Jump to content
Annons

JBJBJB

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Dator 1 (stationär) AMD 2500+ @ 3000+, Radeon 9800SE, 1.5 GB ram (PC3200, cl 2.5), 120+120+320 gb hd, 19" crt skärm =( Dator 2 (bärbar) 2 ghz Centrino, 1 gb ram, geeforce 6800go, 80 gb hårddisk, 17" widescreen (1440x900)
  2. Får man fråga vars du hittar dom för 1500 kr/paret nånstans? =) Vart nämligen rätt sugen på att köpa ett par!
  3. Jag köpte nyligen en Creative Zen Vision M och jag kan starkt rekommendera den, den har bättre display än iPod video (bättre färger och skarpare bild) och längre batteritid än både iPod Video 30 gb och 60 gb när det gäller video, iPod 60 gb har dock längre batteritid när man lyssnar på musik. En stor fördel med Creatives spelare jämmfört med iPod är: RADIO! och stöd för XVID och DIVX. När ska iPod lära sig att bygga in radio i sina spelare?
  4. Nu har jag köpt Sennheiser HD 595, efter att ha lyssnat på musik/kört spel och sett film med dom hela helgen så kom jag fram till att dessa lurar var riktigt trevliga =)
  5. Har ett Behringer FCA202, tycker det funkar riktigt bra
  6. Hej Tiger, mig känner du nog igen från ett annat forum 🙂
  7. Jo det blir bra det, lutar mot att jag kommer köpa dom! Jag hittade följande från en Sennheiser-frälst i SoS-forumet: Kanske kan det bidra med något viktigt...? Tackar, låter bra =) Kollade lite på HD 600 men dom är lite väl dyra, sen var dom tydligen väldigt tungdrivna, och det är en Yamaha AX-492 stärkare jag ska driva dom med http://media.vivastreet.com/v1/6/7/1/photo_840895.jpg Så ser den ut (inte min på bilden dock) och jag antar att dom som alla andra mediokra stärkare inte har värst kraftig hörlursförstärkare, den har Pure Direct vilket är bra mot brus dock. Den verkar dock inte ha nåra som helst problem att driva HD 595orna jag lånat hem.
  8. Dom verkar ovanliga ivarjefall, hittar typ ingenting när jag googlar efter dom
  9. Jo det blir bra det, lutar mot att jag kommer köpa dom!
  10. Då ska jag nog inte köpa dom. Kommer som sagt använda lurarna mer till musik lyssning, men är det ingen som har testat/äger ett par HD 595 lurar? Vore kul att höra någon annans åsikt om dom =) Jag tycker dom verkar grymma ivarjefall, lät en bra bit bättre än farsans HD 500 och dom minns jag att jag tyckte lät hur grymt som helst när han nyss hade köpt dom för några år sedan. Vad jag menar med "finlyssning", är just att lyssna på musik i favoritfåtöljen... 😠 Nåja - om du tycker att HD595 låter bra, så är det väl lika bra att ta dem, eller hur? Det är ju faktiskt bara du själv som kan avgöra om DU tycker om dem... 🙂 Jo fast det där är ju lite psykiskt också, om jag efter att ha köpt dom läser en recension som säger att dom är värdelösa och tex saknar mellanregister så kommer man säkert börja störa sig på det efteråt när man vet om det =P Förresten jag såg att du tyckte att HD 280 pro lät bra, jag tycker dom lät burkigt och saknar bas, tycker Philips HP-890 låter bättre och dom kostar runt 600 kr... Aja men smaken är väl som baken, hursomhelst så tycker jag HD 595 låter guld i jämmförelse så jag tycker du ska testa 595orna =) Kanske verkar som att jag halvt svarat på min egen fråga nu men jag vill fortfarande veta vad ni tycker om HD 595 även fast jag uteslutit HD 280 pro
  11. Då ska jag nog inte köpa dom. Kommer som sagt använda lurarna mer till musik lyssning, men är det ingen som har testat/äger ett par HD 595 lurar? Vore kul att höra någon annans åsikt om dom =) Jag tycker dom verkar grymma ivarjefall, lät en bra bit bättre än farsans HD 500 och dom minns jag att jag tyckte lät hur grymt som helst när han nyss hade köpt dom för några år sedan.
  12. Är just det jag har gjort, men grejen är den att jag igentligen inte behöver köpa någon av modellerna, kan lika gärna beställa hem nåra andra lurar, och eftersom jag inte har tillgång till att testa så många lurar jag igentligen hade velat så tänkte jag fråga er istället (främst hur HD 595 står sig mot andra lurar i samma prisklass) Ska du använda lurarna mer proffesionellt så handlar det om att lurarna ska kunna återge ett fullt register.. Ta fram ett par referenslåtar och lyssna och jämför.. Sen handlar det om att kunna sinna lurar också.. I långa loppet är det bättre att ha lurar som låter "skönt" än lurar som du tröttnar på efter ett par timmar eftersom dom är för hårda och avslöjande.. Man lär sig med tiden eventulella brister.. Mina referenslurar heter Denon AH-D750 och dom har hänt med sedan 1992 nu.. Inte världens bästa studiolur men jag KAN dom utan och innan efter som jag alltid använt dom och dom har ett angenämt ljud som jag inte tröttnar på efter många timmar vid datorn/studion. 😲 Jag ska inte använda dom proffesionellt, men jag gör en del musik ibland på fritiden och jag vill kunna få en ungefärlig uppfattning om hur musiken kommer att låta sedan i högtalare (jag vet att man inte ska göra musik med hörlurar, men på natten har man inget val när man bor i lägenhet). Men det jag mest kommer använda dom till är att lyssna på musik, så i längden tror jag att jag hellre skulle uppskatta hörlurar som har behahligt ljud och som är sköna att ha på sig länge istället för ett par jättestrikta lurar med helt rak frekvenskurva, sen vet jag inte riktigt till vilken kategori HD 595 tillhör men dom verkar nästan ha lite väl mycket bas för att vara 100% studiolurar.
  13. Är just det jag har gjort, men grejen är den att jag igentligen inte behöver köpa någon av modellerna, kan lika gärna beställa hem nåra andra lurar, och eftersom jag inte har tillgång till att testa så många lurar jag igentligen hade velat så tänkte jag fråga er istället (främst hur HD 595 står sig mot andra lurar i samma prisklass)
  14. Jag ska bara ha lurarna hemma vid datorn när jag gör/lyssnar på musik så jag behöver igentligen inte slutna lurar, så därför är det väl kanske bättre om jag köper dom öppna lurarna? Jag har inte hunnit testa lurarna jag lånade hem speciellt mycket ännu men jag tycker ivarjefall HD 595 verkar ha bättre ljud än HD 280, känns som att man får bättre närvaro i ljudet med HD 595 + mer bas och lite mindre burkigt ljud, men istället så verkar det nästan som att HD 595 har lite "Loudness" känsla
×
×
  • Skapa ny...