Jump to content
Annons

andreas höglund

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av andreas höglund

  1. Finns det nån på forumet som har koll på hur man skall löda högtalarkabel med xlr kontakter, kontakterna har 3 pinnar 1,2,3 högtalarkabeln har två ledare, så frågan är sa det kopplas 1,2 el. 2,3 el. 1,3 ?? trodde att jag skulle kunna tjuvkika på de gamla kablarna men de tidigare ägarna hade kört med mickrofon kabel (å det är ju inte så smart...). Givetvis kan man ju testa då det bara finns 3 allternativ, men det vore skönt att slippa.
  2. Personligen tycker jag att gibson och fenders logotyper är väl dyra, räkna med minst en tusenlapp extra bara för logotypen, sen är det upp till var och en om man tycker att det är värt pengarna. Den sista patentstriden gibson hade mot en kopia var mot PRS singel cut, (PRS vann) Borde vara ett alternativ att titta på om man är ute efter en gitarr av les paul typ. Vad jag har förstått så verkar PRS ha rätt bra koll på kvaliten, instrumenten är bra justerade etc. gibson har väll mellan varven haft en del "måndags ex" justering har det väll oxå varit lite si och så med. Det här med värdet på saker styrs av två saker tillgång och efterfrågan, efterfrågan på 50 tals fender är stor, tillgången liten=högt pris. Stor tillgång liten efterfrågan = lågt pris, exempel telia aktier. Slutligen liten tillgång liten efterfråga, spelar ingen roll att den pudelgitarren från det okända märket bara finns i ex ex i hela värden om ingen vill ha den. les paul jr och fender jaguar har det inte alls blivit samma pengar på om man jämför med en les paul eller stratta från samma tillverkningsår,efterfrågan är mindre. När det gäller gibson (och fender) de sista 20 åren så har de pumpat ut mängder med gitarrer, tillgången är därför stor vilket innebär att det inte kan bli ett högt pris i framtiden.
  3. felet är att man av girighet skjuter sig i foten, vem är det som använder tab? nybörjare det man tar bort återväxten, de som använder tab det är ju för tusan framtiden...... som nån sa det är inga stora pengar i tabar....
×
×
  • Skapa ny...