Jump to content
Annons

Stensdotter

Medlem
  • Antal inlägg

    149
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Stensdotter

  1. Nu kanske jag är för konventionell, men jag ÄLSKAR produktioner där rösten får sitt utrymme. Tycker mycket om produktionen av Stina Nordenstams plattor

    . Johan Ekelund vid mixerbordet. Skulle ge mkt för att få jobba med en sådan producent. Om jag inte missminner mig har han även proddat några av Lisa Nilssons plattor? Rösterna ligger liksom en meter utanför högtalarna, alldeles intill örat. Klarar rena instrument, aaaaaaaaah. Så jäkla snygg ljudbild. Kanske inte så "cool" produktion, men en som jag går ner i spagat av njutningsmässigt.
  2. e-type, har nästan fått mej att fälla nåra tårar pågrund av att det e så jävla tragiskt så det finns inte.

    annars så håller jag med om att eva cassidy kan röra om spesiellt covern "fields of gold" som oxå spelades på min bästa väns begravning.

    Även så hitta jag en undergroundsnubbe på youtube som spelar gura som heter mathew james o han har jort nåra låtar o bland annat en som e tillägnad hans nyfödda dotter som ni bara måste höra. Låten heter "sweet celine"

    ock den hittar ni om

    Den e så HUUUUUUUtlöst fin o han har sån grym spröd o go röst. han har även släppt en ny cover på "over the rainbow"

    checka dom, den här gubben har STYGG talang!!!!

    David Gray oxå tycker jag mej bli jävlit känslig av att höra låten "sail away with me"

    en norsk grupp med 3 bröder som heter "Crowtown" har även jort fina låtar att gråta till.

    listan kan göras väldit lång , men d får bli en annan gång

    Jösses. Nu fick du - eller rättare sagt han - mig att storböla här på morgonen. Vilken historia! Vilken röst. Ryser. Killen har fått skivkontrakt nu också!

    Åh, listan på snyftartister kan göras superlång. Kommer inte på ett enda namn nu *fnissar*, men återkommer. Däremot grät jag senast när jag såg ett avsnitt av So you think you can dance. Riktigt bra musik i kombination med uttrycksfull dans som berör är också så häftigt tycker jag.

  3. Hej!

    Är inte bara sångerska, utan mamma också 😆 Var tidigare medlem på Allt för föräldrar i en underbar grupp, där vi pratade om det mesta. Sedan blev några förföljda och uthängda av andra på andra forum och en maillista skapades i Yahoo (Yahoo Groups) för att vi som ville skulle kunna fortsätta prata (ganska privata grejor). Jag tycker oerhört illa om stuket på trådarna, det är svårläst och klumpigt, vilket har gjort att jag nästan tappat kontakten med tjejgänget. Har även testat msn groups, men det är också konstigt trådat (alla isvar kommer i en lång rad, saknar quotefunktionen).

    Undrar därför om ni har något tips på ett fiffigt ställe, helst gratis, där jag kan starta en egen community. Layout och funktion är av förklarliga skäl viktiga. Överskådliga trådar är a och o. Positivt om man kan lägga upp bilder också. Communityn ska vara låst och alla har personliga lösenord för att kunna läsa och göra inlägg. Vill helst undvika att behöva regga domän och skaffa eget webbhotell, dvs gratis är förutsättningarna.

    Uppskattar ert engagemang och svar på frågor jag brukar ställa, hoppas det finns någon bevandrad i detta. (Har kollat på verktyget som Kontrollrummet är gjort med, det kräver ju att jag har en egen webbplats/domän, vilket jag helst skulle vilja komma undan).

    Puss

    Stensdotter

  4. Hej hopp!

    Jag och en kollega på Forum 🙂 har fått en förfrågan om att skriva en låt till ett känt svenskt företag, som ska användas på en av deras lokalkontor i en bildpresentation (görs av reklambyrå). Presentationen ska rulla i deras reception samt tas med på införsäljningsmöten hos kund. Vad jag vet ska den endast användas i en viss del av Sverige. Vad är rimligt att begära i ersättning? Någon som vet? Vi skriver, spelar in, sjunger och producerar allt själva.

  5. Men hallå, vänta lite här 😳

    Har inte varit här inne på evigheter (inte på idg eller kontrollrummet heller pga overload på jobbet). Vilken SKÖN stämning *fniss* 😄

    Tala nu klarspråk så att jag förstår: Kommer det gamla forumet leva kvar fast i en ny bensindoftande kostym? (Yes!!!) Kommer ni att skrota nya communitien? Eller kommer det finnas två lösningar parallellt i framtiden? Bara så jag förstår.

    Hursomhelst, det känns som det är bättre lösningar på gång här. Stämningen är på topp. Ett HALLELUJA-moment helt enkelt. 🙂

    Kram till Olsberg o Majken som kämpar på som tusan, ni smittar av er med ert goa humör.

