigt billiga moderkort från AMD men bara följer med på moderkort i prestandasegmentet när det gäller intels chipset.

    http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm

  2. Phenom II kan köras med både DDR2 och 3 och är i bägge fallen snabbare än Core2Quad i VST apps. Med DDR3 är de lika effektiva som Corei7, i alla fall vad de gäller att få låg latency. Har du massvis av pengar och inget bättre att lägga dem på så ta Corei7, annars Phenom II. Att Intel i allmänhet skulle vara bättre än AMD för audio apps är skitsnack. Intel har skeppat mängder av skitprocessorer som P4 och Pentium D som är bra mycket sämre på allt. Refererar du till chipset så är det bara att undvika nvidias chipset som finns till både AMD och Intel och inte är audio vänliga (men presterar bäst på mycket annat).

    http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm

    Observera att det är en trekärning lägre klockad Phenom II som jämförs med den snabbaste Corei7.

  3. också ute efter en metalgitarr. pengar är dock inget problem... min filosofi är enkel: köper du skräp så låter det skräp, oavsett vilka pedaler eller förstärkare du använder...

    så jag satsar på den här: Gibson Custom Shop Zakk Wylde Les Paul. såg nyss en camo version på blocket, en kille i Sthlm ska ha 30 000. EMG mickar, handgjord Gibson. Vet inte om det existerar en bättre gitarr för Metallica/Trivium soundet. Men om ni har några förslag, säg gärna till.

    Du kan ju få en handgjord RAN för det priset samt pengar över, Gibson är överskattade.

  4. Börjar fundera på att skippa det flytande stallet... Ge mig för och nackdelar!

    Nackdel = du kan inte svaja. Fördel = Du kan spela hur hårt som helst, lättare att byta strängar, inget behov av att byta floyden pga slitage.

    Jag har både gitarrer med orginal floyd och med fast stall och måste säga att jag föredrar fast stall, tonen blir inte lika tunn heller. Däremot gillar jag personligen inte aktiva mickar som EMG då de inte är särskilt flexibla men det är upp till var och en. Passiva mickar låter mer, det sticker jag inte under stolen.

    Har du provspelat några? Känns det inte rätt att spela på så är det bara att gå vidare, hur bra den än låter och hur cool den än ser ut.

  5. Även om tråden inte handlar om Gaahl egentligen så måste jag bara skriva att jag beundrar honom för att han vågar vara sig själv och stå upp för sina åsikter. Tillskillnad från Varg Vikernes så är han ingen hycklare. Gorgoroth är ett av mina favoritband och en stor inspirationskälla.

  6. Aborted - Meticulous invagination

    ☺️

    Riktigt bra låt, blev lite headbangande som resultat. Dock så tycker jag att alla låtar inom riktig death är lika hårda så den är inte hårdast.

    Den hårdaste låten jag hört är Anaal Nathrak - Pandemonic Hyperblast.

  7. Tack för länkarna!

    Men, nån som vet hur f-n klarar de av att spela så snabbt på bastrummorna???! Helt sjukt ju .... Vår trummis i ett band jag var med i för typ 20 år sen fick öva i över ett år för att hjälpligt kunna spela dubbelpedalen på Motörheads Overkill ... (som är typ en ballad jämfört med de här länkarna). Skit me att man är så kass på gura (låter EZ Drummer svettas över trummorna).

    Cheers!

    Man måste helt enkelt öva upp sig till blastbeats i 32 delar i 120 eller 16 delar i 240 BPM. Bara att öva med metronom och se till att få in individuellt spel i varje fot och hand. Tar lång tid och timmar av träning varje dag, likaså dubbelkaggar. Se extrememetal-drummer forumet för mer info.

  8. ja

    OM ingen fysisk distribution sker parallellt å ingen marknadsföring görs

    Men om fysikt distribution sker parallellt har väl ingen betydelse för den digitala produkten? Just den har ingen distributionskostnad alls, då kunde väl artisten få mellanskillnaden. Marknadsföring däremot kan jag köpa även om den antagligen inte motsvarar särskilt mycket.

  9. NÄ måste ju lägga pengar på rättegångar osv nu för tiden.

    Dom riktigt pengarna ligger ju att försöka få nån att sprida musiken så att man kan stämma dom på flera miljoner sen.

