Jump to content
Annons

Max4rock

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Max4rock

  • Födelsedag 1969-11-01

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Pargas, Finland
  1. Mitt studiobyggprojekt börjar närma sig det roliga skedet när väggarna reses inomhus-men nu har jag en fråga. Jag bygger dubbla väggar med flytande golv. Den första väggen är rest och isolerad och skivad med gipskiva och nu kommer en fem centimeters luftspalt och sedan regelverket för den inre väggen.Men nu läser jag bl.a på Auralex sida att man på den yttre väggen innan luftspalten INTE skall lägga skiva. Varför inte? Väggen är redan gjord och skulle inte ha lusta att riva bort. En gipsskiva till är väl bara mera massa som isolerar?
  2. Jag måste bara få bidra med den gången när vi ganska så sent på natten med vårt coverband skulle klämma i med Joan Jets käcka "I love rock´n roll" på en hemmafest. Vi hade kommit så långt som till andra refrängen när jag vände mig mot basisten eftersom jag tyckte att hans basspel lät lite märkligt. Och mycket riktigt: Hans fingrar rörde sig nog vaket över halsen men själv hade basisten somnat stående med huvudet lutat mot bröstet.. I bandet tycker vi att han av respekt mot låttiteln KUNDE ha valt en annan sång för sin tupplur..
  3. Max4rock

