Jump to content
Annons

Stensdotter

Medlem
  • Antal inlägg

    149
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Stensdotter

  1. Nu kanske jag är för konventionell, men jag ÄLSKAR produktioner där rösten får sitt utrymme. Tycker mycket om produktionen av Stina Nordenstams plattor . Johan Ekelund vid mixerbordet. Skulle ge mkt för att få jobba med en sådan producent. Om jag inte missminner mig har han även proddat några av Lisa Nilssons plattor? Rösterna ligger liksom en meter utanför högtalarna, alldeles intill örat. Klarar rena instrument, aaaaaaaaah. Så jäkla snygg ljudbild. Kanske inte så "cool" produktion, men en som jag går ner i spagat av njutningsmässigt.
  2. Jösses. Nu fick du - eller rättare sagt han - mig att storböla här på morgonen. Vilken historia! Vilken röst. Ryser. Killen har fått skivkontrakt nu också! Åh, listan på snyftartister kan göras superlång. Kommer inte på ett enda namn nu *fnissar*, men återkommer. Däremot grät jag senast när jag såg ett avsnitt av So you think you can dance. Riktigt bra musik i kombination med uttrycksfull dans som berör är också så häftigt tycker jag.
  3. Who's there ;-)

  4. Är det en artist eller en demosångerska ni söker?
  5. Toppen, tack för tips, ska kolla upp det!
  6. Hej! Är inte bara sångerska, utan mamma också 😆 Var tidigare medlem på Allt för föräldrar i en underbar grupp, där vi pratade om det mesta. Sedan blev några förföljda och uthängda av andra på andra forum och en maillista skapades i Yahoo (Yahoo Groups) för att vi som ville skulle kunna fortsätta prata (ganska privata grejor). Jag tycker oerhört illa om stuket på trådarna, det är svårläst och klumpigt, vilket har gjort att jag nästan tappat kontakten med tjejgänget. Har även testat msn groups, men det är också konstigt trådat (alla isvar kommer i en lång rad, saknar quotefunktionen). Undrar därför om ni har något tips på ett fiffigt ställe, helst gratis, där jag kan starta en egen community. Layout och funktion är av förklarliga skäl viktiga. Överskådliga trådar är a och o. Positivt om man kan lägga upp bilder också. Communityn ska vara låst och alla har personliga lösenord för att kunna läsa och göra inlägg. Vill helst undvika att behöva regga domän och skaffa eget webbhotell, dvs gratis är förutsättningarna. Uppskattar ert engagemang och svar på frågor jag brukar ställa, hoppas det finns någon bevandrad i detta. (Har kollat på verktyget som Kontrollrummet är gjort med, det kräver ju att jag har en egen webbplats/domän, vilket jag helst skulle vilja komma undan). Puss Stensdotter
  7. Jajamen, höööööög ersättning får det bli *ler*. Tack för svaren vänner!
  8. Hej hopp! Jag och en kollega på Forum 🙂 har fått en förfrågan om att skriva en låt till ett känt svenskt företag, som ska användas på en av deras lokalkontor i en bildpresentation (görs av reklambyrå). Presentationen ska rulla i deras reception samt tas med på införsäljningsmöten hos kund. Vad jag vet ska den endast användas i en viss del av Sverige. Vad är rimligt att begära i ersättning? Någon som vet? Vi skriver, spelar in, sjunger och producerar allt själva.
  9. Eftersom det är svårt att leta fram den här filen i "gamla låtar" bumpar jag, hoppas ni har överseende. Dels för att jag är stolt över verket och dels för att fira ett år på Forum. Tjohooo. Blir faktiskt grymt nostalgisk och fylls av glädje när jag tänker på den otroligt kreativa hösten 2006. Skål o kram till alla vänner här, gamla som nya.
  10. Bara MÅSTE bumpa den här. Bland det bästa jag hört på länge och det vore synd om denna lilla pärla försvann i "gamla" filsystemet. 🙂 BUMP! 😆
  11. KT Tunstall What can I say. Jag tar av mig hatten, lägger mig ner o dör. Kan inte svänga mer för mig... Uppbyggnaden av låten är - genialisk. Låten är en all time favourite. Och hon sjunger som en gudinna. Och - NEJ - jag är inte lagd åt det hållet. Kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=M0j_VEs3kXA
  12. Men hallå, vänta lite här 😳 Har inte varit här inne på evigheter (inte på idg eller kontrollrummet heller pga overload på jobbet). Vilken SKÖN stämning *fniss* 😄 Tala nu klarspråk så att jag förstår: Kommer det gamla forumet leva kvar fast i en ny bensindoftande kostym? (Yes!!!) Kommer ni att skrota nya communitien? Eller kommer det finnas två lösningar parallellt i framtiden? Bara så jag förstår. Hursomhelst, det känns som det är bättre lösningar på gång här. Stämningen är på topp. Ett HALLELUJA-moment helt enkelt. 🙂 Kram till Olsberg o Majken som kämpar på som tusan, ni smittar av er med ert goa humör.
