Jump to content
Annons

OlleWikström

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har klippt ut 4 takter av The meters - handclapping song väldigt noga och suttit väldigt länge med att få det tajmat. Det låter bra när jag lägger dom efter varandra. Men hur gör jag för att få projekttempot/tempo track(120) till the meters lite slöare tempo. Jag har läst i tipset att man ska trycka på hitpoints funktionen, men det fungerade inte som det står att det ska. Det står att det ska komma upp en "hitpoints detection" jag vet att jag gjort det här förut när jag samplade Skatalites - Simmer Down.. Vad föreslår ni för åtgärder??
  2. Alltså det bästa sättet att ta reda på vilken taktart det är är ju att underdela t ex 7/8 så räknar man oftast EN två tre fyr FEM sex sju.. eller typ 11/8 är ju lätt att räkna EN två tre fyr FEM sex sju ått NIO tio elv.. Och 6/8 kan ju bli klurigt om det är en liten glad marsch som går väldigt snabbt alltså med triol feeling, gamla låtar skrevs ju inte i så ofta med massa trioler.. Så då blir det ju en 1 o 2 feeling i låten.. Man får alltså under dela EN två tre FYR fem sex.. Så taktarter handlar oftast mest bara om att finna vilken sorts feeling som låten har, alltså triol eller raka.. Och dessutom känna markeringarna.. Bra är ju att lyssna på mycket progg för att öva in, eller stravinski det är ju ett utmärkt val.
  3. Men det här med kyrkotonarter. Egentligen ingenting du behöver bry dig om. I alla lägen förutom när du ska förklara för någon vad det är för nåt den ska spela så handlar det ju bara om vilket tonförråd som passar. Så ta t ex So what(miles davis, eller är det mingus?) så är det ju en C-dorisk man solar över, men det är ju samma tonförråd som Bb. Kyrkotonarter är ett uråldrat begrepp egentligen, skriver man låtar måste man använda sig av örat och inte musikteorin. Musikteorin finns bara för att påminna oss om vad som oftast kan låta rätt. Vill även säga att bara för att det står att du ska sola över en dorisk skala kan du ju spela vilka toner du vill bara du spelar t ex en liten ters i ett 7 ackord så får du spela det bluesigt, eller nån #5 spelar man ju också med lite mera bett. Så bry dig inte om kyrkotonarter helt enkelt..
×
×
  • Skapa ny...