Jump to content
Annons

Slammer

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nej disken är inte slö - men jag har haft strul fram tills nu där det blir konstiga hackningar här och var och försökte det mesta för att få ordning på det. Lyckades dock komma runt det så nu funkar allt som det ska! Grymt nöjd med mitt Firepod-kort!
  2. Fick en liten idé, finns det någon möjlighet att spela in till internminnet först för att direkt efter inspelningsstopp spara ner det till HD? Jag har med 2GB internminne och mina 7 kanaler till trummorna så borde en låt få plats i internminnet istället? Finns det någon möjlighet till detta, för att slippa slö HD eller annat störande? Någon som vet?
  3. En fråga till er som lirar in med laptops: * Har ni en dedikerad laptop för musikinspelning? * Om inte, kör ni med dual-boot? Har haft en hel del problem att få inspelning att funka med mitt nya Firepod-kort och min laptop trots att laptopen är överdimensionerad. Tänkte därför sätta upp 2 olika användare/profiler där en är sopren för musik och en för jobb. Problemet är att när jag rensar bort allt vad nätverk och antivirus heter för musikprofilen så slår det också igenom på andra profilen. Orkar nog inte med en dual-boot-lösning. Någon med smidig lösning?
  4. Slammer

    Dropout

    Läste på ett annat forum att de vid dropouts rekommenderade laptop-användare att införskaffa ett PCCard FireWire (400) att använda istället för datorns inbyggda. Där stod det också att de rekommenderade ett PCCard med TI Chipset. Jag har dock inte hittat detta kortet att köpa någonstans i Sverige. Någon som har erfarenhet av detta? Kör ni med det inbyggda eller har ni ett PCCard?
  5. Slammer

    Dropout

    Kikade närmare på Device Manager och ser att mitt firewire-kort har samma IRQ som mitt nätverkskort (Broadcom 570x Gigabit Integrated Controller). Även om jag disablade det trådlösa nätverket så kanske det uppstår konflikt här? Någon som är duktig på detta? Kan man enkelt ändra IRQ på endera korten?
  6. Slammer