  6. Jag och en kompis byggde riktigt fina akustikskärmar för ett tag sedan. Dom isolerar inte så mycket men dämpar bort mycket av reflektionerna. Två-delade så man kan göra sig ett hörn. Vi har en sån över som vi tänkte sälja. Intresserad? 170cm höga och 2x80 cm breda. Dessutom väger dom knappt nånting så man flyttar runt dom själv utan problem.

    Tack för tipset VacUm, MSN:ar dig lite senare.

  7. Alltid problem med att datorer med tanke på kylfläktar. Du skriver bärbar stationär men om du menar stationär så finns det speciella kabinett med tysta fläktsystem. Har skrivits om i en tråd här nyligen. Tråkigt att ljudkortet trasslar, min erfarenhet är att FW är bättre än USB. Ingångskänsligheten är ngt jag känner igen med t.ex. en dynamisk mick typ SM57, har ett M-Audiokort oxå. En stormembranare brukar ge lite mer effekt som kompensar det fenomenet eller skaffa en micpreamp. Ang. lurar kan jag tipsa om AKG K271, mycket bra men lurar verkar vara lite av religion här så du kommer få många åsikter.

    Har du testat att spela in i sovrummet?

    Tack för tips Arhall!

    Menade självklart stationär *ler*.

    Får söka lite på tråd om speciella kabinetter.

    Ja, ska se till att ha FW i den nya datorn.

    Hade också tankar om ett mickpreamp, jag har en membranmick (Studio Projects C1) men ljudkortet orkar inte riktigt med trots fantommatning. Ska kanske testa att låna lite beg prylar av en kompis som har en Röde mick o säkert någon preamp i lådan också. Mailar honom idag.

    Jag vet, lurar är religion. Har själv haft ett par billiga Sennheiser (400 spänn) som jag gillade (tyvärr fick sonen låna dem och GNAGDE (min lilla råtta) hål på kablarna, garvar). Får köpa ett par egna till honom.

    Sovrummet är tyvärr uteslutet, det ligger precis vid trapphuset och ytterdörren är tunn som papp. Det slås hårt i alla dörrar...

    Som sagt: TACK för ditt engagemang!

  8. Hej vänner!

    Jag sitter idag och spelar in på min Dell Latitude D810. Har tröttnat på att den låter så mkt (fläkten) och funderar på att köpa en stationär dator. Känner ni till någon Dell som är riktigt tyst och som passar för musikproduktion? Eller någon annan? Vill ju givetvis ha en dator (PC) som har schysst HD/RAM/processor o allt det där. Har ett externt ljudkort jag köpte i augusti, M-Audio Pro. Har varit missnöjd med det pga att gainen inte går att ställa (inspelningsvolymen grymt känsliig) så fint som jag skulle vilja. Nu har kortet börjat knastra också. Valde just d kortet framför allt p g a dess usb-möjligheter (har ingen firewire på den bärbara) och dess prisläge.

    Dessutom vill jag köpa riktigt bra lurar som har ett BRA ljud (har inga monitorer) och som sluter tätt ljudet inte läcker in i micken.

    Utöver det 😉 funderar jag på att försöka fixa någon isolerande form av vikvägg så jag slipper det värsta ekot i mitt vardagsrum med parkettgolv och fönster och vitrindörrar. Någon som har något käckt tips?

    Lägger det här inlägget i andra forum också för säkerhets skull, orkar inte skriva om allt det här en tredje gång....

    Är otroligt tacksam för alla tips jag kan få.

    Kram

    Stensdotter

  9. Inte för att jag är expert på IT-säkerhet (men jag kom just på att jag känner en av Sveriges bästa faktiskt) så har jag för mig att någon nämnt att det finns program man kan installera som fejkar ip-numret du sitter på. Används tydligen flitigt vid nedladdningar av filer på nätet. Programmet "lånar" alltså någon annan, intet ont anandes tysk eller amerikans ip och identifierar sig med. Vet inte om det går att göra på samma sätt när man gör attacker som dessa - i så fall är det väl helt omöjligt att försöka spåra??? Måste fråga min kompis.

    Hursomhelst. Tack Björn för allt arbete och håll lågan uppe.

    (Jag har svårt att göra det, tappade superfin feedback på senaste låten och ett inlägg jag gjorde under "Datorer" . Trist och frustrerande. Gah!)

    God natt på er alla härliga människor!

  10. Halloj!

    Jag gillade låten jättemycket! Easy listening. Eftersom Lisa låter otroligt lik Robyn blir det nog svårt för just henne att nischa sig, men hon gör en jäkligt bra "rip" i karaktären. Det här hade kunnat vara en tidig Robyn, både musikstilen och sången, faktiskt.

    Tycker att både sångstilen och dansstuket passar ihop, jag skulle gärna se mer R&B eller soul-touch på sångspåren för dansgolven.

    Så --- kör :-)

×
×
  • Skapa ny...