Jump to content
Annons

stackerlee

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Lund
  • Intressen
    http://www.myspace.com/jakeleg<br>http://www.myspace.com/abaday

Min musik online

Socialt

  • Skype
    cinthio@hotmail.com
  1. Ändrade trummorna lite. Något mera varierat nu hoppas jag. LM7 får fortfarande verka.
  2. Haha Jag tycker egentligen inte om musik inspelad efter 1946. 😄
  3. En trivsam bit! Verkar råda högst skilda meningar och åsikter om genren reggae. Tycker närmast att denna låten verkar inspirerad av bluesartister som ibland ger sig på reggae (Clapton, J. J. Cale och andra vitingar). Inget negativt med det, men vill du ha ett mera ursprungligt reggaesound bör du nog lyssna lite på jamaicanska artister som Wailers, Culture, Toots & the Maytals. Finns ju inga regler men trummorna brukar ju kännetecknas ev kantslag tillsammans med bastrumma på 2 & 4. Hihat-ljudet hade i mina öron låtit bättre som mera oregelbunden (tickle hihat), trumstockar med nylonände, inget reverb om du fattar vad jag menar. Virvelkagge mad avslagen sejare, högt stämd, med fler övertoner. Förstår att du inte har några trummor men det går kanske att efterlikna. Basen tycker jag skulle låta bättre mera dämpad, inte det där funkiga slapsoudet. Som när man spelar med tummen. Korta toner. En basgång som mera följer melodin med pauser. Hammond hade funkat. Antingen ackord som matta över takten eller kort anslag på två o fyra med baston en åttondel innan och en efter (ko-wah-ko). Mera pekussivt än välspelat. Mina teoretiska kunskaper tillåter ingen bättre förklaring i text. Clavinet för fan. Något riff i basregistret, som det som gitarren kör. Då blir det kanske mer reggae men frågan är om det ska vara det?
  4. Det ligger nog mycket i vad du säger. Detta var som sagt Hannas och mitt första Cubaseprojekt över huvud taget och kunskaperna och förutsättningarna var tämligen begränsade. Kan inte skylla mitt otighta spel på detta men får ursäkta det med att jag inte är nån gitarrist och hade en gammal dålig uppmikad nylonsträngad gitarr. Tror bara vi vessade den i diskanten och skar bort basen. Hade inga feta pluggar tillgängliga, använde Cubase's medföljande LM-7 (heter väl nåt sånt) till "trummor". Håller med om att det låter fattigt. "Ritade" in kompet på tre minuter och sen brydde vi oss inte så mycket om det. I brist på duktig gitarrist, gitarr och wah-wahpedal sjöng hanna in wah-wahljudet. På detta la vi diverse effekter, tror det var flanger & metalizer. Tyckte resultatet blev rätt kul. Effekterna på sången var som sagt ett experiment som vi nu inser inte var så bra 🙂 Vad mixningen anbelangar försökte vi väl mest dela upp instrumenten i respektive frekvensomfång, förstärka eller försvaga där det lät lämpligt. Bara på känn. Yllets enkla mastring gjorde en hel del. Verkar finnas goda möjligheter att vi lär oss mer om hur man kan arbeta med musik i den här formen, något som är helt nytt för oss båda. Tack för all välbehövlig respons!
  5. Hmm. Gitarristen råkar vara trumpetare också. Ska nog få honom att göra ett pålägg.
  6. Känns lite vasst på trummorna och i reverbet tycker jag. Skär diskant på reverb och kanske lite de-esser på cymbalerna. Lite mer botten i bas och trummor skulle inte skada. För mig får sån här musik gärna vara rätt skitig dvs. hård bandkompression, dist och mycket bas. 😄 Begriplig och befogad tanke. Det stämmer nog.
  7. Spelade in och mixade denna tillsammans med syrran, hanna. Vårt första Cubaseprojekt alltså. Håller med om att effekten på sången bli för mycket. Det var mer ett experiment som inte passar i en slutmix. Det var medvetat att göra en ganska "clean" mix (förutom sången alltså). Vill inte ha något märkbart reverb på trummorna t.ex. Tycker för övrigt att "trummorna" låter illa. Hade nog vunnit på att byta till nån annan plugg men vi hade inte tillgång till annat. Illa spelat på bas o gitarr också men det får duga. Tyckte "instrumentet" som inleder med riffet blev ganska ballt. I brist på blås tycker jag att det funkar. Kul som fan med detta forum! Roligt med så många intresserade!
  8. Hej Det var verkligen kul att mixa med Yllet. Har precis gett mig in på detta för mig nya område. Är överlag nöjd med resultatet. Som Yllet sa var en del av instrumenten rätt svårjobbade. Trummorna hade knappt nån hörbar bastrumma som var lite knepig att plocka fram. Basisten spelar med väldigt korta toner och dessutom med dämpade strängar. Tyvärr var basspåret också distat på en del ställen - svårt att lyfta fram basen utan att också lyfta fram disten alltså. Bandet har inga blåsare (eller jo, men de är upptagna på andra instrument) så förutsättningarna är ju utan blås men det är möjligt denna låten skulle lyftas med. Vet inte riktigt. Kul med all respons och alla tips!
×
×
  • Skapa ny...