    Studiobygge

    Snyggt bygge! Här finns inspiration att ösa. Skall just påbörja ett bygge själv - så får jag fråga hur du byggde ytterfönstret (dvs det strax bakom mixerbordet).
  4. Yepp, principerna i länken stämmer bra överrens med det som tidigare skrivits här på Forumet. Tror jag kör med nån sorts vanlig fönsterbåge utåt med laminerat glas av en tjocklek och ett fönster utan ram på insidan av annan tjocklek inbyggt med kilar och silikon av. Och sen nån sorts takisoleringsskiva mellan dem. Ifall det blir fel så får jag väl skruva fast utsidans ram då också och silikona den runt kanterna.
  5. Hade faktiskt kollat upp dina tidigare inlägg- men nu är detta frågan om ett nybyggge.Så jag har inga originalfönster.... Allting byggs från scratch alltså. Men samma principer gäller ändå som för studiofönster inomhus? Ingens chans att få tvätta fönstret alltså förutom att skruva bort det och peta bort all silikon Och frågan om lutning av fönsterglaset ? Ja eller nej?
  6. Tack för era superba inlägg angående hur man bygger fönster i studio. Skall använda mig av de metoder jag lärt mig här. Men undrar ändå över en sak. I mitt nybygge måste det (tyvärr) ingå hela två stycken ytterfönster, typ 80 cm x 100 cm vardera.Huvudprinciperna har jag ju klar för mig MEN ett ytterfönster utsätts ju på ett helt annat sätt för väder och vind än ett inomhusfönster. Räcker det faktiskt att köra med samma principer som när man bygger ett studiofönster mellan kontrollrum och inspelningsrum? Tunna trälister runt och silikon, klarar det av regn och snö? Sen skulle jag gärna ha möjlighet att öppna nåt av de båda fönsterglasen (antingen inifrån eller utifrån) och tvätta det typ vart tionde år 😱 Ytterfönster drar ju ändå till sig flugor, spindlar och annat skit som har en tendens att lyckas ta sig in mellan fönstren hur bra man än tätar med silikon. Det ena av fönstren kommer att vara rakt framför lyssningspositionen dvs jag sitter och jobbar med utsikt. Så då kommer man till den eviga frågan skall man vinkla ena glaset eller ej? HAde tänkt mig två laminerade glas av olika tjockleck med ordentlig luftspalt (närmare 30 cm )emellan Har någon av er byggt YTTERFÖNSTER i studion så skulle det vara kul om ni delade med er av erfarenheter/misstag.
  7. Man behöver inte börja om från version 4.0.1. Du kan starta på t ex den här: Cubase_4.5.1.272_Update.dmg eller den här: Cubase_4.1.0.726_Update.dmg Stort tack grabbar! Up and running igen! Nu med version 4.1.0.726. Faen vet om man skall våga sig på 4.5.1 igen? Har aldrig varit med om en så ödesdiger crash vad gäller en Cubase uppgradering.
  8. Tjena! Uppdaterade nyligen till Cubase 4.5.2 med den påföljden att den crashar hela tiden. Det går inte ens att öppna ett projekt! Kör Cubase med Mac OSx (ja tyvärr..märker att jag allt mer använder mig av Ableton istället!) Har försökt det klassiska tipset att ta bort Preference foldern som brukar orsaka crasher när man uppgraderar. Men nu börjar jag faktiskt på allvar tröttna på den här skiten varje gång man uppdaterar. Idéer? Så, vet någon därute hur man avinstallerar en Cubase-uppgradering i Mac. Går det? Skulle gärna byta ner mig till förra uppgraderingen som funkade helt ok. Men den finns ju förstås inte längre på Cubase egna sidor
  9. högerklicka på "Cubase 4" applikationen och "visa paketets innehåll" välj sedan /contents/VST3/ där slänger du mappen "Cubase Plug-in set.vst3" kör sedan uppdateringen igen. då funkade det för mig samt att roomworks har blivit omgjort, på ett mycket positivt sätt, det är iaf vad jag tycker, hoppas det hjälper. Tjena ! Har samma problem som mattiboy ovan. MEN i /contents/VST3/finns ingen "Cubase Plug-in set.vst3"! Men ändå ingen Roomwoeks ..snyft.. Menar ni att jag skall köra HELA uppdateringen till Cubas 4.1 igen eller bara ÖPPNA Cubase 4 igen.
  10. Tjenare! Jag äger själv en en gammal Roland Gr-33 gitarrsynt och spelar den med en Godin Freeway med inbyggd midi-mikrofon. Och det fungerar väl sådär... Det är alltid så himla svårt att hitta den rätta balansen mellan rätt stränghöjd och antalet felljud du får ifall strängen är för nära micken eller för långt ifrån. Här skulle åtminstone jag behöva proffshjälp. Men midimikrofoner och gitarrer är en så liten nisch . Så ifall du inte bor i en storstad (vilket jag inte gör) så är proffshjälp svår att få. Därför rusade jag iväg i somras för att testa Axon-Ax 50 på Jam i Stockholm. Tänkte att midi-teknologin säkert gått fram en del sedan Roland Gr-33 presenterades 2001. Men tyvärr ... Samma problem med felmeddelanden s.k glitches och skumma biljud. Kanske det skulle ha funkat bättre med min egen Godin med inbyggd mick -nu testade jag den via en Behringergitarr tror jag med Axonmick. Detta är MYCKET en fråga om att sitta och fininställa parametrar för att anpassa dem till din spelstil- och ändå kan du inte riktigt vara säker på att det alltid låter riktigt ok. Men jäkligt kul är det att använda live - speciellt att riva av en fet Hammond-matta i ett band med två gitarrister och publiken står och skrapar sig i huvudet och undrar var i helvete DET ljudet kommer ifrån. Det skall sägas till gitarrsyntarnas försvar- det är mycket fast i dig själv hur skicklig gitarrist du är.Du måste spela oerhört tydligt och distinkt. Minsta slarv ger oönskade toner. Ändå tror jag nog att Axon är det bästa och enda alternativet just nu. Roland har väl inte gjort nåt i gitarrsyntväg på många,många år.
  11. Ok, jag kan svara på mitt problem själv. Native Instrument tog tag i problemet efter två veckor av obefintlig support. Tydligen så är problemet min Cubase Sx3 som inte är gjord för Intel baserade Macar. En uppgradering till Cubase 4 krävs för att få Massive att fungera. Så ett varningens ord till den som ännu kör med Cubase Sx3 på en ny Intel Mac. Det kan vara bra att INTE införskaffa Native Intsrument produkter som skall kommunicera med deras nya aktiveringssystem Service Center.
  12. Jag vet att detta egentligen hör hemma på Native Instrumenst user forum eller registration support. Men i motsats till Toontrack därifrån man snabbt får ordentliga svar så har NI support endast skickat mig kufiska korta mail som inte har varit till nån hjälp alls.. Alltså: Är det nån annan som haft problem med att aktivera Native Instruments mjukvarupluggar i deras nya Service Center? Köpte Massive för över en vecka sedan. Den går att köra som standalone. Men när jag skall öppna den i Cubase Sx så meddellar Massive att "your hardware has changed". Den ber mig att använda deras fenomenalt odugliga Service Center för att aktivera Massive. Men i Service Center är ju Massive aktiverat redan sedan en vecka tillbaka. Varför kommunicerar inte Service Center med Massive som plug-in? I Standalone mode funkar det ju. Men som plug-in går det inte ens att använda i demo mode. Yepp, Service Center är "i-kruxat" i Plug-in information listan i Cubase. Har läst deras instruktioner för installering tusen gånger utan att komma på vad jag gör fel. Jag har ALDRIG nånsin haft såhär mycket problem att installera en softa. Mac G5 2+2,66 gzh 2g RAM
  13. Tjena! Har just sprungit in i väggen med Drum editorn i Cubase. När jag skall editera midi i Drum editorn så får jag ett "Error: Serious osv.. "- message". Drum editorn "fryser" sig och så var det tack och adjö. Har försökt öppna gamla och nya projekt både sådana som är gjorda med Sampletank, Ez drummer och Stylus RMX. Men samma sak händer hela tiden. Har bootat och uppdaterat SX 3:an men tyvärr samma visa. Har någon av er stött på liknande problem? Sliter mitt hår här med en deadline i sikte!
  14. Max4rock

    Problem:

    Min dator har en Intel Pentium 2,8 ghz processor, 1 giga rams arbetsminne, burken ihopplockad av en polare. Om de uppgifterna kan vara till nån nytta.. Kortet går via Firewire som sagt.
  15. Max4rock

    Problem:

    Tjenare! Skulle va tacksam om hjälp med detta tydligen vanliga problem. Har skaffat ett ett nytt ljudkort M-Audio Firewire 410 och får knaster när jag spelar in. Har tagit bort Sp 2 i Xp:n, checkat de flesta inställningar, tagit bort drivrutiner för ljudkortet och installerat dem igen och har dessutom sett över vilken IRQ den använder. Den är nu ensam på PCI 5 tror jag .( Ifall det är den som är IEEE 1394 Host Controller?) SÅ vad näst? Kan liksom inte hitta på fler sätt att åtgärda problemet just nu.. Använder Cubase Sx3 Känner nån till fler sätt man skulle kunna bli av med knastret på ..? 😄
×
×
  • Skapa ny...