Jump to content
Annons

Hellsten

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Hellsten

  • Födelsedag 1986-05-15

Om mig

  • Stad/plats
    Hudiksvall

Socialt

  • Skype
    Hellsten@corrsfan.com
  1. Jag har inte så stor erfarenhet av just Beta58, har bara provat den till några liveframträdanden, men vad jag har förstått så funkar den jättebra till både inspelning och livebruk. Tror den har lite "klarare" ljud än SM58. Självklart funkar både SM58 och Beta58 till dessa ändamål, men om jag fick välja så skulle jag helt klart välja Beta58. Som Signert sa, ska man spela in hemma så är ju en kondensator mik att föredra, men eftersom du mest ska köra live så tror jag nog mer på "Bettan" 😛 Eller har jag fel? Hehe, nja jag hoppas inte du har fel 😱 Men det blir väl garanterat mest hemmabruk i slutändan. Men det jag funderar mest på är om någon kan säga mig något om portan ifråga (Tascam 788) ? Negativt/Positivt.
  2. Ja det är sant. MEN det är absolut inte huvudsaken med den, plus att jag behöver bara 4 dom gånger jag vill spela in min musik live. Men är det en bra porta? Finns det bättre billigare? Fungerar Beta58A bra som inspelnings mic?
  3. Nja, borde räcka, 1:Gitarr 2:Klaviatur 3:Sång 4:Kör, eller kanske man kan koppla in i P.A:t så man får ner de på en kanal kanske.
  4. Tack för tipset. Men en anledning att jag vill ha en Shure Beta58a är att den funker väldigt bra live. 2 flugor i en smäll. Beroende på om den fungerar bra i Studio sammanhang? En av anledningarna att jag vill ha en porta är det att min dator är lite "out of date" skulle jag tro, sen så är det ju en fördel att kunna ta med den på en livespelningen men det är ju inte huvudsaken med den. Också vill jag vrida på rattarna med händerna 😳 Men är det en bra porta tro?
  5. Hellsten

    Hemma inspelning

    Talliho! Jag har fastnat för idén med en porta studio, är inte riktigt hemma på nånting vad det gäller en studio har jag märkt nu när jag läst här några nätter. Tanken är att jag ska spela in mina låtar hemma, sång, akustiskgitarr samt klaviatur. Vill givetvis att det ska låta bra. Är det möjligt tro? Vad tror ni om: Tascam 788 digitalporta studio, ngn med erfarenhet av en sådan eller vet vad man kan kräva av en porta för det priset? Shure Beta58a mic, sång, ska troligen köras med nån form av preamp hade jag tänkt. Grejerna finns på www.musikborsen.se bl.a för dom som vill läsa. Ni får gärna säga ett billigare, bättre/likvärdigt alternativ. Men de ska vara en porta. Tack på förhand! 🙂
×
×
  • Skapa ny...