Jump to content
Annons

alabalakala

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för alla svar! Blir nog att spana efter en humbucker i singelcoil-format som passar mig!
  2. Tjo! Skulle vilja fläska på med en humbucker i stallposition på min Fender Stratocaster. Mest för att få ett fetare och tyngre ljud, singelcoilen i stallpositionen låter enligt mig för tam. Är det någon som har ett bra förslag på en humbucker ( kan ju såklart också vara en annan micktyp, så länge den låter fett 🙂 ) som skulle passa för ändamålet? För övrigt har gitarren ifråga en greppbräda i rosewood... tacksam för svar!
  3. ok, tack för många bra svar! Verkar ju som det är Guitar Center som gäller... Får väl helt enkelt dra dit i helgen och spana in stället själv 😛
  4. A va fan med snart menar jag på Torsdag, så vore sweet me några snabba svar 😄 !
  5. Tjena. Ska snart åka till usa och behöver få lite tips om schyssta musikaffärer i New York. SamAsh och guitarcenter känner jag till men vad finns det mer? Någon som själv varit där och kan rekomendera något?
  6. Otroligt mycket dåliga svar här. Jag gjorde minst 70 flighter förra året med mina gitarrer. Tror mig ha viss rutin. Har du en gitarr som du vill ska hålla till du landar ska du ha ett hårt case, och är det en fin gitarr ska caset dessutom inte gå att bryta av om man kör över det med en truck. Det är jätteskön att slippa bära runt på gitarrer och istället lasta in dom. Det går säkert bra att checka in som handbagage men ganska onödigt. Stäm alltid ner gitarrerna, då blir det mindre spänningar när bagaget hanteras. Det sägs att det är kallt i bagageutrymmet men det har jag aldrig fått bekräftat. Glöm inte tejpa låsen. Vad menar du med att tejpa låsen? Bara sätt en tejp för hålet där du sätter nyckeln?
  7. Vilket sätt är det bästa när man vill flyga med gitarr? Många säger att man ska försöka att få med den som handbaggage, men är tveksam till hur det kommer att gå! Hur funkar det med att checka in som specialbaggage? är dom med varsam med gitarren då?
  8. alabalakala

    www.dv247.com

    Tjena! Undrar ifall det är någon här som beställt ifrån denna sida: www.dv247.com Verkar ju ha schyssta priser och så, funderar på att beställa men Peavey Valve King 212 i slutet av månaden 😛 och funderar då på att göra det härifrån...
  9. Aah nu snackar vi! tack som fan! gött å få något så man kan höra "skillnaden"!
  10. Okey Hagström alltså. Kan tillägga att jag är beredd att lägga 2300 DOLLAR på gitarren jag ska köpa, är det någon som har något bra tips på en gitarr som är värd det priset? (Helst dock ingen stenhård über-metal gura)
  11. Ni som valde att köpa gibson när ni köpte ny gitarr, vad var det som fick er att välja en riktig gibson och inte någon "kopia"?
  12. Aaah tack som fan. Jo ja kände också att det kunde bli lite väl hårt med EMG-mickarna 😉 . Japanska "kopior" alltså? jo har hört en del om dem också! Har du själv provspelat någon? Sen så ska det ju erkännas att trots det faktum att Gibson e dyrare och kanske oftast inte bättre, så är det ju ändå något som gör att det skulle kännas lite speciellt att faktiskt äga en! ( Ja vet, skit töntigt.)
  13. Har läst runt endel här på forumet och när det kommer till Gibson Les Paul så är det många som jämför dem med Eclipsen... Men hur är det egentligen? Jag ska själv snart till USA och tänker då köpa med mig en gitarr. I nuläget har jag siktat in mig på en Gibson Les Paul Standard, men blev nu lite osäker. Självklart vet jag att det bästa man kan göra är att spela och jämföra men ändå, är det någon som kan lobba för att man ska satsa på eclipsen? Har spelat på gibson och tycker att den e go, men kanske lite väl dyr! 😉 Vill gärna ha en något mångsidig gitarr då jag framförallt lirar både hårdrock och blues, kanske kan EMG:arna på Eclipen bli lite för metal?
  14. hej hej Varför är det så att det inte skiljer lika mycket i pris på en Gibson som en Fender då man jämför priserna i USA med de i Sverige? Exemple: Fender American Vintage '62 Stratocaster 9100:- (USA) Fender American Vintage '62 Stratocaster 16600:- (Sverige) Skillnad: 7500 kr ! Gibson Les Paul Studio 7900:- (USA) Gibson Les Paul Studio 10000:- (Sverige) Skillnad: 2100 kr...
×
×
  • Skapa ny...