Jump to content
Annons

Jaxon

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. I dagsläget har jag en Mac Pro och ett Mbox med Pro Tools LE, två studiomonitorer.
  2. Uppdraget gäller vanligt stereoljud. Men eftersom möjligheten till 5.1 finns, så var jag lite sugen. Vad behöver jag komplettera med? Finns det någon bra tutorial?
  3. Jaxon

    Reklamfilm med 5.1?

    Sitter med en tvreklam och är lite sugen på att testa göra ljudet i 5.1 eftersom den ska gå på bio. Har Pro Tools LE och egentligen inte så mycket mer. Vad behöver jag och hur gör jag i enkelhet 🙂?
  4. Har spelat in med både mygga och bom. Allt i ett spår dock. Inte så mycket musik, utan mest dialog. Vad är RMS?
  5. Ska mastra ljudet till en dokumentärserie. Målet är att få en jämnare nivå på röster samt att dämpa bakgrundsljud som kan vara allt ifrån kök till trafik. Någon som har generella tips för kompressor, EQ, limiter etc?
  6. Jaxon

    Bygga dämppanel

    Oavsett om jag gör någon lösning framför eller bakom micken. Var får jag tag på billigt snyggt material som dämpar bra?
  7. Jaxon

    Bygga dämppanel

    Hej, Tänkte köpa en Shure SM7B för att spela en röster till radioreklam. På mickstativet tänkte jag även att sätta en dämppanel, som jag ska bygga själv. Någon som har erfarenhet från detta? I övrigt är rummet inte ljudisolerat speciellt, så det gäller att dämppanelen fungerar bra.
  8. Tack för svaren. Gillade enkelheten i Fission. Däremot saknar jag att det verkar vara svårt att jobba i flera spår i samtliga program. Eller har jag fel? / Jacob
  9. Tjena, Sitter och redigerar i Pro Tools LE på min mac idag. Söker dock ett komplement där jag kan göra snabbare saker, t ex spra om i andra format. Klippa snabbt och enkelt. Gärna innehållande några enkla effekter. Jag tänker mig ett program som är likt mitt gamla favoritprogram Cool Edit/Adobe audition. Där man inte behöver lägga massa minuter för att få igång projektet etc. Någon som har bra förslag? Allt gott!
  10. Grymt bra tips, gillar enkla lösningar. Några frågor som uppkommer. Väljer du att spara de låtar som du bränner i Itunes-arkivet eller gör du dem som endast länkar? Tillslut blir det många spellistor, kan man arkivera? Hittar heller inte alternativet att spara som pdf istället för att skriva ut?
  11. Jaxon

    Skapa DJ-konvolut

    Sitter i brännarprogrammet Toast på min mac och vill skiva ut funktionella låt-listor för att stoppa i min case. Någon som, på ett snabbt och smidigt sätt, har lyckats med detta? Eller finns det andra program på en mac som löser detta smidigt?
  12. Kommer den här webb-sidan från ett svar på en liknande fråga i Studio: http://www.8notes.com Har ingen aning om den är bra men du kanske hittar något där. /F Tack, har besökt den och fann mest reklam, tvärr...
  13. Jaxon

    Börja spela saxofon

    Hej! Har precis lånat en saxofon i fyra månader framöver. Tänkte höra om det är någon som har tips på övningar/webbsidor eller övriga genvägar för att snabbt lära mig detta grymma intrument? / Saxmaster
  14. Tack! Starflet var ju hur schyssta som helst. De skickar två microswitchar till mig gratis som jag ska byta i mixern. Hoppas det fungerer sedan bara.... Tack för tipset.
  15. Jaxon

    Numark CD MIX-2 trasig?

    Tjena! Har en Numark CD MIX-2 som har börjat strula. Play-knapparna har blivit tröga och fungerar endast när jag tar till våld. Finns det några trix för att laga detta? Eller behöver jag lämna in den på service, isf var? Tack på förhand. / Jacob
×
×
  • Skapa ny...