  13. Ja Drik min vän. En toppenproduktion som vanligt :-) Jag vill bara dansa dansa dansa. Och så vill jag boka in min plats i produktionskön, har väntat i sex månader nu på att få arbeta med mr Trance himself 😎🙂🙂 (Äh, du vet vad vi snackade om senast, ingen stress) Skönt att vara klar? 😄 hehehe
  14. Jocke! Rrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys Fantastiskt, så tunnt och skirt och med rymd "It could have been me" = gåshud. Du sjunger o spelar fantastiskt bra.
  15. Tack för tipset VacUm, MSN:ar dig lite senare.
  16. Tack för tips Arhall! Menade självklart stationär *ler*. Får söka lite på tråd om speciella kabinetter. Ja, ska se till att ha FW i den nya datorn. Hade också tankar om ett mickpreamp, jag har en membranmick (Studio Projects C1) men ljudkortet orkar inte riktigt med trots fantommatning. Ska kanske testa att låna lite beg prylar av en kompis som har en Röde mick o säkert någon preamp i lådan också. Mailar honom idag. Jag vet, lurar är religion. Har själv haft ett par billiga Sennheiser (400 spänn) som jag gillade (tyvärr fick sonen låna dem och GNAGDE (min lilla råtta) hål på kablarna, garvar). Får köpa ett par egna till honom. Sovrummet är tyvärr uteslutet, det ligger precis vid trapphuset och ytterdörren är tunn som papp. Det slås hårt i alla dörrar... Som sagt: TACK för ditt engagemang!
  17. Hej vänner! Jag sitter idag och spelar in på min Dell Latitude D810. Har tröttnat på att den låter så mkt (fläkten) och funderar på att köpa en stationär dator. Känner ni till någon Dell som är riktigt tyst och som passar för musikproduktion? Eller någon annan? Vill ju givetvis ha en dator (PC) som har schysst HD/RAM/processor o allt det där. Har ett externt ljudkort jag köpte i augusti, M-Audio Pro. Har varit missnöjd med det pga att gainen inte går att ställa (inspelningsvolymen grymt känsliig) så fint som jag skulle vilja. Nu har kortet börjat knastra också. Valde just d kortet framför allt p g a dess usb-möjligheter (har ingen firewire på den bärbara) och dess prisläge. Dessutom vill jag köpa riktigt bra lurar som har ett BRA ljud (har inga monitorer) och som sluter tätt ljudet inte läcker in i micken. Utöver det 😉 funderar jag på att försöka fixa någon isolerande form av vikvägg så jag slipper det värsta ekot i mitt vardagsrum med parkettgolv och fönster och vitrindörrar. Någon som har något käckt tips? Lägger det här inlägget i andra forum också för säkerhets skull, orkar inte skriva om allt det här en tredje gång.... Är otroligt tacksam för alla tips jag kan få. Kram Stensdotter
  18. Inte för att jag är expert på IT-säkerhet (men jag kom just på att jag känner en av Sveriges bästa faktiskt) så har jag för mig att någon nämnt att det finns program man kan installera som fejkar ip-numret du sitter på. Används tydligen flitigt vid nedladdningar av filer på nätet. Programmet "lånar" alltså någon annan, intet ont anandes tysk eller amerikans ip och identifierar sig med. Vet inte om det går att göra på samma sätt när man gör attacker som dessa - i så fall är det väl helt omöjligt att försöka spåra??? Måste fråga min kompis. Hursomhelst. Tack Björn för allt arbete och håll lågan uppe. (Jag har svårt att göra det, tappade superfin feedback på senaste låten och ett inlägg jag gjorde under "Datorer" . Trist och frustrerande. Gah!) God natt på er alla härliga människor!
  19. Tjohooooooo - så härligt!!!! Det har kännts så TOMT innan, jag saknade er allihop (fast jag visste att ni stod någonstans i kulisserna lika frustrerade som mig). Tack Oldsberg, Majken och ev andra som tog beslutet med "övergångsperiod"!!! Underbart!
  20. Hallojsan! Wow, det har ramlat in en del tjejer här på sistone. Kul! Varmt välkommen!
  21. Väl kommen till denna samling music lovers. Det ska bli spännande att höra dina/era alster framöver.
  22. Nu har jag lyssnat och är färdig för hispan ;-) Din röst räddar allt, den väcker intresset och den är unik. Lite Freddie Wadling-stukpå den (I löv his voice). Galet och helt eget. Kul. Svårsmält. Hmmmm. Skulle inte kunna beskriva den för någon 😄
  23. Hej där :-) Long time no see. Det här spåret känner jag igen *ler*. Vilken underbar röst Aleksia har. Hon passar perfekt för din musik! Låten i sig är aningens anonym, men den är skön att ha på i lurarna och produktionen är jättebra.
  24. Jag röstar på Emser och The Spell samt MartinE:s låtar. Så j-kla bra!
  25. Halloj! Jag gillade låten jättemycket! Easy listening. Eftersom Lisa låter otroligt lik Robyn blir det nog svårt för just henne att nischa sig, men hon gör en jäkligt bra "rip" i karaktären. Det här hade kunnat vara en tidig Robyn, både musikstilen och sången, faktiskt. Tycker att både sångstilen och dansstuket passar ihop, jag skulle gärna se mer R&B eller soul-touch på sångspåren för dansgolven. Så --- kör :-)
×
×
  • Skapa ny...