Jump to content
Annons

rocktoy

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. tack för dom snabba svaren. ska testa dom olika trixen och se om nått hjälper.
  2. rocktoy

    CPU´n går i taket.

    Har ett "litet" problem jag skulle bhöva hjälp med. När allt till slut löste sig med mitt ljudkort så var detr äntligen dax att spela in, ljudet blev kanonbra och allt rullade på felfritt fram tills att jag skulle mixa allt. fick till en bra standard på alla låtarna (4 spår) men när lite effekter va pålagda så gick CPU´n i taket, så efter en studn när man lyssnar går CPU´n upp i 100% procent och hela datorn börjar hacka och grejja. Envis som man är så exporterade man allt, lyssnade & sedan gjorde småandringar, exporterade och lyssnade igen, Till slut tröttnade jag ju givetvis på detta... Nån som vet va det kan vara för fel? antar att det borde vara något med systeminställningarna sm inte riktigt klaffar. sitter på en P4. 3,2 Ghz, Windows XP, 200 GB HD, 1023 Mb, osv.
  3. rocktoy

    Moderkort

    Efter mycket om och men verkar det nu som om det är mitt moderkort (AsRock) som strular med mitt Motu 2048 324 Pci kort. så det verkar som att jag får kirra ett nytt moderkort. Vilka moderkort är bäst till musikproduktion? (ingen som råkar ha något att sälja?) har socket 478.
  4. inget verkar funka. hm. snart blir det nog att tillkalla nått slags proffs.
  5. okay, har iaf testat att dra bort nätverkskortet. ingen skillnad. när jag tog hyperthreading disabled så tycktes det som att knastret blev värre..?!
  6. okay, nej, tyvärr går det inte... hm, får la testa i nån annans dator, i värsta fall åker kortet på tippen. :/
  7. datorn lydde inte Latency Tools grejjen, ljuskortet står redan på 64. dock står nätverkskortet på 128? upptäckte att motukortet och nätverket delade bus, kan detta ha betydelse? hyperthreading? var i bios hittar man isf det? testade att stänga av nätverket, dock ingen skillnad va jag upptäckte. Reseta ljudkortet? installera om det menar du? har gjort det typ 4 gånger. Har mialt motu´s support. inga svar (kan kanske bero åp att min engelsa är lika med kass, vad vet jag) tycker att deras support på hemsidan är kass, inga manualer, och ingenting om de gamla 2408:orna... tack för alla svar.
  8. Några andra förslag på hur jag ka göra då?
  9. jäpp. en P4 3,4 ghz, med 512 minne + 200 gb HD jäpp. nä, inte nödvändigtsvis. clock source: internal. blir galen om jag inte får bukt med problemet snart... :/
  10. i kortets audio console? nix. har testa 2048 oxå men tyvärr likadant. har sutt o knåpat med skiten i 2 dygn nu, det skumma va att jag hade likadant problem med mitt förra ljudkort men blev av med det då jag bytte dator. nu har jag en grym dator så jag tycker inte det ska behövas... /han som kan det här med knaster.
  11. tack för tipset. tankade ner programmet och nu står all latency på noll men fortfarande ingen förändring i knastrandet... :S
  12. Har problem med mitt nyinköpta Motu 2408 med tillhörande PCI kort. om nån här vet hur fasen jag ska få det o funka så droppa ett mail, håller på o blir galen snart... Problemet är ett klassiskt. när jag spelar upp eller spelar in ljud så hörs det brus, knaster och knäppningar (knäppningarna kommer även när jag t.ex startar ett program) kortet har eget IRQ och det är inga konflikter, just nu kör jag med 1024 samples per buffer men har även testat dom andra och inget vetrkar fungera. har 44.1 som sample rate. har testat alla PCI platserna med ingen skillnad. detta är den enda platsen där kortet får eget IRQ, Nån som har koll på vilka inställningar jag ska ha på "AUDIO CONSOLEN"? motus support är definitivt under all kritik! hade ett integrerat ljudkort innan som jag har avinstallerat och satt på "deseble" har oxå dragit ner Grafik accelerationen... Nån som haft liknande problem eller som ända kan hjälpa mig?
  13. rocktoy

    Motu Problem

    Har problem med mitt nyinköpta Motu 2408 med tillhörande PCI kort. om nån här vet hur fasen jag ska få det o funka så droppa ett mail, håller på o blir galen snart... Problemet är ett klassiskt. när jag spelar upp eller spelar in ljud så hörs det brus, knaster och knäppningar (knäppningarna kommer även när jag t.ex startar ett program) kortet har eget IRQ och det är inga konflikter, just nu kör jag med 1024 samples per buffer men har även testat dom andra och inget vetrkar fungera. har 44.1 som sample rate. har testat alla PCI platserna med ingen skillnad. detta är den enda platsen där kortet får eget IRQ, Nån som har koll på vilka inställningar jag ska ha på "AUDIO CONSOLEN"? motus support är definitivt under all kritik! hade ett integrerat ljudkort innan som jag har avinstallerat och satt på "deseble" har oxå dragit ner Grafik accelerationen... Nån som haft liknande problem eller som ända kan hjälpa mig?
×
×
  • Skapa ny...