Jump to content
Annons

Garbom

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Garbom

  • Födelsedag 1988-02-26

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Luleå
  • Intressen
    Musik - Musikproduktion

Socialt

  • Skype
    marcus_88_@hotmail.com
  1. Tjenare! äre nån som vet något om detta och om det är värt och hur det funkar?
  2. ahh, det skulle nog göra mycket med att bara måla stället. men jag är bara less "stämningen" hehe. hade velat göra det lite mer rumsligt... det är en av väggarna som är täckta med gitarrer nu och små tavlor ovanför soffan. men hade velat göra det lite mer... "stiligt". det är ju inte alls fult här. men jag känner för att det enkelt skulle gå att lyfta upp stämningen. och jag förstår er tanke med att hellre köpa någon mikrofon för pengarna. det har jag ju så klart övervägt 🙂 men just nu så finns det lite extra stålar i företaget och jag hade velat jobba pytte lite på själva arbetsmiljön här haha 🙂 men men, jag får klura på något 😛
  3. Här är kontrollrummet i studion som det ser ut nu Det jag tänker nu är att jag hade velat behandla väggarna med någon heltäckande panel för att göra det lite mer trivsamt här. har någon förslag på material som inte sabbar akustiken för mycket? får säkerligen kompensera med sånna där fina absorbenter och ljudsönderdödarmördarfräna-prylar Men vad tror ni?
  4. Tjena! Har ett problem. Jag vill använda ett USB midikeyboard för att trigga ett gäng olika .wav filer. alltså att olika tangenter på keyboardet ska trigga olika .wavfiler. Detta ska användas under en teaterföreställning för att kunna lägga effekter och backtracks. Gärna en plugg som funkar till Abelton Live eller ett fristående program. Kör PC och Windows 7. Hittade en plugg till Abelton som heter PAAX2(?) Men problemet där är att om jag lägger in .wav filen på nån tangent så pitchar och ökar/sjunker i tempo beroende på vilken tangent jag stoppar ljudet på. Tack på förhand allesammans.
  5. Ska kolla det! och återkomma sen! jo allt med mute och sånt där fungerar helt normalt, det är bara om jag har "flera raka tagningar" ovanpå varrandra så äre bara det som ligger underst som spelas. och inte det som är "synligt" högst upp. men jag ska kolla direkt när jag åker upp till studion!
  6. Ah nä inte så... om det är komandot på 7an du tänker på och inte f7. Utan det är helt enkelt så att om jag spelar in en tagning. sedan spelar jag över tagningen, så spelas (oavsett hur många nya tagningar) det understa lagret upp. och inget är muteat.... startar jag ett nytt projekt eller öppnar ett annat så funkar det precis som vanligt, men det måste vara något kortkommando jag kommit åt?.... nån måste väll veta? 😄 är inte sugen på att leta igenom i manualen precis 😳
  7. tjena! Vilket kommando har jag kommit åt då den spelar upp understa tagningen och inte den som ligger längst fram? börjar bli tokig!
  8. Hola! Sitter och jobbar nu i Cubase 5, märker att inga waves pluggar går längre? stämmer va? Någon som har lite tips på pluggar att skaffa? har förut använt mig mycket av Waves SSL pluggar och de där, RComp, Rverb, osv osv osv. Och om någon snabbt kan säga om det är så att man nu kan enkelt med 5ans tuner gå in och rita upp hur man vill att den ska rätta? eller typ läsa av sånginspelningen och sedan gå in och rätta själv?
  9. Ja men såååååklart! där var den jäveln! 😄:D tack som fan dude!
  10. vi säger att jag tar en tagning. jag vill ta en ny tagning på samma ställe på samma spår, ha kvar den gamla tagningen fast "UNDER" då. men då jag stoppar inspelningen av den nya tagningen så klipper den den gamla tagningen där den nya tagningen börjar och slutar och tar bort det som ligger under. så isf måste jag nu vara noggran och starta nya tagnigen efter den gamla börjat eller stoppa den nya innan den gamla slutar och sedan markera gamla tagningen och dra ut den igen under nya tagningen. eller så klart spela in på nytt spår. men det ska ju gå? går i alla andra projekt utom detta.
  11. Vars äre jag stänger av så den inte tar bort det som ligger under då man spelar in något över det som redan ligger på samma spår?!
  12. någon som känner sig manad att snabbt förklara de olika färgningarna?... dvs, rödsvart, röd, gul, gulsvart
  13. Tjena, jobbar just på en metallåt där det ska smälla till rejält i basen vid start av ett breakdown. en relativt vanligt grej, men jag lyckas inte få till det att bli bra. någon som har tips på hur jag ska gå till väga för att få den fet och i rätt ton?
  14. Jag sitter nu fast i den biten att min ekonomi inte räcker hela vägen ut just nu. jag ska nu flytta till en redan ljudisolerad föredetta studio som jag först och främst kommer använda som replokal med mitt band, jag har tidigare arbetat i en annan studio där vi delat på alla grejerna, men eftersom jag ska starta eget behövs som sagt en hel del saker köpas. den egentligen enda preamp jag har nu som jag kan använda mig av förutom det på mitt ljudkort är en "A Designs Pacifica". Det jag nu funderar på är om jag ska hitta mig en billig flerkanals preamp, typ en octane eller något annat liknande eller om jag ska köpa mig ett lite billigare flerkanaligt mixerbord det jag ofta använder dessa kanal är vid inspelning av trummor då jag oftas triggar kagge, virvel och ibland pukor. då jag använder pacifican till OH, sång, gitarr etc. vad tror ni? en lite billigare typ 8kanalig preamp, eller ska jag skaffa mig ett billigare mixxerbord. har sett några på blocket, jam.se osv som ligger kring 10.000 för 32 kanaler och alla vet vi att folk som kommer coh spelar in presterar nästan bättre när det "ser" bra ut i studion, och ett 32kanligt mixerbord ser ju rätt "bra" ut 🙂 för jag antar väll ändå att de preampsen borde ligga i liknande kaliber som en billig flerkanals preamp?
  15. hehe jarå, men att bara fråga efter ett par som är prisvärda? ^^
×
×
  • Skapa ny...