Jump to content
Annons

Heterosexuell

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, jag behöver lite råd. Pianot ska användas både stand alone och tillsammans med Sonar (så MIDI är ett måste, men det finns väl som standard i alla modeller idag... eller?) och min budget ligger på 5000-6000 kr. Vad rekomenderar ni i den prisklassen? Tack på förhand!
  2. En bra början är ju att skriva ut en ackordföld innan du skriver melodin, och sen låta varannan lägga sig i nuvarande ackord - t.ex (melodi) B, C, C, A, B, A, B, C över ackorden (som byter efter varannan not) C, Dm, Am, G och C. Väldigt simpelt, ja visst, men man måste ju börja nånstans.
  3. Duger dessa, eller gör jag bäst i att så fort som möjligt inföskaffa mig ett par "riktiga" studiomonitorer? http://www.proson.se/index.php3?pageid=86 Själv har jag ingen som helst aning... 🙂
  4. Man måste vara väldigt naiv om man tror sig stå över de senaste femhundra åren av musikteoretiska upptäckter - musik är trots allt ett hantverk precis som allting annat. Men visst, uppfinn du hjulet igen om du nu vill det. 😆 ChrisB: Tack igen!
  5. Det senare, t.ex C+ (eller E+ eller Ab+), i tonarten C# moll. 😕
  6. Tack för förklaringen! Hur är det förresten med augackord i moll? På t.ex www.musictheory.net kan man läsa att det 'aldrig' används på grund av sin säregna klang. Stämmer det? Har jag gjort 'fel' (eller modulerat oavsiktligt) som använt mig av augisar i egna låtar i moll?
  7. Heterosexuell

    Augackord

    Ja, som ämnestiteln säger; var, när och hur använder man sig av augackord? Jag har letat men aldrig hittat nån riktig förklaring mer än att ackordet är dissonant och inte leder särskilt bra. Tack.
  8. Alright, då blir det en sån då! Tack för hjälpen!
  9. Jag har faktiskt fått ljud, dock bara i en högtalare (av förklarliga skäl). Så ser det ut. Jag antar att jag behöver en sådan sladd till, eller har jag fel? Problemet är att jag inte vet vad den heter, och att gå in och leta på t.ex musikbörsen.se är lite klurigt då det allt som oftast saknas bild... 😄 Har jag tänkt rätt?
  10. Jag kom precis hem med ett nytt ljudkort, E-MU 0404, men jag saknar sladdar... Jag antar att det ska se ut så här - - men jag har ingen aning om vad sladden/sladdarna heter, och eftersom närmsta musikbutik ligger fyra mil härifrån, så... 😕 Vad är det jag behöver, och vart nånstans kan jag köpa det? Tack!
  11. Hehe, jo, insåg tyvärr lite för sent att ett par riktlinjer vore på sin plats. 😄 Jag letar efter mellanliggande/avancerad harmonilära, kontrapunkt för nybörjare, och enkel rytmkunskap. Typ. Upplägget får gärna likna det i howmusicreallworks.com, det vill säga pedagogiskt och lättläst. Jag misstänker att jag kanske begär lite för mycket av gratis internetkällor, så diverse erkänd facklitteratur kanske är lite ett mer realistiskt mål. Förresten, apropå ingenting, vilken funktion fyller egentligen augumented 6th-ackord? 😉 Jag förstår att det består av samma noter som en dominant sjua, men att det vill lösa upp sig nån annan stans (alltså inte V-I eller I-VI, t.ex). Ungefär där har jag tappat tråden... 😄 Tack på förhand!
  12. Heterosexuell

    Musikteori

    Jag har nyligen plöjt igenom gratisartiklarna på den här sidan (howmusicreallyworks.com) men nu vandrar jag mest planlöst runt och läser lite lösryckt information om napoleon-ackord och exotiska skalor, och det ger ärligt talat inte så värst mycket. Jag behöver helt enkelt lite strukturerad självundervisning - men jag vet inte vart nånstans jag finner sådan. Det är här du kommer in i bilden. Tipsa mig om hemsidor, fysiska böcker som man kan hitta i biblioteket eller andra källor till information. Jag vill ha allt. Tack på förhand! 😎
×
×
  • Skapa ny...