    Dropout

    Försökte idag lira in trummor (6 kanaler) via mitt nya FirePod till Sonar Prod Edit, och får konstiga dropouts eller vad det nu kallas. 1:a spåret är en MP3/WAV (har testat båda varianter) med förinspelad gitarr+bas och resterande 6 spår är trummorna som ska liras in. Till lyssningen av gitarr+bas har jag även click. När jag lirar in så sker det vid slumpmässig tidpunkt i låten (kan vara direkt vid click-inräkningen eller så sent som 2 minuter in i låten) att det låter som det hackar en aning (musik+click hackar till och släpar för ett ögonblick). I vissa fall så mycket att inspelningen avstannas. Jag kör på en ny värsting laptop (DELL XPS M170 med 2GB internminne), defragmenterad disk (ca 50% kvar) och med allt vad nätverk+antivirus och internetuppkoppling heter disablat eller stoppat. Jag har inaktiverat systemåterställning, kör ASIO 25ms latency (säker), XP pro, 256KB buffer etc, testade alla LOW, MEDIUM och HIGH CPU på ljudkortsinställningen. CPU'n kommer som mest upp till 23% och diskmätaren händer knappt något alls med under inspelning. Ändå hackar det till? Hjälp! Vad kan jag mer testa? Datorn borde verkligen kunna klara av uppgiften galant tycker jag! Testade nu hemma att köra msconfig som Assar föreslog och plockade bort allt onödigt (en j-a massa) men det visar sig slå igenom även på min vanliga Användare på XP (= inte bra). Ska det inte gå att välja vad som ska startas upp för respektive användare? Tacksam för alla vettiga tips!
  7. Har precis köpt ett Presonus Firepod och ska komma igång med inspelning i replokalen och tänkte höra hur andra gör för att få så bra trumljud som möjligt vid inspelning i replokalen? Jag kommer att köra 5-7 st mickar (JJLabs). Försöker ni dämpa så mycket som möjligt framför/bakom/under/över trummorna? Någon speciell dämpteknik som direkt ger bättre resultat? Läste på annat forum hur de fäste en musmatta mellan micken till virvel och hihat för att skärma av vilket tydligen gav bättre resultat. Några andra smarta tips? Har sett bilder på "replokalstudios" där de skärmat trummorna med plexglasivägg, någon som har testat detta? Mestadels kommer trummorna att spelas in separat till redan inspelad slaskgitarr+bas+click, så avskärmning kanske inte är det viktigaste, men vill ändå höra mig för. Vore kul om vi kunde samla tips och trix här för jag antar att fler tänker i dessa banor.
  8. OK - tack! Visste inte om att det var ca 9MB per minut. Har ännu inte hunnit lira in något och jämfört. Jag har en 100GB-disk i min laptop (Dell XPS M170) men bara ca 50 ledigt (jobbdator) så det bör nog räcka till en del i alla fall. Jag har också en extern disk (Maxtor 500GB) som jag ska testa. Ville bara kolla om någon redan testat och hade lösning på det.
  9. Har precis köpt ett Firepod-kort till min latop och kommer att dunka in 5-8 spår samtidigt från mina trummor. Detta inser jag kommer att sluka disk. Finns det externa diskar som det fungerar att spela in direkt mot eller måste jag spela in allt mot laptopen för att sedan föra över det till en extern disk, för att få plats med några låtar? Eftersom kortet är ett FireWire-kort så är det väl inte att tänka på en FireWire-hårddisk (för de delar väl då antagligen på "bandbredden"?) utan i så fall en USB2-disk? Någon som vet? Någon som har haft detta problem och har löst det på smidigt sätt? Tack på förhand!
  10. Tack! Det blir ett besök på 4sound imorgon och förhoppningsvis har dom Firepod hemma.
  11. Ingen som har bra tips på vad jag ska skaffa så att jag blir nöjd? Finns det bra mixerbord med inbyggt FireWire-kort som kan hantera upp till 7 st trummickar (varav 2 st överhäng)? Tacksam för tips - sugen på att lösa det så bra som möjligt!
  12. Ja, säljare som säger sig veta vad dom säljer ger jag inte mycket för. Jag förklarade tydligt för honom (Musikbörsen) vad jag skulle använda mixerbordet till (upp till 7 st trummickar) för att enkelt kunna få bra ljud i hörlurarna vid träning samt för att koppla bordet till mitt ljudkort & laptop för inspelning. Och att jag kunda nada om sånt här. Hans ord var "Kör du överhäng så är detta bordet perfekt eftersom det har två separata XLR-ingångar för detta". Jag frågade om bordet var verkligen det han rekommenderade eller om det bara var för att det var billigt (pengar är inget större problem) sa han att han verkligen kunde rekommendera det. Det lilla jag testat det har jag ändå fått rätt ok ljud i lurarna och även när jag lirat in men jag inser nu att jag ganska snabbt kommer att tröttna på det och vilja ha något rejälare. Ni som verkar ha koll, finns det något smidigt bord med inbyggt FireWire-ljukort som skulle passa mina behov (har insett att jag snart kommer växa ur mitt Edirol FA-66)? Tacksam för bra tips/rekommendationer då man tydligen inte får det av säljarna...
  13. Det finns en knapp att trycka in ifall man vill ha förstärkningen för XLR-mickarna. Jag har labbat bara lite med bordet men utan överhängsmickarna hörs alla trummor bra. Med två överhängs-mickar behöver jag nästan bara höja upp lite baskagge då resterande trummor hörs mycket bra genom överhänget. Eftersom jag i dagsläget ändå mixar allt till en stereoutgång till mitt ljudkort tror jag detta kan funka. Hur skulle man annars göra med XLR-överhängsmickarna och de vanliga tele? Hur funkar det på större och dyrare bord?
  14. Det är 2 st XLR-ingångar (eller 2 tele) med extra inställningar på (perfekt för 2 st överhängsmickar enligt säljaren) samt 8 st teleingångar i bordet. Det var väldigt lättanvänt och smidigt att komma igång med. Jag har inte hunnit testa igenom effekterna tillräckligt för att säga om de är bra eller ej. Dock ganska många att välja mellan. Perfekt för demoinspelning och för att lira själv - vilket var mina krav.
×
×
  • Skapa ny...