Jump to content
Annons

Lurch

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Lurch

    vad behövs?

    finns det nåt liknande ljudkort som går att koppla genom USB istället för firewire?
  2. Lurch

    vad behövs?

    okej tackar för svaren. verkar duga åt mig =) vart kan man beställa billiga mikrofoner och hörlurar nånstans?
  3. Lurch

    vad behövs?

    det finns väl ljudkort med inbyggd preamp? kan nån rekomendera ett billigt sådant åt en som inte har så stor koll? får kosta typ 1500:-. vill gärna kunna spela in gitarr och sång samtidigt. ni kan även rekomendera några billiga mikrofoner som funkar till sång och till inspelning av akustisk gitarr. även ett par bra billiga hörlurar.
  4. Lurch

    vad behövs?

    okej vad är prisskillnaden på ett billigt ljudkort och en billig mixer? och vad kostar en preamp?
  5. Lurch

    vad behövs?

    jag är som sagt helt okunnig i detta. vad är en preamp och vilken funktion fyller en sån? jag har testat lite med ljudkortet jag har och med en riktigt kass mick. har bara en in port i den vilket gör att jag bara kan spela in en sak i taget? skulle vilja få det så man kan spela in gitarr och sång samtidigt med olika mickar. då behövs det väl fler in portar eller har jag fel?
  6. Lurch

    vad behövs?

    tack för svaren! ljudkort är helt nödvändigt att skaffa eller? gör det så man kan spela in t ex sång och gitarr på samma gång i olika kanaler? det är det som jag är ute efter i första hand. går det bra att micka en vanlig akustisk gitarr med en vanlig mik? eller blir ljudet väldans dåligt om man gör så? som sagt. i första hand vill jag bara komma igång o testa lite. inga jätte seriösa prylar.
  7. Lurch

    vad behövs?

    tjena helt ny här och tänkte bara kolla om nån kunde hjälpa mig med en grej. kom på häromdagen att jag vill spela in lite framför datorn hemma men har ingen aning alls om vad som behövs för att göra detta. så om någon kunde förklara så enkelt som möjligt (har ingen koll alls på detta egentligen 😲 så skulle det vara snällt. ta bara med det absolut nödvändigaste för jag har ingen direkt budget att lägga på det här. har köpt nån kass mic på tradera för typ 50:-. ska alltså bara spela in akustisk gitarr och sång till att börja med. man måste ju börja nånstans. eller hur? =)
×
×
  • Skapa ny...