Jump to content
Annons

rahmjohan

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag kom på vad det var. Zoom toggle var intryckt.
  2. Tjena Anders. "Play start marker follows timeline selection" är förbockad. Jag har provat att byta dessa samt att inte ha någon förbockad. Detta verkar dock inte ha någon påverkan på mitt problem. För övrigt förstår jag inte vad ovanstående funktion gör - bockar jag av den följer ändå start marker timeline selection.
  3. Helt plötsligt har Edit Window börjat anpassa sig efter var jag placerar markören, dvs om jag sätter markören ute i kanten hoppar Edit window åt sidan så att markören hamnar i mitten. Jag finner detta irritrande och har försökt hitta någon preference-inställning som tar bort denna oönskade funktion (som alltså helt plötsligt infann sig mot min vilja!), dock utan framgång. Någon som vet hur man blir av med detta fenomen?
  4. rahmjohan

    iLok/usb-nycklar

    Jag fattar inte detta med iLok/usb-nycklar... Om jag installerat en nyckel i en usb-port, varför känner inte programmet av den om jag flyttar den till en annan usb-port??
  5. Jag kör Pro Tools på M-audios Project Mix. På denna finns en masterregel som borde korrespondera med masterkanalen i ProTools. Denna hamnar dock som en vanlig regel bland de andra. Om detta nu inte funkar automatiskt undrar jag hur man aktiverar masterregeln på ProjectMix.
  6. Om man automatiserat t ex volym på ett spår, och sedan vill ändra volymen på spåret generellt, dvs alla automatiserade värden skall ändras lika mycket utan innebördes förändring, hur göra då? Borde man inte kunna ta tag i första noden (heter det så?) och dra hela "automatiseringsstrecket" upp eller ner?
  7. Tack för länken, Claes. Verkade komplicerat det där 😉 Det var ingen speciell strip i åtanke. Kollade på lite olika kanalstrippar och preamps och började fundera kring detta ämne som jag tidigare inte reflekterat mkt över, och vad som var kompatibelt med mitt ljudkort. Som jag förstår finns det tre sätt att koppla preamps/strippar vidare, AES/EBU, ADAT samt SPDIF (?). Vad är då skillnaden? AES verkar ju vara proffsstandard, hur är det med de andra, någon att föredra?
  8. rahmjohan

    AES, ADAT osv

    Jag undrar huruvida det finns möjlighet att koppla t ex en kanalstrip med AES output till ett ljudkort (M-audioProjectMix) som saknar AES input? Kortet har ADAT lightpipe-ingång (och SPDIF).
  9. rahmjohan

    Oljud

    När jag trycker play i mitt projekt i M-powered ProTools på en laptop som jobbar med ProjectMix ljudkort uppstår ibland ett hemskt oljud, ett volymstarkt (verkar vara oberoende av min lyssningsnivå) "frasande" ljud. Mixning med hörlurar är därmed förenat med stark tinnitusvarning. Kan det vara datorn som inte hänger med, eller är det ngt fel på ljudkortet?
  10. När jag trycker play i mitt projekt i M-powered ProTools på en laptop som jobbar med ProjectMix ljudkort uppstår ibland ett hemskt oljud, ett volymstarkt (verkar vara oberoende av min lyssningsnivå) "frasande" ljud. Mixning med hörlurar är därmed förenat med stark tinnitusvarning. Kan det vara datorn som inte hänger med, eller är det ngt fel på ljudkortet?
×
×
  • Skapa ny...