    Sry men jag förväntar mig ett svar av någon som städigt försvarar skivbolagen. Avvikande åsikter på detta forum är inte värt ett dyft.

  10. Demonproducenten, problemet är nog att svenska domstolar har väldigt dåliga kunskaper om bevisvärdering IT-mål. Man får väl hoppas att de hämtar information från sakkunniga, men jag är tveksam om det kommer att ske i speciellt många fall. Jag tog en snabb titt på det här första fallet med en ftp-server med ljudböcker, och den ansökan om informationsföreläggande var förvånansvärt dålig - lösa påståenden som inte styrks av den bifogade bevisningen, beskrivningar av vad skärmdumparna visar som är direkt felaktiga, etc.

    Se'n är det ju väldigt problematiskt med skärmdumpar som bevis om de kommer från någon som är part i målet, just eftersom de är så lätta att förfalska. Skärmdumpar i sig bevisar inte mer än ett muntligt påstående från personen som skapat dem, men det finns en överhängande risk att domstolar kommer att tillmäta dem för stor betydelse. Om däremot polisen hade skapat motsvarande skärmdumpar skulle det ju finnas en helt annan trovärdighet.

    Eventuella erbjudanden/krav om förlikning kan nog sättas hur högt eller lågt som helst. Jag tror att det är skadestånden du syftar på.

    Varför skulle det vara mer pålitligt bara för att polisen gör skärmdumpar? Senast polisen utförde arbetet slutade det med att han avgick till en annan arbetsgivare med en ganska stor ersättning. Skärmdumpar är inte och kommer aldrig vara pålitliga.

  11. Om man köper ett helt album på mp3 så brukar det ju kosta mindre än den sammanlagda kostnaden av de enskilda låtarna. Annars undrar jag hur du kan komma fram till siffran 1-3 kronor...? Har du glömt ersättningen till artister och skivbolag? Det är ju inte bara nätbutiken som ska ha en del av kakan.

    Vad är det som är idiotiskt med att betala samma pris för bekvämlighet (slippa gå till videobutiken) och ett bättre utbud? Hur många videofilmer tror du att nätbutiken skulle behöva hyra ut per dag för att kunna betala ut lön till sina anställda om de tog 5-10kr per film? Oavsett om det är online eller i butik måste det ju kosta att fixa licenser för att hyra ut filmer.

    Vad är det för distributionskostnader på en låt från online butik? Sedan tycker inte jag att skivbolagen ska ha ett öre men det är bara jag det. Artister behöver ta hand om sig själva.

  12. Jag vet inte säkert, men jag skulle kunna sätta 20 spänn på att AC/DC från Bon Scotts tid är odubbat. Det är bla därför det är så jävla bra. Dubbning är överreklamerat anser jag, ett sätt att dölja att man spelar taskigt.

    På vilket sätt är det ett sätt att dölja att man spelar taskigt? Otighta gitarrister kan ju inte dubba.....

  13. Folk betalar för det de vill ha mest, och hämtar det andra på olaglig väg, eller helt struntar i det rakt av helt enkelt.

    Det är där problemet ligger, när skivbolagen gör studier så ser de alla som illegalt fildelar som personer som annars varit kunder. Hade det istället varit så att ingen brydde sig om dåliga artister så hade de fått gå det öde de förtjänar till mötes istället för att skivbolag ska kunna stämma till sig pengar. Det är de skivbolagen som har dåliga artister som gynnas av IPRED, bra artister lever vidare och tjänar pengar ändå.

  14. Problemet är ju alla artister som tror det inte finns något alternativ, IPRED kommer inte rädda dem. Jag respekterar de som anser att de förlorar pengar på illegal fildelning men jag tror inte för 5 öre att ens de värsta fildelningsmotståndarna ser detta som den slutgiltiga lösningen. Det är även svårt att förstå hur en skiva i en nedladdningsbutik blir dyrare än eller har samma kostnad som en fysisk skiva. Sparar de inte pengar på att slippa pressa och inkludera booklets? Tycker de förvaltar idén ganska dåligt hittills.

×
×
  • Skapa ny...