Jump to content
Annons

snoken

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av snoken

  1. Jag har provat! Kort sammanfattning: - Hör ingen som helst skillnad med den på eller av. Kör Event 20/20's och rummet är väl inte direkt optimalt, mitt problem e parallella väggar och platt betongtak = ganska hårt ljud. Hörnen på sidorna om monitorerna och under skrivbordet 🙂 så är det rätt basigt, lite resonans runt ~2-300hz typ. - Tveksam elektronik design.. På power off så trodde jag monitorerna och mina öron skulle lägga av. Shit vilken jord-smäll. Visst, man ska stänga av i tur och ordning men herre gud, t.o.m. billiga dj-mixers låter ju ingenting på power off. - vid hög volym, rattar man snabbt på volympotten så hör man tydliga volym-knäpp/knatter. Mao, låg upplösning på hur dom läser av potten och klantigt att om i mjukvaran inte fixar en sån grej. - Svårt att säga om det verkligen är så men jag innbillar mig att jag på tomgång, dvs inget ljud på, ibland hör korta högfrekventa zipper ljud.
  2. Ah, du kör alltså 2*4st adat ljussnören mellan dm och dator? Får man fråga ungefär hur du jobbar, DM'en och Nuendo kan ju lite samma saker. Mixar du något på bordet? Själv på tascam bordet blire ofta att man mest skiss-eq'ar / ställer nivåer och sen spelar in till logic. Sen slutar det med att man mixar i datorn..
  3. Har varken eller (dm1k/02r) , kör en tascam dm 24. Lite cred till dom att man kan köra 24ch båda riktn på deras firewire kort. Dock lite sugen på att byta till en DM1000. Dock undrar man hur stabilt mLAN verkligen är, funkar det t.ex. med Intel Macs me Leopard, säg en iMac som har dom nya firewire chippen. Alt. är precis som AF's lösning me dubbla light-pipes. En fråga där: Du kör 32ch i/o till datan från dm bordet. Men med båda kort-slottarna fulla så får du inte in några fler analoga kanaler till bordet!? 16+4 omni-in + 1 spdif-in blir väl max du kan tracka ned !? Funtar annars på motu 828mk3 med samma upplägg som dig. Dock kommer jag sakna de extra 8 analoga in som jag i nuläget har på dm24'an. kanske kan man fiffla och ta in dem via motu'n, patcha i den och skyffla upp det över adat till bordet, men om det ens går så måste man konfa om motun varje gång man enbart ska lyssna från datorn. Inte dags att det kommer ett firewire "ethersound" kort, hade vart smidigt!
  4. snoken

    mLAN eller inte?

    Någon som kör med mLAN på en Intel Mac 10.5 Leopard? Tänker t.ex. på upplägget 02r96/DM-1000 -> 16spår ned till Logic 8. Kikade lite på mlancentral.com men hittade ingen direkt info om det funkar bra eller ej. Kommer bara ihåg att då Intel-maccarna dök upp blev det strul med de flesta firewire baserade ljudkorten. Sen då Leopard dök upp blev det ännu värre och många tillverkare har fortfarande inte fått ordning på sina drivers. (tror iofs man bör lägga en stor del av skulden på apple också)
×
×
  • Skapa ny...